Scuze de offtopic dar acum care este cea mai activa comunitate de seo?
Versiune printabilă
Pe langa faptul ca imi place cum si-a prezentat punctele de vedere Kaa as adauga urmatorul lucru :
Ok, incercam sa facem pe o parte din oameni sa nu foloseasca Google, ca monopolul nu este bun, incercam sa gasim sau sa construim o alternativa.
Totusi, cum Krumel a tot zis, eu daca renunt (ma reprofilez, na) catre alt motor de cautare, pai eu renunt si la Gmail, si la calendar, si youtube si Google Docs, pentru ca sa fim realisti, nu poti folosi astea si Google Search nu.
Nimeni care a prins gustul nu renunta la serviciile astea.
Asadar, cred ca un prim pas ar fi sa incercam sa facem oamenii sa foloseasca SI altceva, si aici mi se pare foarte ok MetaCrawler , cum a zis 1nesco, nu stiam de el, sau ceva care iti permite in aceeasi casuta sa treci de la rezultatele google, la yahoo, bing, etc...
Nu sunt genul care sa ma complac sau sa ma multumesc cu ce am, sunt deschis la schimbari si la "nou", dar atunci cand este posibil si mai ales cand este real. Am si zis ca sunt dispus sa renunt la GOOGLE, insa te-am intrebat, cu ce il schimb?
Pana acum nu ai facut nimic altceva decat sa zici ca Google nu este singura optiune. Da, stiu asta, tot mapamondul stie asta, dar din cunostintele mele acele optiuni sunt mai slabe.
Deschizi un topic, nu aduci niciun fel de argumente iar cand discutia incepe sa capete o oarecare profunzime zici ca nu are rost sa mai discutam pentru ca nu avem aceleasi idei. Daca deschizi topicuri in care vrei sa dezbati doar cu cei care te aproba, sa va incantati unii pe altii, specifica in primul post sa nu ne mai pierdem timpul aiurea.
Cat despre faza cu titlul iar m-a dat pe spate si nu-i gasesc nicio logica. Se presupune ca acesta ar explicita continutul, daca a fost o ironie nu prea m-am prins ce ai vrut sa zici..
Problema nefiind Google ci lipsa de alternative, sint dispus sa ajut la un concept care sa ofere alternative. Sint 2 motorase care acopera cateva zone: cautarea, monetizarea, extinderea prin obisnuinte noi. Nu e indeajuns, dar e un pas.
Intrebarea mea e: mai bociti mult sau incercam ceva?
@Kaa - nu am deschis acest topic sa iti dau tie raspunsuri, ci sa gasesc o varianta cu cei care ar fi interesati.
Tu acum ce vrei, sa ma discreditezi pe mine ca am pus titlul in nu stiu ce fel sau ca m-am contrazis pe parcurs? WTF??
@Prometeu - exact asta as vrea si eu, sa gasim/oferim o alternativa. Si Google spune acelasi lucru de fapt in documentul ala de SEO pe care l-a publicat, sa incercam sa aducem clientii si prin alte metode, pentru ca daca depindem de un singur motor de cautare vom fi frustrati cand vom crede ca ni se cuvine o pozitie, iar motorul de cautare nu va avea "chef" sa afiseze rezultatele pe care noi ni le dorim.
O alternativa buna era pagina "la-start.ro" pe vremea cand era la moda. Poate ceva asemanator ar fi bun?
@Krumel - o observatie personala - oamenii nu cauta daca nu stiu ce sa caute. Pentru a vedea ce e nou pe piata, se inspira fiecare dintr-o sursa anume. De exemplu, pentru a vedea ce filme au aparut, oamenii se duc pe cinemagia sau ceva asemanator, urmand sa caute pe youtube trailerul iar apoi bilete la cinema.
Bazat pe asta, ma gandesc eu ca oamenii au nevoie de un loc unde sa vada noutatile din diverse domenii. Ceva in genul unui portal, combinat cu ideea "reddit"?
Nu cred ca ai vreo sansa sa lupti impotriva monstrului, daca ati vazut documentare cu google, un server de-a lor se intinde pe un teren de fotbal, serverele de la google au sute de metri cubi, pot stoca informatie mai multa decat foate firmele de hosting din lume. Sa nu uitam ca detin in jur de 50-60% din traficul de pe planeta, google.com,ro,hu,de,at,in,co.uk,jp,cn si inca doua randuri.
Cei de la seomoz au fost cu un pas inainte Moz ce intelegi de aici? eu inteleg ca era SEO stinge lumina, voi?
Dan, e greu cu obiceiurile. Inlocuie tu Gmail ptr email si Facebook ptr retea sociala. Cu ce? Cu cine? Cum?
@Krumel - exemplele nu sunt generale, dar stim toti ca in unele tari, una sau ambele sunt inlocuite de alternative.
In Brazilia de exemplu e folosit Orkut. In Rusia Yandex la cautari si un site care imi scapa acum la retele sociale.
Uite o pagina interesanta: Choose the Best Search for Your Information Need
Totusi nu am inteles un lucru.. vrem ca oamenii sa foloseasca si alt motor de cautare in loc de Google, dar in continuare sa foloseasca celelalte servicii ale lor (gmail,calendar,docs,etc) ? Sau doar cauti pe Yahoo/Bing/Ceva romanesc si restul folosesti Google?