Doresc sa fac un site in mai multe limbi. Cum este mai ok dpv seo, pentru fiecare limba sa fac subdomenii diferite ( ro.nume.tld ) sau foldere (nume.tld/ro/) ?
Versiune printabilă
Doresc sa fac un site in mai multe limbi. Cum este mai ok dpv seo, pentru fiecare limba sa fac subdomenii diferite ( ro.nume.tld ) sau foldere (nume.tld/ro/) ?
Ai exclus o a treia varianta: nume.com si nume.ro ;)
Si eu am ridicat o asemenea problema intr-un thread anterior dar n-am ajuns la o concluzie asa ca astept cu nerabdare raspunsuri la provocarea ta.
folder, pentru ca subdomeniul va fi considerat un site diferit.
Eu am de spus cam ce am avut de spus si in 2006. Post in engleza:
Folders versus Subdomains - Webmaster Forum
Ce sectiuni va avea site-ul in fiecare limba?
Acelasi web site in limbi diferite, optimizat pentru fiecare tara in parte.
pai sunt lucruri diferite ... blabla.domeniu.com este considerat site standalone iar domeniu.com/blabla este considerat pagina din domeniu.ro .
Natural ar fi domeniu.com/limba, zic eu.
Nu am voie sa pun links momentan(asa imi amintesc din regulament) dar vezi pe seomoz mai multe, au un articol interesant despre asta, chiar daca e vechi(2006).
Poti sa imi trimiti PM te rog?
Ca sa nu deschid alt topic, cat ma costa un expert seo ca sa imi optimizeze site-ul perfect in 4-5 limbi?
Multumesc.
Mai exact va fi un portal de jocuri online care va include si o sectiune de articole, pentru forum inca nu m-am gandit, poate va fi.
Ah, pai zi asa :). Site-urile de jocuri online au tratament preferential din experienta mea. juegos.domeniu.com reactioneaza mai bine decat domeniu.com/juegos.
Nu cred ca exista optimizare perfecta pentru siteurile de jocuri online, sunt pline de surprize, ti-o spun din proprie experienta. Trebuie sa ai o strategie personala, se fac multe jumbuslucuri(am scris bine cuvantul asta? :)) ). De la descrierile jocurilor, la titluri, la densitati bine impartite (pentru ca ai tone de cuvinte cheie) si asa mai departe. (dupa care te trezesti cu unu care face keyword stuffing la greu si iti ia fata fara sa gasesti vreun motiv "corect", si schimbi iar strategia)
Un expert te poate ajuta la inceput dar ca sa te tii pe pozitii trebuie sa inveti singur care e treaba, cel putin pana produce ceva ca sa-ti permiti un angajat special pt asta. Oricum domeniul are particularitati pe care nu le intampini la un site de.. stiu eu, televizoare :).
Ca sa vezi cum se comporta un site de jocuri din .com in .ro, vezi strategia lui dressupgal... el are domeniu.com/blabla
Marlyna superba ideea. Multumesc mult. Insa eu m-am gandit sa fac ce stiu, plasez foarte bine tagurile h1, h3, ma axez pe cateva cuvinte cheie puternice, domeniul are vechime 4 ani, daca nu ma descurc sa o platesc pe cineva.
Despre continut ce imi poti zice, este ok sa adaug 1000 de jocuri odata sau sa adaug constant? Sau sa adaug 1000 odata si dupa aceea constant ( 20-30/zi ) ?
Cu placere, nu cred ca vei reusi prin metode clasice, e concurenta acerba si e mult grey seo, vei vedea, trebuie sa fi foarte inventiv ca sa ramai clean.
1000 sunt multe jocuri degeaba, fa o selectie de 100 de jocuri tinand cont de topurile internationale (cred ca stii care sunt granzii in domeniu) si pana ajungi la off-page seo, o sa ai vreo 250 de jocuri bune de oferit publicului. Nu neglija programul de adaugare a jocurilor, un program strict de adaugare a contentului poate face minuni uneori.
Cea mai mare greseala a webmasterilor de siteuri cu jocuri online este prioritizarea parteneriatelor cu jocuri slabe in detrimentul continutului de calitate. Un link de la girlgames nu face cat 5 jocuri bune cu 50.000 de play-uri intr-o zi.
Voi enumera problemele mele ( poate nu sunt probleme dar sunt niste lucruri pe care nu sunt sigur ) mai jos. Multumesc de raspunsurile oferite. :D
1.Poate ca nu voi reusii performante foarte bune prin metode clasice, dar nu trebuie nici nu trebuie sa le omit, true?
2.In legatura cu imaginile, mai exact thumbnail, la fiecare joc va exista cate un thumbnail: Sa pun in tag-ul ALT cuvant cheie principal sau sinonime/derivate?
