N-ar fi culmea prostiei sa faci campanie pe cuvinte pe care esti primul in rezultatele cautarilor? De asta presupun ca apartine unui afiliat. Si daca e asa, mai sunt ...
Versiune printabilă
@Mishu - Este eMAG.
Noroc cu tine ca mi-am adus aminte si de un site al celor de la eMAG pe care probabil l-ati vazut si altii: Produse Resigilate eMAG. Toate cu pret redus! - asta ca sa nu spuna nimeni ca afiliatul eMAG nu are si site.
Vad ca resigiliate.ro apartine celor de la IntelliSynaptics.
Chiar ar fi de rasul curcilor sa isi faca emag site-uri de afiliere (dar ce-i drept, ne putem astepta). Eventual sa se apuce de micronise =))
N-ar fi culmea prostiei, tot ce vezi licitiatie pe brand e licitatia magazinului, indiferent de brand. Ar fi culmea prostiei sa permiti afiliatilor sa liciteze pe brandul tau, iti cresti singur CPC.
Daca te uiti atent e reclama la Tv-uri, nu tot la resigilate.
Uite un articol semnat Cristi Ignat, Este bine sa licitezi pe brandul propriu in AdWords? , explica mai bine.
eMAG se lansează în curând și la unguri.
Anul trecut
zf.ro/zf-live/zf-live-22-noiembrie-relatiile-comerciale-ale-romaniei-cu-ungaria-si-black-friday-la-emag-10344197/
Anul acesta
emag.hu/
bestjobs.ro/cautare/locuri-de-munca+emag+ungaria/
Foarte tare e faptul că au făcut ceva acolo înaintea Amazon (trebuia să vină în prima jumătate a lui 2013, dar au ales India și Rusia). Oricum în Ungaria o să aibă mai mult succes decât în România și nu exclud integrarea emag.hu în Profitshare.
Probabil sa ma fi grabit eu cu concluziile. Primul lucru care mi-a atras atentia era link-ul spre info.emag.ro trecut prin profitshare. Eu stiam ca nu se pot face link-uri de afiliat decat pentru cele care incep cu emag.ro/knjdjbj, in fine. Oricum e dubios si faptul ca site-ul este un agregator de produse, chiar daca este nisat pe resigilate, daca fac eu unul similar zbor in secunda 2 din sistem. Nu mai inteleg nimic ce se intampla cu 2.0, deja incepe sa-mi para rau ca m-am dedicat full time marketing-ului afiliat, pe zi ce trece descopar lucruri mai putin placute.
Eu usor, usor revin la afilierea pe .com, am renuntat in 2010 si acum imi pare rau ca am ales calea "usoara".
Asta se intampla cand ai orgoliul mai mare decat tine, emag va avea mult de pierdut din cauza orgoliului managementului ca sunt cei mai tari. Este usor sa cazi.
de ce nu treci pe altceva in afara de profitshare?
Altex, ceva din 2parale sau chiar okazii (am promovat putin, dar am avut conversie mai buna decat la profitshare)
O sa incerc Altex-ul numai ca ei au o gama limitata de produse IT&C si nu prea sunt interesati sa aduca produsele noi lansate, ei sunt cunoscuti pentru electrocasnice si tv-uri in special. Daca e sa las ceva as lasa marketing-ul afiliat din .ro si as trece pe .com, am testat un pic piata acolo anul trecut, e greu dar nu imposibil.
LaRedoute o mare teapa. Ca sa scape de plata datoriilor( sa nu plateasca si comisioanele care le datoreaza pentru afiliatii din 2parale) baga firma in insolventa
Mizerie de magazin , sa va fie clar LaRedoute da teapaCitat:
compania care a operat anterior (cu acelasi management) LaRedoute.ro - Ad First Company SRL - se afla in prezent la un pas de insolventa.
De unde este informatia?
Eu as pune o serie de articole pe tot netul cu aceasta informatie in care sa fie asociat numele la redoute cu teapa
am primit in 2parale
LaRedoute TEAPA au cel mai prost managerCitat:
Notificare demarare procedura recuperare datorii La Redoute
Jul 26 2013
Va informam prin prezenta ca am demarat procedurile legale de recuperare a sumelor datorate de SC Online French Fashion SRL (operatorul magazinului LaRedoute.ro) catre SC 2 Parale Afiliere SRL, reprezentand contravaloarea facturilor emise in perioada ianuarie - mai 2013, continand comision afiliati si comision retea.
Ne straduim permanent sa evitam asemenea situatii prin setarea de reguli orientate catre transparenta si performanta, catre o colaborare echitabila intre parti insa avem in mod evident nevoie si de aportul partenerilor in acest demers.
Istoricul relatiei cu reprezentantii acestui brand in Romania a fost dealtfel marcat de intarzieri la plata si de alte dificultati insa pana in acest an am reusit sa recuperam in termene relativ rezonabile sumele datorate.
Brandul reprezentat si vechimea relatiei cu ei ne-au facut sa speram ca vom reusi sa rezolvam si de aceasta data.
Din pacate se pare ca in cazul lor problemele de plata nu sunt o intamplare - compania care a operat anterior (cu acelasi management) LaRedoute.ro - Ad First Company SRL - se afla in prezent la un pas de insolventa.
Va vom tine la curent cu evolutia acestor eforturi, speram sa revenim cu vesti bune in termen cat mai scurt.
Din fericire, acesta este un caz izolat dintr-un portofoliu mare de advertiseri din care puteti alege, avand toate informatiile necesare cu privire la seriozitatea si potentialul de business al fiecarei colaborari.
Mail de la eMAG: Ai primit un cod de 20% reducere. Foloseste-l pentru imprimantele Xerox de aici
Desigur, trecut prin Profitshare. Good game eMAG, I love you too! :D
Azi s-au trimis newslettere? Sau am fost eu sarit?
@matei, eu am primit si newsletter si oferta de mai sus. :)
Pe tine nu te mai iau in serios:
Ataşament 2736
Tu faci pe instigatorul sub acoperire, bine ca am aflat.
@Dragos, nu sunt statistici reale.
Sigur, photoshop. Te-ai dat de gol crezand ca pe topic-ul ala nu stau afiliatii, acum asta e. Sa-ti trimit nr de cont sau il mai ai ca sa faci o donatie?
@Dragos, esti pe un forum de webmasteri si ai luat o poza din topicul ala faimos pentru offtopic. :) Nu iti pot demonstra decat asa: http://i.imgur.com/jUA0KKd.png
P.S. Nu e Photoshop.
Am incercatr sa glumesc si un pic aici sa mai destindem un pic din atmosfera tensionata. Am inteles de la inceput, chill :D
Pentru mine este clar, emag nu mai are nevoie de afiliati (asa cred ei), s-au folosit de noi si acum ne dau cu flit. Noi le-am facut publicitate in draci pe mii de site-uri, au primit un awareness incredibil, posibil si un boost formidabil in google datorita linkurile afiliatilor, iar acum cand se vad sus nu se mai uita in jos. Din pacate pentru ei nu exista doar crestere la infinit, ci implicit, la un moment dat, o sa scada si o sa cada rau de tot (nu mai spun de preturile mai mari fata de alte magazine).
Eu am renuntat in a mai promova emag, s-a vazut clar o scadere a conversiilor de cand s-a facut trecerea la noua platforma, orice ar zice ei. De fapt nici nu o sa mai cumpar de la emag, poate doar daca o sa aiba cel mai mic pret de pe piata, desi ma indoiesc.
Spor la promovat ipocriti.
LE: Amazon, hai mai repede in .ro!
Eu am scris lucrul acesta acum ceva timp aici pe forum dar atunci a fost sarit sau poate nu m-a crezut nimeni. Acum vad ca incet incet tot mai multe persoane isi dau seama.
