Eu daca as avea acesti bani disponibili pentru o investie, as cumpara domeniul, as dezvolta un site pe el, as optimiza la greu sa aduc site-ul pe primele pozitii si apoi as cere pe stie cu tot cu domeniu 200.000 E
Versiune printabilă
Eu daca as avea acesti bani disponibili pentru o investie, as cumpara domeniul, as dezvolta un site pe el, as optimiza la greu sa aduc site-ul pe primele pozitii si apoi as cere pe stie cu tot cu domeniu 200.000 E
Dragos Nicu, faptul ca peste 10 ani ar putea valora mai mult nu mi se pare deloc, dar deloc ceva palpabil. Din doua motive: 1. Habar n-am cum va arata internetul peste 5 ani, d'apoi peste 10? Poate exista o evolutie intr-o directie pe care sa nu o putem anticipa (vorbesc prin absurd acuma, fara sa ma gandesc la ceva anume) si care sa dea toate calculele peste cap.
2. Ce foloses sa am 50.000$ virtuali intr-un domeniu de care oricum nu ma folosesc sau pe care sa sper ca-i primesc in urmatorii 5 ani, cand as putea avea 25.000$ cash acuma pe care sa-i investesc in altceva in urmatorii ani. Profitul ar tb raportat la mai multe chestii, nu doar la suma in sine.
Si eu merg pe aceeasi idee si de-asta nu investesc foarte mult in domenii. De obicei cumpar domenii ieftine, care au un potential pentru mine, dar n-as da acum $1000 cu speranta ca-l vand maine cu $2000. Unul din motive e ca nici nu ma pricep foarte bine la piata asta.
Totusi unora le merge foarte bine, desi sigur sunt destui care si pierd :)
Ai dreptate, insa e imposibil de monetizat serios, cel putin in acceptiunea mea.
Asa este, cu o exceptie. Cazul in care ai avea cashflow pozitiv. Si ai zice, ok in cei 2 ani, fac mai mult decat imi ofera el, fara sa misc un deget
Nu cred ca m-am facut inteles corect. Nu ma refeream la faptul ca merita cumparat la suma respectiva din motivul ca peste cativa ani cu siguranta domeniul se va valorifica mult mai mult. Nu, ci am privit in ansamblu evolutia din ultimii 10 ani si poti face o comparatie pentru urmatorii 10, cu siguranta ai dreptate pentru ca totdeauna pot aparea tot felul de schimbari radicale, atat ca si evolutie cat si ca directie.. insa astea sunt riscurile.
Pana la urma nu cred investeste nimeni o suma de bani cu ideea sa isi scoata banii dupa 10 ani stiind ca sunt posibile si anumite riscuri, insa e un criteriu minoritar care alcatuieste decizia de a cumpara ceva - sau nu.
Pentru RCA.com.ro si asigurari-auto.com.ro primesc 1-2 oferte pe luna ( sau inquires ), deci interes exista pe nisa, mai ales ca a crescut imens rata de achizitie a asigurarii via internet. Personal nu cred ca va lua peste 20-25k pe asigurari.com.
Serban va veni vremea cand vei pierde RCA.com.ro (nu ti-o spun cu rautate). La fel cum RCA.ro va fi pierdut. Marca inregistrata de GE/Thomson in 1986 si executabila de GE Romania (au si .com si .eu) prin intermediul RCA Trademark Management. De fapt la un moment dat chiar se discuta despre RCA.ro (un actual coleg al meu care stie chestii de genul, a lucrat pentru firma care urma sa execute).
Nu stiu daca esti familiarizat cu procedura insa AAA.com si LH.com desi generice au fost pierdute in WIPO/UDRP.
nu l am luat pentru bisnita, am vrut sa il dezvolt ca proiect dar nu am ajuns la el. Daca era il vindeam de mult. Poate ca acum ma voi gandii mai serios sa il vand daca zici asa:) Desi, eu nu folosesc brand RCA si ma refer la prescurtarea "Raspundere civila auto" asa cum este prevazuta legal in Romania.
E o abreviere, nu tine :) Sa iti dau un exemplu. Eu am un amic Dan Andrei Florentin . Si inregistrez DAF.com ca doar e prescurtare. Crezi ca tine? Nu, il pierd. Sunt sute de cazuri. RCA e trademark, e simplu sa se bage daca vor. Daca il vinzi transferi responsabilitatea :)