@1nesco - de ce crezi ca seo e mai bun ca o aplicatie fb?
mie mi se pare ca un proiect bine facut e cel care acopera imaginea de ansamblu si se foloseste de uneltele disponibile pentru a atinge scopul, nu pentru distractie;
daca ai un cabinet stomatologic cu care vrei sa atragi clienti din online are sens sa optimizezi pentru cautarile din zona "dentist", dar daca produci huse roz cu buline pentru telefoanele mobile.. nu stiu cat succes o sa ai doar prin listarea primul in google pentru "husa roz cu buline pentru telefon"; daca un dentist este o nevoie pe care nu trebuie sa o creezi (exista, o creeaza altii - care de obicei se ocupa cu zaharul) pentru huse roz cu buline trebuie sa ii arati omului de ce ii trebuie produsul (altfel nu il va cauta) si aici fb e o unealta eficienta (la fel cum seo e o unealta pt primul caz);
in plus, nu toata lumea vinde online.. si poate cand omul e in fata raftului la supermarket vrei sa isi aminteasca de husa roz si sa o aleaga pe ea in locul celei verzi; seo nu te va ajuta prea tare nici aici;
stiu ca multa lume e blocata pe o metoda pe care o aplica dupa reteta, dar asta merge pana la un punct; in functie de persoana / stituatie / produs / etc pot sa existe diferite scopuri si diferite strategii pentru atingerea lor; in functie de cat de mare e contributia advertorialului in aceasta strategie pe atat de mare ar trebui sa fie si pretul; daca un client nu cumpara linkul cu 50e inseamna ori ca linkul ala nu face 50e obiectiv (il poate inlocui cu alt link asemanator dar mai ieftin), ori nu se potriveste strategiei lui;
@edy - daca vrei sa iei 50e pe un advertorial.. asigura-te ca ai unul care nu poate fi gasit (in conditii similare) in alta parte mai ieftin si ca se potriveste strategiei clientului (chiar are nevoie de el);
nu stiu daca e imposibil sa vinzi frigidere eschimosilor, dar nici nu cred ca e cea mai potrivita idee de aplicat (mai bine incerci sa le vinzi o haina calduroasa);

Răspunde cu citat