Felicitari. Asteptam numai vesti bune de la Sorin.
Versiune printabilă
Felicitari. Asteptam numai vesti bune de la Sorin.
Felicitari pentru noul job! Ce presupune acest post?
multumesc de felicitari.
nu sunt eu acea persoana din articolul mai sus mentionat:).
@irealx: bineinteles ca nu toata suma este profit. Profitul insa depinde mult de implicare si cat de bine iti faci treaba. Iti pot spune sigur ca daca nu muncesti, acesta scade :D
Este acelasi "tip" care a castigat in urma cu o saptamana la Altex in urma generarii de vanzari de peste 1 milion de lei.
Din punctul meu de vedere impreuna cu Claudiu daca nu cumva sunt cei mai buni, sunt cu siguranta printre cei mai buni afiliati din Romania. Din cate stiu este prieten cu Claudiu, deci vor face echipa buna.
Is freaky. Cum vine asta, muncesti de rupi ca afiliat, ajungi printre cei mai buni si pac apare o oferta de nerefuzat si treci baricada. Anunturile astea ma fac sa nu mai imi doresc sa ajung chiar asa sus ca nu se stie cand primesc oferta si se duc visurile mele de a fi super-mega-afiliat :D
O scurta recapitulare ca sa ramana in arhiva:
Serban Cristian - din 2012 afiliat manager la Altex
Claudiu Farcas - din 2013 project manager Profitshare
Roxana Nistor - din 2013 afiliat manager la evomag
Marius Morariu - din 2013 afiliat manager la Bioportal
Sorin Vlaicu - din 2013 Community manager la Profitshare
Din ce stiu mai sunt cativa colegi de forum care au cochetat sau inca mai sunt implicati ca manageri/generali sau doar axati pe afiliere, insa nu ii stiu pe toti pe de rost si nu mai stau acum sa sap. Daca ii stiti cred ca ar fi util sa-i mentionati sa avem o lista cat mai completa.
Ce presupune job-ul de community manager?
Bravo Sorine!
Poate ii trezesti la realitate cumva pe astia din PS. Ar fi ceva de vis :D
Pe mine s-ar putea sa ma gasiti peste cateva luni aff manager la alt magazin. Rolul meu principal e sa dau un start si sa invat advertiserul ce sa faca mai departe. Nu cred ca ma voi lega prea mult de un singur loc, cel putin nu cred asta :)
Am fost consultant si la alt advertiser inaintea Bioportal dar pentru scurta vreme. Am gandit doar startul si restul il fac ei. Sper sa fie muncitori :D
Pe mai multe site-uri am lasat banner-ele standard care erau inainte de profitshare 2.0 fara sa ma gandesc la ele desi am observat ca uneori imi apar si ofertele la haine pentru femei, etc., numai ca azi mi-a sarit in ochi asta:
Ataşament 2729
Flanco se pregatesc si ei sa devina afiliati sau sunt deja? Eu nu sunt abonat la newsletter-ul lor insa o sa ma abonez sa vad daca trimit newslettere cu link-uri de afiliere in ele. Daca fac acest lucru inseamna ca ei sunt mai tari ca eMAG-ul, ne pun pe noi sa le aducem vizitatori care sa se aboneze si apoi ei sa castige bani din afiliere.
Exista vreo posibiliate sa configuram widget-urile astfel incat sa afiseze produse si bannere doar dintr-un magazin anume?
Eu de exemplu nu vreau sa promovez Flanco in conditiile in care pun la vedere butonul rezerva in magazin si cel de comanda il ascund.
LE. Flanco ofera comision pentru inscrierea la newsletter?
Ultima oara cand am verificat eu, nu erau. Lipsa de reactie din partea afiliatilor poate duce si la asemenea fenomene.
Marketing afiliat se face in toata lumea dar, pana acum, nu am mai auzit de un astfel de sistem care sa permita suprascrierea cookie-urilor. Dormiti linistiti...
La Catalog Advertiseri ai in dreapta, la fiecare advertiser optiunea de a fi sau nu afisat in widget.
Mi-a placut gluma cu comisionul pentru newsletter :)
În catalogul de campanii poți să selectezi advertiserii pe care dorești să îi afișezi în widget. Poți și să îți configurezi eventual un pool de campanii doar cu anumite bannere sau un slider de produse doar cu anumite produse și de la anumiți advertiseri.
La Flanco primești comision și pentru rezervările în magazin.
@Claudiu cum de ma lasati sa-mi portez contul suspendat in PS1 spre PS2?
Am aflat azi ca se poate si dupa un mic test vad ca merge. V-ati hotarat sa-mi dati banii? Daca da, atunci cred ca trebuie sa mai puneti cativa lei ca aveam ceva mai mult la suspendare
@Claudiu, daca tot raspunzi cand e de bine, cum ramane cu newsletterul emag trimis cu linkurile trecute prin profitshare?
Apropo de newslettere, oare cate mai trimit cei de la eMag pe zi?
Pe ziua de azi au deja 2 trimise la un interval de o ora si un pic.
http://i.imgur.com/QB4b8MB.png
Au timp sa mai trimita cateva, partea proasta pentru ei e ca multi nici nu le vor mai deschide deoarece trimit prea multe. Era foarte ok inainte cand trimiteau 2 pe saptamana cu chestii utile, nu acelasi newsletter repetat de 2-3 ori pe zi.
Totusi eu cred ca nu trimit aceste newslettere special sa anuleze cookie-ul afiliatilor, ci probabil sa-si consolideze pozitia pe piata si sa fidelizeze cumparatorii. Am o banuiala ca un magazin mare (la nivel global) o sa intre curand pe piata din .ro (in iarna sau in primavara viitoare), de aici si disperarea asta. Aceeasi chestie e valabila pentru toate magazinele online de IT&C vizibile, newslettere peste newslettere si premii la abonare.
@LensFlare - cei care deschid newsletter-ul sunt bagati si ei la tragerea la sorti pentru un premiu, am primit saptamana trecuta parca un mail de la eMag in care eram instiintat ca desi nu sunt abonat nou voi intra in cursa pentru un iPad.
@Dragos, nu ma mai surprinde nimic la eMAG aka Profitshare atat timp cat magazinul livreaza link-uri de afiliere si angajatii au site-uri / link-uri active pe afiliere. In opinia mea e un conflict de interese si concurenta neloiala, dar nu ma mai stresez cu aceste aspecte ca nu are rost.
In statisticile profitshare 2.0, link-urile care apar ca "Link nesalvat" sunt cele generate din slidere de produse?
Nu imi dau seama care sa fie problema, de cand am trecut la profitshare 2.0, cred ca este o luna, am avut o scadere drastica a vanzarilor (peste 80%), in conditiile in care traficul trimis a fost aproximativ acelasi ca, calitate si cantitate.
Iar referitor la newsletter-ul Emag, ca abonat primesc zilnic cate un mesaj pe email, cu promotii, si observ ca linkurile contin "ref=ps...."; daca linkurile sunt suprascrise de catre profitshare, mi se pare aproape imposibil ca afiliat sa mai obtii rezultate.
Mihai, parc-ai fi picat de pe luna! Se discuta de ceva timp de problemele astea.
Acum ceva vreme scriam:
Atata timp cat refuzati sa luati atitudine, in ochii lumii n-o sa fiti decat o gloata de frustrati care nu sunt capabili de performanta si care cauta un vinovat pentru toate lucrurile care nu merg. Si, bineinteles, cine este mai potrivit ca eMag? Vinovatul perfect! El va anuleaza comisioane, el aproba site-uri care nu respecta politica de termeni si conditii, el suprascrie cookie-uri, voi n-aveti nicio vina! Nu pare asa?
N-am decat sa ma abtin in a mai face astfel propuneri idioate, pentru ca aici e fiecare pentru el!
The end!
PS. Link nesalvat este link de afiliat ce nu a fost salvat in sistem sau a fost sters. Este vorba, cel mai probabil, despre link-uri din vechea platforma.
Cu o saptamana inainte de a incheia luna rezultatele nu sunt deloc imbucuratoare, fata de aceeasi perioada a lunii trecute am inregistrat ca valoare si ca numar cu ~50% mai putin, asta in conditiile in care traficul trimis a crescut cu 30%. Mai e o saptamana si sper sa recuperez catusi de putin. La voi cum e?
@Dragos Bunea, la fel de prost, asta in conditiile in care am intrat si pe nise ce se vand bine vara.
Misule, multi din noi am luat atitudine. Le-am scos/schimbat link-urile importante si asteptam un competitor decent.
In legatura cu demersul tau e pierdere de vreme doar sa te gandesti la el. Dupa cum ti-am spus si la vremea cand ai postat mesajul ala, fiecare din noi am semnat un contract si am fost de acord cu niste termeni si conditii deci, cel putin oficial am fost de acord cu ce fac ei. Ca mai postam aici din nemultumiri, la inceput am facut-o in speranta ca profitshare se uita si ia atitudine (cum vedeam ca se intampla in 2p) insa acum o facem (cel putin eu) just for fun.
Claudiu, mersi de suspend si in PS2. E bine ca macar o chestie o duceti pana la capat cum trebuie. Oare cum ar fi daca ati hotara sa faceti si afiliere?
Pana atunci vorba lu TTL de mai sus
De ce te-au suspendat?
@Mishu
Normal ca stiu de aceasta problema, am semnalat acest lucru, iar raspunsul pe care l-am primit a fost "ca acum se analizeaza solutii ca totul sa fie OK pentru toate partile implicate".Citat:
Mihai, parc-ai fi picat de pe luna! Se discuta de ceva timp de problemele astea.
Ideea e ca a trecut destul timp, fara sa se intample nimic si imi dau seama ca nu se vrea o rezolvare, iar rezultatele se vad in statistici.
Un nou record [negativ], in doar 3 ore de la inregistrarea comisionului acesta a fost procesat cu stadiul respins. Mai am si alte comisioane in asteptare, dar asta de azi era o prioritate a sistemului cred. Aplauze!
Incerc sa-mi aduc aminte daca am mai intalnit vreodata un astfel de caz si se pare ca nu, cel putin nu in doar 3 ore.
Si o incalcare a termenilor pe AdWords:
Ataşament 2734
astia chiar vor sa vada daca afiliatii pot rasturna o tentativa de retea?
conversion(s) ??, emag, sau cum va numiti voi, nu uitati ca pana la urma sunteti ca niste "invitati" in marketingul afiliat romanesc si va bucurati de un privilegiu nu de un drept. dreptul l-am creat noi, aia cu pasiune si ceva idei de viitor, nu voi cei care habar nu aveti pe ce planeta va aflati.
asta asa, ca reminder pentru uituci ;)