Concurenta este acerba in domeniul hostingului si preturile cerute sunt in cadere libera asa ca e greu sa pierzi niste clienti pentru o simpla reclamatie !
Din pacate traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ! :rolleyes:
Versiune printabilă
fa in asa fel incat nu se pot face copy paste-uri
de obicei cei ce fura le este lene sa scrie ... si se duc la alta adresa.
ps: felicitari pentru forum
Salut! Varianta cu plugin'uri sau chestii de genul pentru a impiedica o persoana sa faca copy/paste NU dau nici cele mai mici rezultate. E foarte simplu sa pacalesti un plugin. Varianta spusa de Toto ar fi buna daca nu ar exista motoare de cautare :D. Eu sincer, m-am cam obisnuit si nu prea mai reactionez. Sunt multi membri care imi spun de diferite siteuri ca au copiat tutoriale, cu tot cu watermark, cu tot cu numele siteului scris pe ele, deci is chiar nesimtiti!
Alta metoda nu stiu. Degeaba ii contactezi, ca n'o sa-ti raspunda. Degeaba apelezi la firma lor de hosting pentru a semnala problema, te iau la misto probabil. Degeaba ii ameninti, ca, la fel, daca chiar e sa ajungi la tribunal, ceea ce e foaret, foarte putin probabil, cei de acolo o sa rada de tine.
Dar nu va imaginati ca doar la noi se intampla asta, eu locuiesc in Portugalia si am destule cunostinte care au diverse siteuri in portugheza si intampina aceasi problema.
Mai exista varianta sa fim si noi nesimtiti si sa-i spamuesti cu tot felul de mesaje. Pt ca cine-ti fura tutorialele, ori are blog, ori are forum. Si ii stresezi cu mesaje toata ziua, pana o sa renunte sa mai copieze. Dar solutia asta deja e prea extrema. Trebuie sa fi putin disperat sa faci asta.
Anyway, multumesc celor care-mi fac reclama la forumul meu, cu tutorialele copaie de la mine si pe care scriu numele forumului. Va dau o bere cand ne intalnim!
PS: Multumesc frumos Otto. Vara asta ma apuc de treaba, ca de juma' de an incoace nu am mai facut nimic :D.
uite alta varianta la care m-am gandit, intrucat cei care fura continut, il iau cu totul (text + imagini) poti face urmatoarea treaba: folosesti in tutorialele tale imagini cumparate si la care ai licenta (sunt destule locuri de unde poti cumpara imagini cu 1 usd bucata). in momentul in care cineva iti copiaza continutul, n-ai decat sa semnalezi firmelor care comercializeaza respectivele poze ca li s-au furat pozele. sa vezi atunci ce repede reactioneaza firmele de hosting cand sunt contactati de avocatii celor de la istockphoto sau altii de gen.
1 $ poza ?
Ce poza e aia pentru care platesti 1 $ ?
Reactioneaza avocatii , dar un proces in Romania costa mai mult decat ar lua pe pozele alea !
:(
Eu am reusit sa ii fac sa stearga tutorialele furate de pe siteul meu, am dat 2 emailuri si cred ca am nimerit la o persoana responsabila care a reactionat imediat.
Parca nu imi pare asa de rau ca fura, cat cum fura, adica pana unde merge prostia (nesimtirea), ca sa iti ia sursa cu totul.
stii ca multi nu citesc tutorialele cand le copiaza? bn doar titulu asa ca insereaza in textul tutorialului link catre siteul (forumul) tau dar cu scris mic
poza marfa, royalty free... poti sa iei si cu 0,38$ poza daca ai noroc. am patit-o si eu chiar astazi. le-am lasat un reply ca ii raportez celor de la care am luat eu pozele si au sters tutorialul imediat. nici macar nu s-au obosit sa salveze pozele la ei pe server, le foloseau direct de la mine. :)) ce oameni... oricum le tremura la toti genunchii cand afla ca s-ar putea sa discute cu avocatii de la dreamstime, istockphoto sau fotolia.
Ce ma enerveaza pe mine la watermark pe poze:
sunt unele site-uri care desi acele poze se gasesc pe tot netul (cum sunt cele funny), ei pun watermark pe ele.
De exemplu, intr-un timp apreciam rdf.ro, dar acum sunt pline pozele alea de watermark-uri mari, desi nici macar nu sunt pozele lor. Eu stiam ca watermark se pune pe pozele in exclusivitate pe care le detii.
kix_mc3 daca acele tutoriale sunt 100% made by you, ti-as recomanda sa apelezi la legea copyright-ului. Acolo scrie clar ca:
iar in ceea ce ii priveste pe inculpati, sanctiunile sunt destul de aspre (zic eu).Citat:
Art1. (2)Opera de creaţie intelectuală este recunoscută şi protejată, independent de aducerea la cunoştinţă publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.
Art.3 Se prezumă a fi autor, pānă la proba contrară, persoana sub numele căreia opera a fost adusă pentru prima dată la cunoştinţă publică.
Oricum, inainte de a apela la lege vorbeste cu adminii, incearca sa-i faci sa inteleaga ca ceea ce au facut e gresit, si sa scoata tutorialele.