Exemplul cu Hong Kong (neimpozitarea dividentelor) nu il stiam.
In rest schema e clasica si simpla (desi de obicei e un hatis de tranzactii), insa omiti un lucru simplu: fiscul nu doarme in cazul "labarilor". Ca la cateva sute de persoane/familii din fiecare tara sta cu mainile legate, asta e altceva. Dar si aici se respecta o anumita decenta (A se vedea actiunea de prin anii 70-80 asupra marilor industriasi germani care au folosit schema RFG->Elvetia in loc de Belgia->Cipru).
Deci, pentru unii si in anumite limite poate fi considerata "optimizare fiscala" (sau "inginerie contabila"), pentru altii insa va fi clar "evaziune fiscala" cu consecintele ei (excluderea deducerii, plata penalitatilor daca a fost constatata mai tarziu samd).
Statului belgian nu va sta cu mainile in san uitandu-se cum banii obtinuti prin desfasurarea de activitati comerciale pe teritoriul sau pleaca voios spre un paradis fiscal.
Eu ma opresc aici, sunt convins ca intelegem amandoi sistemul si discutia noastra cred ca isi are loc pe un forum economic si nu unul de SEO (pe privat nu are sens, ne-am plictisi amandoi unul pe altul).
Se pare ca eu am dus discutia aici (vanzarile pe sume mari ale unor domenii care par a nu se monetiza nici sub x%/an din valoarea tranzactionata pot fi si niste "inginerii contabile") in urma observatiei lui kleampa.
Vad ca se tot poarta moda chestionarelor pe acest forum in ultima vreme. De ce nu s-ar transforma si acesta?
Ceva gen:
Considerati ca tranzactia de xxx $ pe sex.com a avut loc in scopul:
1. Monetizarii ulterioare cu profit (am auzit toti de-atatea ori "e un domeniu cu potential")
2. Transferului unor bani dintr-un buzunar in altul (singurul lucru remarcabil ce s-a facut cu acest domeniu e ca a tot fost vandut de-a lungul timpului).

).
Răspunde cu citat