Vorbim de vanzari enorme, comisioane exorbitante si premii fabuloase la consursuri, dar care nu au fost platite !!!!
Asa a fost si la Caritas si FNI: dobanzi foarte mari care nu au fost niciodata platite !
Vorbim de vanzari enorme, comisioane exorbitante si premii fabuloase la consursuri, dar care nu au fost platite !!!!
Asa a fost si la Caritas si FNI: dobanzi foarte mari care nu au fost niciodata platite !
Conversiile mari au fost doar teoretic, pentru ca foarte multe comenzi erau anulate sau refuzate de client pentru ca marfa nu era pe stoc si sosea cu foarte mare intarziere. Comenzi anulate = comisioane anulate = rata conversie reala foarte mica. Nu poti sa faci afaceri fara bani si fara marfa pe stoc.
Ultima modificare făcută de LaurentiuVlad; 22nd July 2016 la 20:41.
@Tom, ma bucura prezenta ta in discutia asta si sunt de acord cu tine, spamul distruge afilierea (si hotia, sora cu smecheria, dar asta e alta discutie). Si asta nu de ieri de azi, doar ca acum incep sa se vada efectele. Spamul nu este marketing si deci nu poate fi afiliere, este pur si simplu o incercare de a agata clienti.
Nu pot fi de acord ca afilierea este obligatoriu o afacere prosta pentru un magazin. Cred ca bine gestionata poate aduce rezultate frumoase. Nu pot sa aduc argumente dar, probabil, un calcul facut pe hartie iti poate arata clar pana la ce nivel poti merge cu comisioanele pentru a fi rentabil.
Am convingerea ca magazinele isi fac propriile statistici si nimeni nu face afiliere de nebun.
Nu se termina aici cu afilierea dar, daca nu va evolua, se va termina. Cred ca e timpul pentru un nou pas, pentru mai mult control, o mai buna integrare si pentru interactivitate. Dar oare, sunt platformele dispuse sa mai investeasca? Daca da, am convingerea ca idei se vor gasi. Atata timp cat online-ul e in crestere se pot face si in afiliere lucruri marete prin crearea unor adevarate platforme de vanzari! Doar putin lipseste...
PS. Daca vrei iti trimit si eu un printscreen cu comisioanele de la DeClub, dar nu acum, mi le ceri cand ai o zi proasta si vrei sa te mai inveselesti.
Servus Misu,
Eu vorbesc de afilierea din Romania. Afara lucrurile stau altfel, exista afiliere, dar complet diferita fata de Romania. Spam-ul nu mai este permis de mult timp, iar FB si Adwords sunt foarte scumpe.
Putem discuta pe calcule 10 zile, la final sunt abureli. Eu sunt in ambele tabere, afiliat si advertiser, dar la finalul zilei, afilierea nu este rentabila. Daca reusesc sa elimin 95% din afiliati, atunci renteaza. Sunt 5% care fac afiliere ok, problema apare in momentul in care elimini afiliatii, altii nu mai vin. Suntem intr-un cerc vicios. Magazinele ofera % mari sa atraga afiliatii, trec cu vederea spam-ul, iar la final ies pe minus.
Exista multa "disperare" in piata. Vânzări mici, trafic scazut, canibalizarea ofertelor (vezi bf de vara, ziua reducerilor, resigilate, etc) iar deciziile sunt priprite, fara logica. Asta raspunde la magazinele care fac afiliere fara sens. Mai sunt cei care vand fara acte, foarte multi. Acolo nu exista date, analiza, planificare. Exista doar o dorita enorma de vanzari si vedem noi dupa.
Cand un magazin scade % la 1-2%, afiliatii se supara, pentru ca sunt subiectivi. Afilierea nu inseamna doar plata pe vanzare (am scris mai sus), afilierea implica multe alte costuri extra, care se adauga la %. Un % mare catre afiliat, implica un adaos mare pentru clientul final. Atat afiliatul, cat si magazinul uita de client! Clientul nu conteaza? El trebuie doar sa dea click pe un link/buton, sau sa faca o comanda, atat! Oare? Pana cand?
Pentru afiliatii cu planuri de viitor, le recomand sa studieze cazul Amazon si mai ales Polonia. Daca in Romania afilierea inca misca pentru ca magazinele sunt slabe dpdv echipa si strategie, iar FB si Adwords inca vinde, va recomand sa studiati Polonia, Germania sau chiar Grecia si Ungaria. Cum merge afilierea pe Bulgaria si Ungaria, comparativ cu Romania? Slab? De ce?
