Postat în original de
emm
Finalmente, raman la parerea ca poate problema cea mai mare va fi totusi sa castigi increderea afiliatilor in sistem. Chiar daca cifra de afaceri este rezonabila.
Cand este o a treia parte care sa se asigure ca totul este ok creste si incredere, eu ca afiliat nu pot fi sigur ca magazinul nu va face manarii cu inregistrarea comenzilor, ca nu modifica valoarea comisioanelor si alte chestii din astea (nu spun ca vei face, dar asa va gandi un afiliat), si la 2 parale sunt oameni nemultumiti de asta, de multe ori pe nedrept, pentru ca fiecare considera ca traficul lui valoreaza mai mult.
Apoi daca ai un brand nou, oamenii vor fi mult mai suspiciosi.
Poate KIDU te ajuta cu ceva cifre referitor la numarul de afiliati ce au fost atrasi la altex in noul sistem de afiliere, si cum se comporta acestia, cu toate ca nu se compara, Altex este brand mare, cu vechime, si care a convins deja afiliatii cand era in 2parale.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Aici problema majora cred ca e managementul unei gramezi de afiliati mici. Cu (iau o cifra la intamplare) 100 de afiliati mici, e posibil sa fie batai mari de cap. Nu ne deranjeaza sa facem 100 plati odata pe luna, dar comunicarea zilnica cu 100 de afiliati poate fi o mare problema.
Platile pot fi facute semi-automat, dar vin comisioanele bancare care te omoara pentru platile mici (cred ca e un 3%).
Nu trebuie sa comunici cu fiecare in parte mereu, doar trebuie sa raspunzi uneori la tot felul de intrebari si probleme idioate, si cei mai mici afiliati vor da cele mai multe batai de cap, pentru ca ei nu cunosc afilierea, le este greu sa inteleaga multe concepte.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Personalul asta exista deja. Avem personal dedicat pentru marketing si dezvoltare, si ne putem ocupa de dezvoltarea de relatii bune cu afiliatii. La nevoie, bugetul permite deja noi angajari. Bani sa iasa.
Dar chiar daca muti personalul de la o activitate la alta ora de munca a fiecaruia costa, in timpul asta omul de marketing se poate ocupa de alte subiecte de marketing.
Eu vad necesarul a minim de 100 ore de munca lunar pentru administrare afiliere la nivel mic, ceea ce presupune un cost de minim 3000 lei lunar (salariu, taxe, consumabile)
Depinde de cat de mare va fi afacerea. Opinia mea este ca partea de administrare a afilierii nu trebuie sa depaseasca 2% din total vanzari prin afiliere (depinde si de tipurile de produse si marja de profit, cost diferit de comisionul platit afiliatului)
Eu propun sa mergi tot pe 2parale la inceput si apoi dupa ce ajungi la un anumit nivel de vanzari care pot acoperi costurile sa comuti pe propriul sistem de afiliere
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama