Singura chestie mai sensibila, o reprezinta imprevizibilitatea. Din ce am testat, chiar daca am 2 site-uri la fel, folosesc aceleasi metode de promovare, rezultatele sunt diferite.
Versiune printabilă
Singura chestie mai sensibila, o reprezinta imprevizibilitatea. Din ce am testat, chiar daca am 2 site-uri la fel, folosesc aceleasi metode de promovare, rezultatele sunt diferite.
Ca sa fie totul la fel,trebuie sa ai si texte la fel si atunci ajungi sa fii penalizat. E logic ca doua site-uri pe aceeasi nisa nu o sa fie niciodata la acelasi nivel, chiar daca folosesc aceleasi metode de promovare, deoarece marfa principala, adica informatiile de pe site, difera de la caz la caz si in timp ce unele pot fi foarte apreciate si pot deveni virale, altele pot sa lase rece cititorul.
Si din nou, links doar pe homepage sau sitewide?
Depinde de unde, cum si cat.
Parerea mea umila: optimizeaza homepage-ul pentru cuvantul cheie principal (sa zicem SEO), iar paginile interne pentru long-tail keywords.
Cea mai importanta pagina a fiecarui site este homepage-ul.
CalinB: prin sitewide la ce te referi? Ca siteul respectiv sa aiba link catre tine in footer? Well, Google a zis-o acum ceva vreme ca vor fi penalizate siteurile care au linkuri venite doar din footer-ul altor siteuri.
De aceea e bine sa le eviti uneori pentru ca unele siteuri pot avea cateva 6-700 pagini si sa primesti 3000 de linkuri doar de la 4-5 siteuri doar din footer, plus alte 20 de la alte siteuri.. e cam aiurea :) Se poate incadra la manipulare de linkuri: ai multe, dar de valoare redusa.
Sfat pentru cei care au un site nou: Adaugati text optimizat si de calitate, o imagine care sa aiba numele fisierului, alt si title tag similar cu titlul siteului, si cautati 2-3 linkuri de la siteuri de PR mare (un 4-5 macar). Sa vedeti minune :D
ce inseamna sau la ce ne putem raporta atunci cind vine vorba de continut dar pentru un magazin online? pentru ca aici lucrurile stau putin diferit. in general din ce vad google indexeaza mai bine categoriile si nu produsele. iar in categorie nu poti face descriere de +300 cuvinte.
Pe pagina de categorii, oamenii nu cred ca doresc sa citeasca texte lungi, ci mai degraba sa vada informatiile folositoare: ce produse sunt, cu ce pret, si eventual cu ce garantie. Iar daca sunt interesati de un produs, dau click si citesc in detaliu specificatiile produsului pe pagina respectiva.
In alte ordine de idei, nu stiu daca Google indexeaza mai bine categoriile decat produsele... Daca dai o cautare generala, de exemplu "telefoane mobile", google iti da optiuni. Stie, ca cauti telefoane mobile, dar stie si faptul ca vrei sa te documentezi, vrei sa vezi ce optiuni ai, si exact asta primesti pe o pagina de categorie - optiuni. Dar daca cauti un telefon mobil specific, de exemplu "Samsung Galaxy S4 mini de vanzare" atunci vei gasi mai multe pagini de produse printre rezultate, deoarece stie, ca pe tine te intereseaza acel model specific, stii ce anume vrei sa cumperi. Si iti da exact aceea: o pagina de produs de unde poti s-ati cumperi telefonul cautat.
O problema poate sa fie de ex. duplicate content-ul, din cauza caruia Google nu doreste sa indexeze pagini de produse. Aici ma refer la duplicate content cauzat de un "linking structure" incorect. Dar aceasta este o problema a unui site, si nu o "regula" de al lui Google. Banuiesc ca nu trebuie sa scriu nimic despre importanta unei structuri sanatoase... (Desigur, mai sunt si alte chestii ce pot cauza probleme la indexare)