3.Pentru optimizare in alte motoare de cautare ( Yahoo, Bing ) ce metode imi recomanzi?
4.Am citit mai multe articole seo, in unele se spune folosirea tagurile h1, h2 dar in altele h1, h3. Care varianta este buna?
Eu doar ce mi-am terminat de o saptamana multi language-ul la un site de jocuri online si ca sa fiu la subiect, am ales subdomeniu.url.com :) Cel putin mie imi merge binisor.A doua zi deja mi-a indexat subdomeniile ( cu toate ca subdomeniile sunt considerate site-uri diferite, fata de root ). Daca tot m-am bagat si eu sa zic una alta, iti dau ceva sfaturi, care le poti lua in considerare, sau nu:)
- daca e sa-ti faci pe subdomenii, foloseste giochi.url.com nu it.url.com sau stiu eu ce.Pune cuvantul de baza tradus
- nu te baza direct pe cuvinte puternice, gen giochi online, giochi barbie sau stiu eu ce.Alege cuvinte mai mici.Nu te lua dupa ce-i in Romania, pentru ca aici cred ca e cea mai mare concurenta la categoria jocuri.Asa ceva mai rar, dar in fine.Incearca sa te bazezi pe cuvinte mai mici, cu o concurenta usor de trecut.Daca te bagi pe cuvinte usoare, pe toate limbile , poate 50 uv iti vine de pe o limba, 50 de pe alta si tot asa si dupa mine, m-ar multumi decat sa trag 1 an pe o cautare, si sa stau cu stres ca poate pic iar.Iti faci cautare proprie, sau existenta dar fara concurenta mare, dupa care site-ul creste usurel.
- ce am facut eu dupa ce am adaugat subdomeniu nou? Am adaugat un link pe domeniu + restul subdomeniilor catre cel nou. Nu stiu daca e ok cum am procedat, pentru ca totusi fac link building pe site cu acelasi IP si din cate stiu nu e bine, dar pentru mine a functionat si indexarea e perfecta. Dupa 3-4 zile, am 300 pagini indexate pe o limba.
- incearca sa tii caracterele ”ä” , ”ė” etc. daca limbile respective le folosesc. Se cauta cu asemenea caractere pe google, iar daca ai ”e” in loc de ”ė” cazi multe locuri
- daca ai un domeniu cu ceva vechime pe care vrei sa pui subdomeniile, incearca sa scapi de link-urile externe si sa pui subdomeniile in locul lor, ca doar sunt tot link-uri externe subdomeniile daca faci de genul subdomeniu.url.com , asa vei trimite trust mai mult catre subdomenii in loc de link exchange-uri sau alte link. externe
- iar cel mai important...nu traduce 100000 de jocuri intr-o zi : ) vei face spam si se duce limba ... vei putea fi penalizat cu tot cu domeniu.
In legatura cu postul tau de mai sus:
2.obligatoriu fiecare imagine are nevoie de tagul ALT si desigur trebuie sa fie cuvantul cheie.Ca sa-ti dai seama mai bine, un link cu ancora Mario este tratat la fel ca o img. cu tagul ALT=”Mario”
3. nu am idee :)) nu folosesc. Google tata lor asa ca nu ma bag, las pe altii.
4. obligatoriu h1 pe fiecare pagina, dar folosit doar o singura data / pagina.Fiecare pagina trebuie sa aiba tagul h1 diferit.Restul tag-urilor h2,h3 etc. este binevenit si el.Deci trebuie folosit. Poti folosi si seobugz.com unde iti arata daca-l ai in pagina sau nu, si multe altele.
Acestea sunt parerile mele.Dupa cum am zis mai sus, e alegerea ta, daca le iei in considerare sau nu.
P.S. scz daca sunt greseli gramaticale, dar e cam tarziu :))
Bafta:P
Eu cred ca trebuie sa te bagi direct pe cuvinte cheie puternice si sa te folosesti de derivatele lor - jocuri online gratis (de ex.) - ca sa castigi ceva trafic pana iti atingi scopul(care, pe un cuvant cheie f.cautat si important, nu este neaparat primul loc in google, poate fi si 2, 3).
Odata atins iti aduce mai multa stabilitate decat orice cuvant cheie compus: iti aduce un soi de branding care atrage de la sine direct traffic, de cele mai multe ori aduce backlinkuri importante si multe alte beneficii.
Adica am crescut firma, dau afara angajatii ca sa cresc diviziile? Cum va supravietui firma sa intretina diviziile daca si-a dat afara angajatii?
Nu traduce nimic, fa totul unic, content is the king.
