Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 24

Subiect: Cum pot lega doua calculatuare la acelasi internet?

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu am fibra si folosesc un router pentru doua calculatoare. Fara router, download-ul se duce in 5-6 Mb, cu router undeva la 1-1.5 Mb. Router-ul este Planet XRT - 401D, conexiune RDS Fiberlink2.
    Daca folosesti netul la orice altceva decat download de filme sau fisiere mari, nu simti diferenta.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Eu am fibra si folosesc un router pentru doua calculatoare. Fara router, download-ul se duce in 5-6 Mb, cu router undeva la 1-1.5 Mb. Router-ul este Planet XRT - 401D, conexiune RDS Fiberlink2.
    Daca folosesti netul la orice altceva decat download de filme sau fisiere mari, nu simti diferenta.
    Inseamna ca routerul este slab, nu poate duce trafic mai mult.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

A zis cineva inainte, de ce nu iti iei un switch? Mi se pare mult mai ieftin (si bun?) decat un router.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@lovelife
    Detalii aici
    Daca ai o parere avizata, merita sa incerc sa-l schimb (vad ca cineva a pomenit de un switch, este ok?).

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

un switch nu partajeaza conexiunea, doar te conecteaza fizic in retea, adica o sa iti mearga internetul doar pe un singur calculator o data, ca sa mearga celalalt trebuie sa il deconectezi pe primul. Tie serverul providerului iti da un singur IP pentru o singura conexiune.
    Un switch merge dupa router daca vrei sa conectezi mai multe computere
    Routerele astea au toate cam aceleasi psecificatii, toate spun ca merg in 100mbps , dar in realitate nu prea fac fata

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    un switch nu partajeaza conexiunea, doar te conecteaza fizic in retea, adica o sa iti mearga internetul doar pe un singur calculator o data, ca sa mearga celalalt trebuie sa il deconectezi pe primul. Tie serverul providerului iti da un singur IP pentru o singura conexiune.
    Un switch merge dupa router daca vrei sa conectezi mai multe computere
    Routerele astea au toate cam aceleasi psecificatii, toate spun ca merg in 100mbps , dar in realitate nu prea fac fata
    Si aceasta informatie este... de unde? Eu folosesc un switch pentru 2 laptop-uri si merge perfect pe ambele.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de inocent Vezi Post
    Si aceasta informatie este... de unde? Eu folosesc un switch pentru 2 laptop-uri si merge perfect pe ambele.
    Si de unde primesti internet? Ce fel de conexiune ai? Primesti IP pe baza de MAC sau pppoe pe baza de user si parola? Fiecare calculator are IP extern unic?

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de inocent Vezi Post
    Un router leaga doua retele intre ele ceea ce inseamna ca are doua interfete conectate la diferite retele IP. Daca spui ca folosesti doua laptopuri in acelasi timp legate prin switch si functioneaza insemna ca tie un router iti livreaza ip nerutabile in internet adica clasa care incepe cu 192.168... sau cu 10 ... pentru ca apoi router-ul sa fac nat(adica transalteaza adresele) sa poti redirectiona pachetele in internet. TU poate ai folosit cand un calc. cand celalalt dar nicodata ambele prin switch.Nu poti folosi o adresa ip de internet si sa legi doua calculatoare prin switch care sa mearga concomitent pentru ca apar coliziuni de pachete .
    D-aia cand setezi un router ai un ip pentru wan (dat de provider care este ip extern in internet) si el iti livreaza apoi ip prin dhcp in general cu clasa care incepe 192... astea (nu sunt rutabile in internet special au fost create pentru a crea retele locale LAN nu se putea da cate un IP unic pentru fiecare calc din lumea astea IPv4 - acum se poate dar mai tre schimbate multe echipamente IPv6) apoi routerul face NAT (translateaza adresele) Switch-ul il folosesti cand legi in in LAN (retea locala deci in spatele routerului) mai multe calculatoare iar apoi trec mai departe prin router pachetele

@Todosin are nevoie de router care oricum are 4 porturi de lan (switch) deci poate lega 4 calculatoare si daca isi mai ia switch-uri leaga tot cartierul
    Ultima modificare făcută de avram; 18th September 2011 la 16:46.
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

@lovelylife - De la UPC.
    @draqsoru - Nu sunt un AS in domeniul IT, asa ca n-am sa te contrazic, doar iti spun ca-mi merge internetul perfect pe cele 2 laptop-uri prin switch.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Si ce tip de ip ai? incepe cu 192.168. Poate modemul de la UPC are incorporat un router, la fel cum fac acum cei de la romtelecom si orange

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 4th February 2011, 22:48
  2. Creatori.net - de doua ori in doua zile
    De thefan în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th July 2008, 11:48
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th May 2008, 20:39
  4. Doua domenii pe acelasi site
    De dragoserv în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 24th August 2006, 00:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •