Pe mine sincer ma sperie google de 1 an. Au atat de multi bani, avantajul de monopol, incat pot face ce vor. Fie ca asta inseamna sa plateasca cateva miliarde in amenzi. Cand am vazut anul trecut ca face booking, realestate si altele, la fel ca orice site de afiliere (agentie turism, imobiliare) am inebunit. E clar ca iti da 3 adwords = banii la ei, dupa iti da el rezultate (1-8) sa-ti faci booking (bani la ei din affiliates), si dupa iti da rezultate care oricum nu mai conteaza. Cu pinguin au gresit, stiu si ei asta, dovada clara fiind nr de pagini interioare ale unui site oferit de la poz 11 la poz 55. Eu urc acum cate 40 de locuri :))) Ii convinde, nr de clikuri pe adwords a crescut la 65% = banii la ei.
Acum un an ii intrebam pe baieti, ce nise sa mai facem? Avem turism, asigurari, imobiliare ? 2 din ele le preia google intr-un an. Ok, am trecut la ecommerce, sperand ca sa ne lase macar 2 ani sa existam. Din nisele mele cred ca raman cu asigurarile, unde nu-ti poate da preturi si oferte, inca:)
Sunt aceste "tools" utile pt user? Cu siguranta. Castigi timp pretios, gasesti instant ce cauti, il afiseaza google frumos, e perfect pt user. Dar cei care au site-uri de vreme? De curs? De retete? Agentiile de turism? Imobiliare? .....Oferte (reduceri) ? .... ei ce fac?
Vrei sa pleci in vacanta, iti face google booking. Si bineinteles tot ce e related (vremea, atractii, obiective....). Vrei sa-ti cumperi ceva, iti da google preturile, si link sa-ti cumperi (inca nu la noi). Vrei sa iesi la un film? Iti da google sa-ti comanzi bilete. ....... si tot asa! Defapt iti da, sau urmeaza sa-ti dea tot. Era un topic dspre goole parca, unde am scris cu subminarea economiei nationale. DA, sunt convins ca acolo se ajunge. Un numar foarte mare de afaceri online dispar din cauza lui google, iar in 3-5 ani, foarte multe dispar. E ok pt user? Da, dar nu e ok pt economia unei tari.
vrei sa-ti faci site de reduceri? Mai gandestete. Mai vrei sa-ti faci site de vreme? Uita! Erau cateva posturi pe forum: vand script vreme!!!! Cui? :)
Google vrea content, unic, fresh!!!! Da, ca sa-l ofere el, gratis, in rezultate. Iar tu care l-ai scrii, nici nu apari:), ca el decide ca e content copiat:))))
GGG (GG Google)!
P.S. Google iti da de ex, majoritatea muzeelor din lume, tur 360, galerie, tot. Mai mergi la muzeu? 20% da, restu se uita de acasa cand vor. Cum au luat astfel de content? Simplu, vin si-ti ofera ceva, orice, ce tu ai nevoie, si gata. Ca sa scaneze toate cartile din biblioteca, iti dau ei scanerul, cu conditia sa le dai si lor continutul. Tu accepti, dar defapt nu realizezi ca l-ai scanat degeaba, nu-l citeste nimeni, ca doar il ofera google, tu il ai duplicate:)