Este intr-adevar necesar sa pui alternative text la imagini dar nu iti recomand sa pui cuvinte cheie mereu. Pastreaza o oarecare balanta, foloseste tooluri de verificare a densitatii care includ alt tags si verifica-te mereu.
Eu am cam ramas in urma cu Yahoo si Bing, tot ce pot sa iti spun este ca Yahoo pune si mai mult accent pe optimizare on-page(atentie la title si meta) decat google si mai pune accent pe backlinkurile din social media. Deasmenea, ultima oara cand cercetam eu yahoo stiu ca inghitea densitati mari de cuvinte cheie, periculoase pentru google, motiv pentru care nu m-am prea axat pe el niciodata. (periculoase pentru astia ghinionisti... ca sunt niste crai cu 30% densitate si nu ii arunca nimeni in strada. Asta asa, ca sa fiu rautacioasa)
H1, H2 si H3 daca ai nevoie de el, n-are rost sa bati campii cu 3 headere daca nu ai nevoie de ele. 2 sunt foarte ok.
Sper ca v-am fost de ajutor.
Super!
Pana acum am hotarat asa:
Formatul pentru fiecare limba va fi: giochi.url.com.
Pe fiecare pagina cate un tag h1.
Titlul site-ului ( index ) format dintr-o propozitie care sa atraga vizitatorii si sa contina maxim 3 cuvinte cheie.
Titlul fiecarei pagini care afiseaza jocurile dintr-o anumita categorie va contine tot o propozitie care sa atraga vizitatorii formata din numele categoriei si cuvantul cheie principal.
Descriere/cuvinte cheie diferita/diferite pe fiecare pagina- Este ok?
Structura link-urilor va fi : url.tld/categorie/numejoc - Este ok?
Numele la fiecare categorie, va fi desigur si un cuvant cheie, ma gandesc sa introduc fiecare categorie in h2.
Numele fiecarui joc h3.
Este ok pana acum? Gresesc undeva?
Cate cuvinte cheie la fel am voie sa folosesc pe o pagina?
Domeniul are o vechime de 4 ani si contine 2 cuvinte cheie, ma avatajeaza mult nu?
Inca o intrebare, mai conteaza meta-description? Am citit pe unele forumuri ca multe motoare de cautare nu mai iau in considerare meta-description.
Multumesc inca o data.
E ok cum ai gāndit totul pānă acum, iar in legătură cu domeniul, zic eu că te va avantaja foarte mult.Da, meta-description conteaza īncă pentru motoarele de căutare.Poate vroiai să zici de meta keywords, care nu-l mai ia in considerare google, dar asta nu inseamnă că te poți lipsi de el, pentru că restul motoarelor, cum sunt yahoo si bing, incă le iau in considerare. Așa că nu ai nimic de pierdut, ba mai bine, de cāștigat:)
Meta-urile in ziua de astazi conteaza mai mult pentru optimizarea reclamelor AdSense, in SERPS conteaza dar nu e un factor prea important.
Nu fa prostia sa folosesti subdomenii. Va trebui sa faci link building pt fiecare in parte
Pai oricum, fiind vorba de limbi diferite, va trebui sa faca link building pentru fiecare in parte.
Daca sunt limbi diferite, probabil ca vei vrea sa urci in fiecre Google Regional, si atunci recomand subdomenii. Ca pe fiecare dintre ele, sa trimiti link-uri de pe site-uri cu IP din tari unde se vorbeste limba respectiva.
As adauga ca IP-ul tarii unde e hostat siteul are o importanta mica,asta ar insemna cheltuieli in plus.Nu e un must sa fie pe IP-ul tarii respective,ca sa ma repet.
Multumesc de raspunsuri, chiar mi-ati fost de foarte mare ajutor.
Mai am cateva nelamuriri despre monetizare. Sunt acceptate reclamele de la google adsense la inceputul jocului? Alte metode de monetizare? Se utilizeaza ceva special pentru site-urile de jocuri online?
O sa va tin la curent cu proiectul, ca sa imi puteti da si alte sfaturi daca este cazul.
Probabil a fost inlocuit cu page load speed care pana acum nu era luat in considerare din cate am dedus.
Adsense inainte de joc, vrei sa spui? Da , poti :)
Poti pune in preloader, mochi ads. Dar stai asa... tu vrei sa produci jocuri sau doar sa administrezi un site de jocuri sa faci parteneri de la care sa iei aceste jocuri?
Sunt servicii de publicitate online gen adsense sau neogen si pentru site-uri de jocuri online, insa daca vrei mai multe detalii despre monetizare discutam pe pm.
Marylina te contrazic. Nu ai voie sa pui google adsense inainte de joc. Pe mine m-au atentionat cei de la google si au spus ca-mi baneaza contul daca nu fac modificari in urmatoarele 24h.
