Postat în original de
emil
Attagency, cu unele chestii sunt deacord, cu altele, nu. Sa le luam la rand.
1. Cazare.com si Asigurari.com sunt din nise diferite. Cazare e B2B (clientii tai = cei care platesc, sunt agentiile care posteaza ofertele), Asigurari e B2C (faci bani din vanzare de polite). corect, numai ca agentiile care platesc, vor sa ai trafic, implicit un brand in "nisa"
2. La cazare, piata e super fragmentata, la asigurari e polarizata. corect, dar era un exemplu. Cu asta mi-am batut capul in ultimele 2 luni:)
3. La cazare ai alternative si sinonime pe expresie, la asigurari nu.
4. Un singur operator din asigurari face 250 de milioane de euro pe an din vanzari. In 2009 turismul romanesc abia daca a fost dublu per total, cu doar 15% din cheltuieli alocate cazarii, rezultand un total de 50-60 milioane de euro din care un 3-5% maxim online in RO si 12% in EU. Iti recomand insse.ro/?m=produse-si-servicii/publicatii-ins/2010/e/cererea-turistica-a-rezidentilor-in-romania-trim-i-2010 sau varianta 2009.
5. Turismul este facultativ, multe asigurari sunt obligatorii (RCA, locuinte), deci ai o piata relativ captiva
6. Nu e vorba doar de SEO, e vorba de brand awareness. Cu 10K probabil orice Seopedist duce trifoi.ro pe keywordul asigurari pe numarul 1, sau gestioneaza un Adwords mai bine de 1 an.
7. Turism.com a fost 7000 acum 1 an. Si e keywordul principal pe nisa.
8. Sunt diferente majore de monetizare.
9. .com is king. Nu genereaza nici un fel de problema.
10. Am avut bilete.org si rezervari.org si am iesit de pe ambele cu 50 USD parca. Cu privire la trafic problema e ca putini cauta bilete. Se cauta mai degraba cinema, sau titlul filmului. Ceva gen bilete.ro nu e neaparat extrem de profitabil pentru ca marja e mica. La 1 Euro pe bilet, 1500 unici, 1% conversie inseamna 15 Euro pe zi.
eu am incercat un exemplu de domeniu, cumparat de mine, nu am comparat pietele, care clar sunt total diferite. Dar daca am ales sa dau cateva sute pe .com, sincer il consider mai bun decat .ro, pentru marketul de turism. In rest, asigurari e clar peste, nu comentez.
PS. Nu as oferi nici 10% (4K) pe cazare.com tinand cont de posibilitatile de monetizare. As cumpara ceva gen pensiuni.com, hoteluri.com, apartamente.com etc. Tine si de exit strategia. Pe asigurari poti iesi usor, pe cazare nu te cumpara mai nimeni.