Am o nedumerire. Nu vreau sa supar pe nimeni, vreau doar sa inteleg... Poate ma lamuriti voi.
Ati observat probabil ca in ultima vreme au fost scosi in fata cativa oameni cu performante deosebite. Mesajul care s-a dorit sa fie transmis a fost simplu: "deci se poate!". Problema este ca acesti oameni cu performante deosebite vin din randul celor care au dezvoltat campanii AdWords. Mai direct sau mai pe ocolite s-a aflat asta.
Sa fie oare altul mesajul care se doreste sa fie transmis? Nu avem nevoie de articolele voastre (rasuflate?) de promovare, avem nevoie de link-uri de afiliat in Google. De ce sa aparem in zeci de mii de articole pe sute de site-uri, cand noi putem da comisioane grase si numai pentru cautarile din Google?
Sa fie asta logica lor?
Le e mai usor sa plateasca afiliatii pentru astfel de campanii decat sa-si faca propriile campanii?
Nu, nu inteleg...
Ca advertiser eu as fi mai interesat sa-mi apara widgetul in cat mai multe site-uri cunoscute, sa existe cat mai multe articole si review-uri bune cu trimitere catre magazinul meu.
Luminati-ma, va rog!
Referitor la ProfitShare, cred ca doar putin ii lipseste sa fie ceea ce toti ne-am asteptat: cel mai tare program de afiliere din Romania. Dar ii lipseste :( ...
@Mishu, ii lipsesc multe:
- transparenta;
- statisticile foarte foarte prost gandite;
- sistemul facut in graba fara sa se tina cont de detalii importante;
- advertiserii afiliati la campanii proprii;
- angajati ce sunt inca afiliati si au acces la niste statistici ce le ofera un avantaj enorm;
... si lista poate continua.
Nu vă prea înțeleg supărările.
Eu vă propun să alegeți alți advertiseri și o să vedeți alte rate de conversii. Mulți au făcut-o deja, inclusiv eu, iar rezultatele sunt pe măsură.
Cât despre
"Ati observat probabil ca in ultima vreme au fost scosi in fata cativa oameni cu performante deosebite"
Eu nu am văzut vreo performanță deosebită. Oamenii care i-ați văzut pe diferite site-uri sunt demult angajați prin diferite locuri și asta le demonstrează performanțele în afiliere.
@dotcom, ce nu intelegi din lista de mai sus? Ca poate imi fac timp si iti explic...
Sa le iau pe rand:
-Transparenta - multumitoare in cazul in care in termeni si conditii vor fi adaugate si drepturile si obligatiile advertizerilor.
-Statisticile prost gandite - Am semnalat si eu problema asta. Sunt cateva chestii care nu bat, dar daca le pricepi logica poti face interpretarile de care ai nevoie. In graficul de performanta pe o perioada apar doar tranzactiile generate de click-urile pe acea perioada. La total comisioane apar si comisioanele venite din recurenta.
-Sistemul facut in graba fara sa se tina cont de detalii importante - neclar...care sunt alea?
-Advertiserii afiliati la campanii proprii - o problema reala, aici trebuie sa ne facem auziti sa definim clar ce poate insemna din perspectiva eMag campanie interna si campanie externa. In termenii eMag este specificat ca nu va plati comisioane pentru tranzactiile provenite din campaniile externe. Se joaca putin cu termenii. Eu cred ca se va rezolva pana la urma. Ceea ce face eMag acum eu nu consider a fi o campanie externa atata timp cat este realizata prin propriul site. Prin campanie externa as intelege cu totul altceva. Daca aceste campanii intene ale lor sunt asa de performante de ce se tem ca respectivul client ar putea veni cu Cookie de la mine? Mi-am facut eu cumva treaba in a-i promova mai bine? Atunci sa ma plateasca!
-Angajati ce sunt inca afiliati si au acces la niste statistici ce le ofera un avantaj enorm - nu m-am gandit la asta pana acum. Ce avantaje ar putea avea? Probabil in campaniile AdWords ar putea targeta mai bine. Ar insemna probabil cheltuieli mai mici la aceleasi castiguri. Poate gresesc. Personal nu ma vad in competitie cu ei, e problema advertiserilor... In opinia mea aceste campanii pot insemna moartea afilierii in Romania. Stiu ca supar oameni importanti, dar asta e...
Legat de nedumerirea mea nu ai facut nici o referire...
Nu inteleg ce vrei sa spui. Indiferent unde sunt angajati oamenii aia chiar au performante. Din pacate se pare ca sunt singurii. Adica sunt unii care investesc in afiliere timp si resurse si, altii care investesc bani in campanii AdWords. Cu sistemul actual se pare ca unii castiga mai bine iar altii mai rau. Din punctul meu de vedere as spune chiar foarte rau. Undeva, ceva pare sa nu fie in regula.
Daca problema asta nu se rezolva vom ajunge toti sa facem asemenea campanii, fiecare dupa mintea si posibilitatile lui si nimeni n-o sa mai mearga pe continut. Nimeni nu face afiliere pentru a avea de lucru ci pentru a castiga.
In punctul asta advertiserul va prefera sa-si faca propriile campanii si adio ideea de afiliere.
Ideea de a pleca in alta retea nu este cea mai buna. De ce sa pleci de undeva de unde poate fi bine daca pui si tu putin umarul? E mai simplu sa pleci la greu si sa vii la bine, dar atunci lucrurile se indreapta mai greu.
Asta e un incepu si inceputurile nu sunt niciodata usoare. treaba e sa se indrepte ce nu e corect inainte de a pierde prea mult.
Mishu, in niciun caz. Nu va mai jucati cu presupuneri...
Sumele castigate din AdWords pot fi mai mari insa implica si anumite investitii.
Personal am scos profit din AdWords abia dupa prima luna, anul trecut in iulie profitul a fost cam 50% peste suma investita. Acum nu mai fac AdWords si nici timp nu prea mai am.
Asta e concluzia pe care o tragi? O firma care are datorii la tine intra in insolventa pentru lipsa de fonduri iar concluzia ta este ca prin aceasta procedura incearca sa te "tepuiasca"?
Si nu ca ar fi ceva nou sub soare, dar 2parale se comporta de parca s-ar disculpa de orice vina. Laredoute are datorii la 2parale, nu la tine, 2parale are datorii la tine si nu vad un motiv concret pentru care nu ar trebui sa-si primeasca afiliatii comisioanele.
Claudiu, imi trag propriile concluzii din informatiile care mi se ofera. Imi pare rau ca nu mai localizez informatia referitoare la ultimul record. E greu de crezut c-ar investi cineva 50.000 in ideea ca poate obtine 79.000. Daca am informatii gresite voi trage concluzii gresite, recunosc.
Oricum, ideea pe care o exprim este ca afilierea nu trebuie sa se reduca la asemenea campanii. Ar fi daunator.
Am spus si mai sus, nu ma vad in competitie cu ei ...
ai si tu dreptate , nu cunosc toate dedesubturile ...
stiu ca banii opriti ca si garantie se dau inapoi dupa primul an de colaborare ...poate ma insel
ideea e ca o firma intra in insolventa pentru ca brandul sa fie acum administrat de alta (cu aceeasi oameni), eu vad asta ca rea intentie
Nu vad intentia aia rea de care zici.
Nu poti intra in insolventa ca asa vrei tu, sunt niste conditii ce trebuiesc intrunite, a doua mare eroare este ca firma trebuie sa puna la dispozitia creditorilor un plan de reorganizare pe baza caruia acestia iti dau sau nu imprumut. Planul acela de reorganizare trebuie respectat pentru ca in cazul in care realitatea nu corespunde cu el ti se vor lua drepturile de administrare ale firmei moment in care toate bunurile vor fi valorificate iar firma radiata.