Cum merge in Polonia? Extrem de slab? Oare de ce?
Suntem obisnuiti sa vedem doar in curtea noastra, suntem subiectivi, rai si nu acceptam alte pareri. Acum ceva timp discutam de viitorul in Seo, poate e vremea sa discutam si despre viitorul in afiliere.
Ultima modificare făcută de Dan; 24th July 2016 la 12:43.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Despre miliardele care au fost achitate catre afiliati s-a uitat bruscDar imi apropii criticile si hate-speech-urile aferente, cred ca eu faceam mai urat de atat dpdv al afiliatului. V-am dat cifre, situatii si exemple concrete tocmai pentru ca va stimez.
Nu am de gand sa vorbesc public despre problemele sau greselile acestui magazin, oricum, caderea nu a avut legatura cu afilierea sau comertul in sine, mai degraba au fost probleme administrative sau de strategie.
Mai sunt de plata in jur de 300 mil catre afiliati, acestea vor fi achitate in trei transe pe 29 iulie, 5 august si 19 august indiferent de statusul campaniei.
Daca 2P decide sa inchida campania, nu se va redeschide in alta retea ( m au intrebat 2 persoane ). Am notate si premile restante, sper ca pana in sept sa rezolv si asta. 2P mi au acordat credit si intelegere, am zis o si in postarea anterioare, absolut singura nemultumire care o am fata de ei este alocarea sumelor platite catre tot creditul si nu prioritar catre afiliati dupa cum i am rugat.
Pentru voi sunt doar bani, pentru mine, ca persoana care am sustinut afilierea in Romania situatia actuala este o mare suparare.
Afiliatii ti-au facut vanzari, dar comisioanele aferente nu le-ai platit. Unde este stima de care vorbesti? Restul este cancan!
Despre statutul de TEPAR ce parere ai??? Daca era alta persoana de aici in situatia asta, si tu afiliat, asa cum ai si recunoscut, era si mai mare tam, tam-ul!!! Ce parere ai sa ne scutesti de scuzele tale ieftine, si sa PARASESTI forumul o perioada de timp???? Daca esti ambasador, nu poti sa ne dai si tepe cu magazinul tau declub.ro??? Ei uite ca sa intamplat - declub.ro - tepar si mincinos!!! Si unul cu reputatie mare, ambasador, sa fie tepar!!! De cateva zile iti citeam blogul si am vazut cum te laudai cu nu stiu ce masini audi, cu sisteme desktop apple, cu laptop apple, cu telefoane de ultima generatie, cu deserturi servite la restaurante exclusiviste ...... acolo sunt banii de la magazinul tau declub.ro???? Dar munca noastra??? Banii nostrii??? Daca 2parale te primeste inapoi, promit sa ii actionez in instanta pentru practica neunitara fata de ceilalti advertiseri care au iesit si NU au avut oportunitatile tale si beneficiile tale!!!!!!
Vand fani facebook. PM sau mail nrb220 @yahoo.com
Lol ... de curiozitate doar, voi, cei mai vocali si mai critici, ce valori au comisioanele voastre neplatite de la DeClub?
Sa nu ma intelegeti gresit, sunt banii vostri, munciti, si e dreptul vostru sa fiti suparati, dar parca deja unii exagerati rau. Kidu nu s-a ascuns ca strutul cu capul in nisip, a oferit o serie de explicatii (ce e drept, nu va tin de cald, adevarat), incearca sa mentina deschis un canal de comunicare si sunt convins ca se straduieste sa ajunga la zi cu datoriile, indiferent ca va mai fi in 2p sau nu. Era mai bine daca isi baga piciorul si nu dadea atentie semnalelor venite de la voi? Pentru ca da, majoritatea advertiserilor care au avut probleme asa au facut.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Sunt curios si de parerile altor afiliati. Pe grupul de Facebook am vazut ceva pareri, mai astept si aici, dar sunt 90% decis sa parasesc 2parale.
Pe langa faptul ca traficul de acolo este de cea mai proasta calitate, execrabil, vad ca la orice problema aparuta, publisherii te calca in picioare.
Si nu, n-am nicio legatura cu declub sau cu Serban Cristian.
Ultima modificare făcută de Dan; 28th July 2016 la 11:32.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Momentan este/sunt 4 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 4 vizitatori)