Totusi cred ca este o diferenta cum am avut eu.Dupa ce aparea jocul, reclama disparea.
Dar daca folosesti in alta modalitate cum ar fi: reclama o pui intr-un loc si nu o misti, dupa care jocul sa apara deasupra la reclama, sau sub reclama, e posibil sa nu fie pro leme.
Nu, Freek, nu asa, credeam ca se subintelege. Pui reclama in 2 pozitii, "peste" joc (adica in locu in care tre sa apara jocul) si oriunde in restul paginii. E vorba de eye katching, de asta o pui. Reclama de peste joc dispare si ramane cea din cealalta pozitie in pagina. Google nu va avea nici o problema cu asta. Pot garanta, o spun pe "incercate" :)).
Va fi si un buton cu "Play Now" , dand click pe acel buton elimi reclama, utilizatorul nu e fortat sa o vada ( intr-un fel.. ).
Marylina voi creea si jocuri ( flash si javascript ) dar voi fi si partener cu alti oameni care se ocupa cu asa ceva. Jocuri voi creea mai putine, din cauza lipsei de timp, si inca mai am de invatat.
PS: Foarte bun acest topic pentru incepatori. :D
Da, daca produci poti pune mochi dar nu e recomandat pentru incepatori (nici pentru pro dar mai ales pentru incepatori). Daca vrei deschizi niste usi mai mari ca tine te vei lovi de asta, webmasterii nu sunt foarte friendly cand vine vorba de ingame ads. Cand vei castiga teren vei putea ridica pretentii.
Pana una alta, si vor fi multe de "una alta" :)))), capul la cutie si jocuri cat mai clean (si fa looooc pentru logourile partenerilor, vei fi uimit de pretentii). Dupa un timp te vei prinde care merita si care nu, dar la inceput vei co-brandui in draci ca sa spun asa.
1. Google In-Game Advertising
2. must have a minimum of 500,000 game plays per day and have 80% of their traffic from the U.S. or the U.K.
Dar aici, Ryan (Google) spune:
In rest, sunt convins ca nu sunt permise Ad-uri in jocul propriuzis, sau inainte de el.Citat:
Hi all - yes, 500k per days but go ahead and submit an application even if you don't fit that minimum.
Thanks!
Despre ce vorbim, Cristi? Era vorba de google ads inainte de joc, puse in acelasi timp si IN ALTA POZITIE din pagina. Sunt permise. (ad-ul nu dispare, nu fuge, nu fura nimeni nimic)
Mochi offers advertisers access to an extremely responsive audience by embedding Flash video and static advertising into natural and expected breaks in gameplay.Citat:
In rest, sunt convins ca nu sunt permise Ad-uri in jocul propriuzis, sau inainte de el.
For ads in game, developers directly place advertisements into their Flash games through networks like Mochi Ads, which shows the ads in the game as the user is playing it.
Advertisements are primarily added as "pre-game" to games where an advertisement is shown during loading time (which is sometimes extended to allow for the entire ad to play), as well as "inter-level" ads which can be shown at any time. Advertisements can also appear on Mochi Media's leader board tool.
Repet, vorbesc de google ads in pagina si mochi in game.
Mary, normal ca in alta pozitie in pagina sunt permise.Eu credeam ca aici, in discutiile voastre, va referiti la o anumita plasare de ad-uri.
Unele jocuri iti afiseaza in box-ul de joc (practic in flash) un ad, EXACT cum apare si in pagina (sa spunem un 250x250), cu un close button. Dupa care incepe jocul.
Eu asta am crezut ca vreti.
Pai despre asta vorbim, doar ca nu e vorba de adsense. Nu stiu ce vrei sa spui prin "exact cum apare si in pagina" ad-ul din flash este mochi si este permis, asta iti spuneam mai sus.
Exemplu concret: Raft Wars - Free Games - Free Online Games On Box10
Ah, nu, nu vorbeam sub nici o forma de ads by google in games.
Ce au facut ei, este sa integreze codul JS de Adsense, in Flash-ul de la joc. Se si vede ca imaginile sunt pixelate, deci au marit un ad de 250x250.
Tot ce stiu este ca acest lucru nu este conform cu termenii adsense, si nici nu se include in serviciul Adsense for games. Acolo vorbesc despre alte tipuri de ad-uri cei de la Google.
Dar ma rog, poate o sa si-o ia pe viitor :)
Poate o sa si-o ia...nici nu mai stiu ce sa zic despre penalizarile astea google... vad ca numai cand vine vorba de adsense exista.... :) In rest... umbla cainii cu grey/black seo in coada la greu.