Doar daca a apucat intre timp sa aiba mult mai multe linkuri. Altfel, in conditii identice e favorizat articolul cel mai nou de pe domeniu cel mai vechi.
Versiune printabilă
Pana la urma urmei era vorba despre valorea unui link adaugat intr-un astfel de articol, nu despre articolul in sine. Este absolut normal ca in ceea ce priveste informatia, articolul nou sa fie mai valoros. As fi dorit sa stiu daca link-ul introdus intr-un articol vechi va fi vazut altfel, fata de un link introdus intr-un articol nou.
Eu personal as opta pentru updatarea articolului cu informatii noi, inserarea linkului intr-un paragraf nou si republicarea articolului cu data curenta.
Ce reducere imi faci la paginile care rankeaza bine pe revelion 2001-2009? Targetez "revelion 2014-2015" :)
Ca sa raspundem totusi la intrebarea colegului: cel mai simplu, plasezi un link spre o pagina neindexata (sau chiar domeniu nou, nefolosit) intr-un articol vechi si vezi in cat timp e indexat.
Repetir: pui intr-un articol nou un link spre ceva neindexat.
Vorbim acum de articole vechi care nu rankeaza in top 100. Dupa ce a indexat, vezi pe ce pozitii te-a plasat doar cu un singur link.
Simplu?
Din experienta: sunt ok ambele tipuri de articole, nu pot jura ca unul e mai bun ca altul. Un mix insa sigur ajuta.
Raspunzandu-ti strict la intrebarea pusa, din punctul meu de vedere este vorba de reputatia acelei pagini (daca vorbim din punct de vedere SEO - daca vorbim din punct de vedere al ROI-ului de exemplu, atunci lucrurile se pot schimba rapid). Reputatia include o gramada de factori din cei 200+ cunoscuti "pe piata" la ora actuala (nu doar pozitionarea in ranking pe locul X). Cu siguranta nu vorbim de continutul celor 2 pagini, este irelevant - ne referim strict la reputatia paginilor. Drept urmare, daca pagina mai veche are o reputatie mai mare in ochii motorului de cautare, atunci, si ma repet, din punct de vedere SEO, este indicat sa iei link-ul in acest articol, si nu in pagina noua.
Oare Google cum vede aceste linkuri inserate in articole vechi?
Acestea pot reprezenta motiv de penalizare?