Schema.org - Why You're Behind if You're Not Using It...
Reinvii subiectul ptr ca e important. Ati vazut asa ceva pe .ro?
Versiune printabilă
Schema.org - Why You're Behind if You're Not Using It...
Reinvii subiectul ptr ca e important. Ati vazut asa ceva pe .ro?
Sunt pe .ro cateva, mai ales pe domeniul culinare, a.k.a. Recipe. Cauta pe google castraveti, placinta cu mere, etc... lalena vad ca are implementate si are multe rezultate pe google cu snippeturi de astea, care arata cool, parerea mea. In afara de retete, pe .ro nu am mai vazut alte exemple
Eu nu inteleg care e smecheria cu chestia asta.
Ce nu intelegi? E simplu, sunt unele timpuri de microformaturi pe care google le afiseaza in rezultatele cautarilor si de exemplu daca ai un site de retete culinare, poti folosi micro formate pentru ca paginile site-ului tau sa aiba snippet-uri mai atragatoare in motoarele de cautare (aparent, toti cei 3 mari giganti au implementat asta, dar eu doar pe google am observat). Iar un studiu facut de seomoz de eye tracking a confirmat (era si normal) faptul ca rezultatele care sunt mai diferite de celelalte capteaza privirea utilizatorului si au un CTR mai mare.
Deci, "smecheria cu chestia asta", ca sa te citez pe tine, e ca pentru unele tipuri de site-uri, implementarea acestor microformate poate conduce la CTR-uri mai mari, implicit trafic mai mare si nu in ultimul rand venituri mai mari.
Eu, pe .ro, n-am văzut decât cinemagia că folosește rich snippets și acestea chiar apar în rezultate.
Am implementat și eu pe unul dintre site-urile mele așa ceva. Înainte de a o face m-am întrebat, totuși, care dintre standarde ar fi mai bun. Eu am ales RDFa. Celelalte opțiuni ar fi microformats și microdata.
Dacă cineva are mai multă experiență cu acest tip de marcaje, ar fi util dacă ar putea spune care ar fi mai indicate sau dacă există vreo diferență între ele (în afară de implementare).
Nu l-am implementat dar din ce am citit, microdata e formatul, ales, care va fi dezvoltat in continuare, doar html5
Aici sunt niste raspunsuri bune la mai multe intrebari: schema.org FAQ - Webmaster Tools Help
inseamna ca nu prea ai cautat chestii pe .ro. ti-am zis, pe nisa de culinare sunt mai multe site-uri care folosesc... na fiind o chestie relativ noua, nu multi au implementat-o si din pacate, nu merge pt f multe tipuri de scheme, adica nu afiseaza prea multe google deocamdata in serps... desi acolo este o lista imensa de tipuri. si oricum el prima oara testeaza pe .com
Au inceput sa apara.
Ataşament 2107
O sa fie misto SERPs-ul impodobit cu astea. :rockon:
Schema Creator Un tool usor ptr toata lumea.
Tool-ul asta n-are pt retete (recipe) ceea ce pe .ro apare cel mai des... si pe .com aproape jumate din listarile top 10 pt retete cunoscute au rich snippets...