Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Ce sunt PHP frameworks (Zend,CodeIgniter..) si la ce ajuta?

Vizualizare arbore

sorcerer este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th November 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu folosesc Kohana de aproximativ un an si trebuie sa spun ca imi place foarte mult. Intr-adevar, in versiunea 3 au cam exagerat, au inceput sa se apropie din ce in ce mai mult de zend si symfony. Am incercat mai demult si zend si symfony, dar, dupa cum spunea ibaldazar, dupa putin timp am inceput sa vorbesc singur si sa visez noaptea linii de comanda care imi generau controllere, modele, etc. Motivele pentru care imi place Kohana mai mult decat restul FW pe care le-am incercat este simplu: nu e nevoie sa rulez 2093478 linii de comanda (fie ele bat sau sh) pentru a imi genera jumatate din aplicatie, se misca mult mai repede, si nu mananca atat de multe resurse precum restul.

Ca FW de templating am folosit Smarty pe vremuri, dar am renuntat la el pentru ca era lent. E mult mai rapid sa dai un "echo" sau un "foreach" decat sa incarci in memorie un intreg FW ca sa faca ceea ce poate sa faca PHP-ul nativ. Dezavantajul la a folosi PHP in view-uri este ca designerul trebuie sa stie PHP, sau programatorul trebuie sa modifice template-urile pentru a include afisarea variabilelor.

Un alt motiv pentru care e bine sa folosesti un FW este MVC. Separarea logicii de design e esentiala in munca in echipa. La fel ca si modularizarea aplicatiei.

Asa cum zicea toata lumea pe aici, nu recomand folosirea unui FW de catre incepatori, pentru ca e mult mai bine sa inveti limbajul de programare asa cum e el, fara clase facute de altii. Daca stii PHP, poti invata foarte repede sa folosesti si un FW care te ajuta sa iti dezvolti site-urile sau aplicatiile mai repede.

My 2 cents.
    Ultima modificare făcută de sorcerer; 12th November 2010 la 09:50.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. La ce ajuta ?
    De adetm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 12th October 2010, 15:58
  2. Zend IDE (5.5) si diacriticele din sursa => problema
    De Stelian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 10th February 2009, 13:09
  3. SEM(PPC) - Cum ajuta SEO-ul?
    De Tudi în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 23rd September 2008, 22:31
  4. Zend for Eclipse
    De forapathy în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 9th September 2008, 11:07
  5. Doamne ajuta!
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th August 2008, 19:12

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •