Eu zic sa transpui experienta ta de pe acest forum intr-o situatie reala si ai sa vezi ce a mers rau.
Chiar daca foarte putini din aceasta comunitate ne cunoastem si in afara forumului tot se actioneaza ca intr-un grup (mare)de prieteni. Intr-un grup de prieteni cand unul din membri spune ori face ceva care nu este pe placul celorlalti se trece cu vederea de cele mai multe ori, in schimb daca cineva din afara face ori spune ceva care nu este pe placul grupului va fi exclus. Nici nu trebuie sa faci ceva gresit, simplul fapt ca situatia respectiva nu este pe placul grupului te face dezagreabil, in fond suntem tot niste animale iar situatia ar fi caracterizata cel mai bine prin "spirit de turma".
Ca postezi ori ai opinii diferite fata de ceilalti nu iti aduce acele penalizari de care zici tu, penalizarile iti sunt aduse pe baza situatiei care am descris-o mai sus. Eu mi-am scris mereu opinia, fie ca era buna sau rea, am scris o gramada de prostii pe care, prea tarziu, dar le-am realizat si eu si uite-ma aici... si cu buline verzi.
Majoritatea celor care se inregistreza sunt in situatia ta. Eu am avut cont inregistrat in 2007 - 2008 dar pentru ca mi-a fost deactivat pentru inactivitate am fost nevoit sa il inregistrez pe asta, in primele posturi pe contul asta am primit avertisment pentru ca am jignit un alt utilizator(deh, pasiunea) care interpretase unul din posturile mele. Dupa ce am primit avertisment si o traista de evaluari negative am scris un "tutorial" despre cum sa te inregistrezi in Paypal, daca nu ma insel, si gata... si sa nu crezi ca era mare lucru, toti stiau cum sa se inregistreze in Paypal doar ca simplul fapt ca am facut ceva pe placul lor m-a facut sa fiu oarecum agreabil.