Iar Laredoute nu are nicio obligatie fata de afiliati.
Laredoute are colaborare cu 2parale iar 2parale are colaborare cu afiliatii. LaRedoute se angajeaza sa plateasca darile catre 2parale iar 2parale se angajeaza sa plateasca darile catre afiliati. Este o situatie clasica - cum ar fi ca salariat, pentru neplata salariilor sa dai in judecata clientii firmei la care lucrezi? Treaba ta este cu angajatul iar angajatorul la randul lui cu clientii.
Orice afiliat poate cere sa i se plateasca datoria de catre 2parale, care legal sunt obligati sa o plateasca fie ca ei la randul lor au fost platiti sau nu. Afiliatul nu are de ce sa sufere pe baza proastei organizari. Daca comisioanele au fost aprobate dar nu au fost platite 2parale ar trebui sa le plateasca, afiliatii sunt subcontractati si nu au nicio legatura cu magazinele, asta daca nu cumva vreun afiliat a primit banii de la magazine si nu de la 2parale ori daca are contract cu acele magazine.
Ce face 2parale este evaziune fiscala, este destul de frecventa in randul firmelor, insa pe langa acest lucru mai si dezinformeaza. In contractul pe care l-ati "semnat" trebuie obligatoriu sa scrie ce fel de activitati prestezi pentru respectiva firma si momentul in care angajatorul plateste, de altfel sunt obligati sa mai scrie si instanta in care pot fi actionati in cazul neplatii.
Se pot face reclamatii la Inspectoratul Muncii, ANAF ori intr-o sala de judecata, unde nu se plateste timbru, nu este necesar un avocat iar timpul solutionarii este rapid. Trimiteti o "somatie" de plata catre 2parale inainte.
Repet: Ca afiliat nu te intereseaza de unde face 2parale rost de bani, daca au fost platiti ori daca au probleme, pe tine te intereseaza ca acestia sa te plateasca conform contractului semnat.
Cu toate astea recunosc ca ar fi chiar bine sa poti proceda la fel, cand imi vin facturile de curent, caldura, telefoane...etc sa nu platesc nici eu si sa justific ca nu am fost platit la munca.
Ai tu o logica a ta pe undeva, dar incerci sa pari mai jurist oleaca decat esti
Nu e un contract de munca
Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, taxelor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si fondurilor speciale extrabugetare de catre persoanele fizice si persoanele juridice române sau straine.
Nu poti face evaziune in dauna unei persoane fizice sau juridice private.
Inspectorarul Muncii - nu e contract de munca
ANAF - ??
intr-o sala de judecata - intri si faci plangere? Poti depunde plangeri ad-hoc in salile de judecata? Nu se plateste timbru? [Nerespectare contractului se solutioneaza in instanta, dar plangerea nu se face in sala de judecata.]
Daca esti platit esti platit in baza unui contract, altfel ar insemna ca lucrezi la negru
Daca ai fi stiut ce implica un angajat nu m-ai fi contrazis in cazul evaziunii fiscale asa ca nu mai insist.
Pentru litigiile de munca nu se plateste timbru si se pot solutiona in lipsa, ceea ce inseamna ca nu ai nevoie de avocat.
Inspectia muncii nu intervine doar in cazul unui contract, intervine in orice situatie in care se "lucreaza". In urma cu 5-6 ani tin minte ca taica-miu a luat amenda si a fost obligat sa faca unui fost "angajat" contract si plata taxelor / darilor pe doi ani in urma.
Ai vreo tangenta cu ce ma contrazici aici sau o faci doar de dragul de a o face?
Kaa: abtine-te sa dai sfaturi "legale" , esti absolut pe dinafara, nici macar nu stii cum arata contractele 2p iar cine ti ar urma sfaturile ar suferi grave deceptii.
Nope, niste citate din lege si din proceduri de drept civil, in rest nimic. SRL meu e incantat, e primul lui loc de munca.
O seara excelenta.