-
Tutoriale furate!
Buna!
Sunt admin'ul/owner'ul unui site de grafica din Romania. E un site cu tema Photoshop. Avem in jur de 200 tutoriale exclusive. Am gasit deja in jur de 10 siteuri care fura tutoriale ca nesimtitii, chiar daca pe unuele scrie clar nu fura si link catre siteul meu. Ce se poate face pt. a evita acest lucru? Cum pot pune copyright pe tutoriale?
-
din cāte ştiu eu nu prea ai ce face. chiar dacă pui link-uri pe imagine şi note de copyright dar pe texte nu prea ai cum. Cred că ar trebui să vorbeşti frumos cu webmasterul site-ului care ţi-a furat articolele, să-l faci să īnţeleagă şi poate rezolvi problema. Altceva nu prea ştiu. Aşteaptă şi părerea celorlalţi :)
-
1. Report la Google
2. Vorbesti frumos cu el
3. Negative PR (il arati cu degetul dar risti sa ii faci lui trafic)
Daca nu merg 1,2,3, tot ce poti sa faci e sa astepti. Dar ai incredere in Google, de obicei site-uri de genul nu scapa. Cunosc persoane care au avut site-uri cu articole "compilate" si dupa 2-3 luni de prosperitate au fost scosi permanent de pe Google.
-
Inca o idee. Imaginile fa-le flash si pune o reclama catre firma ta pe ele. Asa si daca ti le fura, macar poate iti face trafic (si iti respecta cat de cat copyright-ul).
-
Poti sa ii reclami la hostingul lor si sa le dea siteul jos, dar asta depinde ce hosting au.
-
asta e simplu. dar cānd sunt mai multe site-uri care au copiat tutoriale? ce mai face? cum le găseşte pe toate?
-
cu google :)
cauta fraze exacte incadrate in ghilimele duble si gaseste ;)
-
sau cu Copyscape - Website Plagiarism Search - Web Site Content Copyright Protection . Versiunea gratuita te lasa sa verifici numai cate o pagina pe rand, dar daca il cumperi original, poti baga mai multe pagini de-odata. Eu asta il folosesc sa verific writerii mei
-
Welcome to my nightmare :(
1. contact hot
2. contact host (unii il dau jos imediat)
3. contact google
La mine s-a oprit la primul punct, de obicei se sperie si sterg
-
watermark pe imagini :twisted: daca e tutorial photoshop, n-ai ce face cu el fara imagini.