Cum se fura in Romania?
Am un apartament micut, inchiriat in Pitesti, in care tin 4 servere Proliant Blade G7 pentru firma pe 2 linii de fibra optica. Le folosim doar sa lucram pe cloud (si noi si clientii, uneori mai inchiriem access) si rareori le folosim si pentru anumite aplicatii care necesita putere de procesare mai mare (editare video, data collection cu boti, etc). Fiind in apartament nu mi-a trecut prin cap sa le asigur. In BE e nebunie cu licente pentru tot, si e mai usor sa avem o licenta si sa avem acces shared la aplicatia respectiva, online.
Ieri am aflat ca cineva a spart incuietorile de sus si jos (cea de jos era tripla), si a intrat in apartament.
Iata ce au furat hotii:
1 cuptor cu microunde
12 pachete de inghetata
toata mancarea din frigider
1 laptop Acer EEE
1 imprimanta HP din 2004
1 calorifer electric care nu mergea
Da, au lasat serverele. Nu inteleg de ce, cred ca pur si simplu nu au stiut ce sunt. Dincolo de una alta, sunt cel mai fericit ca nu s-au prins.
Am oarecare banuieli ca au fost pe mana cu proprietarul, insa ma gandesc ca in cazul asta ar fi stiut ce sa fure direct.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein