Ati vazut noul serviciu trafic.ro Piata de link-uri? http://piatadelinkuri.trafic.ro/
Ma gandesc ca o vizita a cineva de la google pe acolo ar putea duce la penalizarea multor site-uri. In plus preturile sunt nerealiste
Versiune printabilă
Ati vazut noul serviciu trafic.ro Piata de link-uri? http://piatadelinkuri.trafic.ro/
Ma gandesc ca o vizita a cineva de la google pe acolo ar putea duce la penalizarea multor site-uri. In plus preturile sunt nerealiste
Super, chiar nu il vazusem.
Daca google are abonament standard... :)
myjob.ro vinde link 1500E /luna
impecabil.ro 150E /luna pentru autoritate domeniu 27, pr 3
vwforum.ro 1200 E/ Luna
Mai sunt unii cu site-uri de 2 lei care vand link-uri la pret de tot site-ul
Bine ai spus ca preturile sunt nerealiste, cand am vazut cat se cere am facut ochii cat soarele.
Vad acest proiect ca orice serviciu romanesc fara management bun si organizare 0. Nu cred sa dea randament, o sa posteze toti prapaditii care vor sa faca avere din site-urile proprii.
Server not found
Firefox can't find the server at piatadelinkuri.trafic.ro.
E o mica problema cu DNS-urile. Se rezolva in curand.
Sunt ~160 de oferte publicate acum.
Teoretic e o initiativa interesanta, dar practic eu m-as feri sa postez acolo pentru ca, google a mai penalizat serios in special la pagerank pe vanzatorii de linkuri.
S-ar putea ca google sa vada comertul cu linkuri ca tentativa de spam http://www.mattcutts.com/blog/how-to-report-paid-links/
” Sites that sell links can lose their trust in search engines.”
( Matt Cutt blog)
”Buying or selling links that pass PageRank is in violation of Google’s webmaster guidelines and can negatively impact a site’s ranking in search results.”
(Google Webmaster)
Comertul cu linkuri nu trebuie facut la vedere...
Daca nu sunt autentificat pot vedea preturi, etc, mai putin url site-ului ce vinde. Oricum pentru o asemena lista de site-uri ce vand link-uri (si o sa mai creasca lista), se poate gasi un binevoitor suparat sa faca report, amia ales daca in lista este un concurent de al lui
Din cate vad, ideea e ca Google nu are acces la URL-uri.
Nu vad eu bine sau se repeta aceleasi site-uri pe fiecare pagina?
Daca vreti linkuri cautati site-uri care fac automat link exchange 3-way, sunt cateva foarte bune.
Google spune:Asadar, linkuri se pot vinde in multe feluri si fara a incalca politicile Google sau ale celorlalte motoare de cautare.Citat:
Not all paid links violate our guidelines. Buying and selling links is a normal part of the economy of the web when done for advertising purposes, and not for manipulation of search results. Links purchased for advertising should be designated as such. This can be done in several ways, such as:
Adding a rel="nofollow" attribute to the <a> tag
Redirecting the links to an intermediate page that is blocked from search engines with a robots.txt file
In plus, vanzarea de linkuri e doar una dintre cele 4 optiuni care exista acum in Piata de linkuri. Celalalte sunt: schimbul de linkuri, vazarea de continut (ex: advertorial) si schimbul de continut. In functie de cerere, putem adauga si alte tipuri de parteneriate.
Piata de linkuri este o platforma realizata de noi pentru a-i ajuta pe clientii nostri sa intre mai usor in contact si sa incheie parteneriate avantajoase pentru ei. Nu incurajam SPAM-ul sau incalcarea politicilor motoarelor de cautare.
Modalitatea in care 2 clienti trafic.ro se inteleg si incheie un parteneriat e in totalitate responsabilitatea lor. Repet, parteneriatele se pot incheia si fara sa se incalce politicile motoarelor de cautare.
bogdan985, dar de linkuri venite natural ai auzit sau nu?
"Repet, parteneriatele se pot incheia si fara sa se incalce politicile motoarelor de cautare."
Asa e, se pot incheia parteneriate si care sa nu incalce politicile motoarelor de cautare, dar doar acele linkuri care contin atributul rel="nofollow", ceea ce se bate cap in cap cu ceea ce spuneti voi in sectiunea FAQ: "Parteneriatele pot reprezenta o nouă sursă de venit dar și o modalitate de a urca pe paginile de rezultate ale motoarelor de căutare." Deci da, incurajati incalcarea politicilor motoarelor de cautare.
La fel cum este si pe seopedia, toti spuneam ca respectam regulile google, dar in acelasi timp vindem sau cumparam link-uri
Ideea este ca pe trafic.ro totul este mult prea explicit
Linkurile nu vin niciodata natural. Trebuie sa muncesti pentru ele: produci continut, esti activ in retelele sociale, faci o inscriere in directoare, faci link exchange etc.
Piata de linkuri te ajuta sa inchei parteneriate pentru ca iti spune cine e disponibil si, mai mult, te ajuta sa intri rapid in contact cu respectivul. De aici te descurci tu. Punct.
"Repet, parteneriatele se pot incheia si fara sa se incalce politicile motoarelor de cautare."
Hai sa-ti pun 2 intrebari:Citat:
Postat în original de -Rares-;131871
Asa e, se pot incheia parteneriate si care sa nu incalce politicile motoarelor de cautare, dar doar acele linkuri care contin atributul rel="nofollow", ceea ce se bate cap in cap cu ceea ce spuneti voi in sectiunea FAQ: "Parteneriatele pot reprezenta o nouă sursă de venit dar și [B
- Faci schimb de linkuri. Urci in motoarele de cautare? (E posibil). Incalca politica (Nu).
- Cineva cumpara un articol la tine pe site. Sau faci schimb de articole. Asadar, e continut nou pe siteul tau. Urci in motoarele de cautare? (E posibil). Incalca politica (Nu).
Nu vrei sa vinzi linkuri pe siteul tau (cu sau fara no follow)? Sau sa cumperi? Atunci nu fa asta. Insa foloseste-te de celelalte optiuni. Acolo sunt proprietari de siteuri care vor parteneriate.
Daca nu vezi oportunitati pentru siteurile tale in Piata de linkuri atunci problema este la tine.
Man, si cumpararea de linkuri, si schimbul de linkuri si cumpararea sau vanzarea de articole incalca politicile atata timp cat linkurile sunt directe. Diferenta care vreau eu sa o scot in evidenta e ca lucruile de obicei nu se fac asa pe fata, cum o faceti voi acum.
Rezerve mari la "pe fata" daca te gandesti ca noii utilizatori au acces la acest instrument doar daca platesc taxa de 10 E pentru inscriere.
Care e diferenta dintre Marketplace (si ce se vrea zona asta a fi) si piatadelinkuri.trafic.ro ? Ideea e aceasi, doar ca unii vor sa faca bani de pe asta.
Nu?
Simplu nea Krumele:
Aici e pe gratis, informatia e vizibila de oricine, dar mai ales de oameni de seo.
Dincolo accesul e pe bani si e vazuta de "oameni care au un site" (lucru care nu garanteaza ca se si pricep).
E ok un website dedicat acestui gen de tranzactii, chiar si platit. Pe subdomeniu insa...
-Rares- atunci are rost discutia? :)
1nesco, mai sus se vorbea de niste principii ...despre asta vorbeam si eu. Pe Seopedia si alte forumuri cumpararea de link-uri e ok, astia daca vand nu e ok. Totusi principiul e acelasi: Google nu recomanda link-urile platite si cu toate astea mai toata lumea face asa ceva. Ceea ce nu e ok...
Mi se pare genul ala de atitudine care se reflecta in zicala: Site Placed Above Mine = SPAM > Nu e voie ce fac ei (ca e pe bani), e voie ce facem noi (ca e gratis)...
foarte interesanta concluzia postata, m-a amuzat cateva minute.
cand am vazut astazi link-ul deja incepusem sa scriu si eu oferta pentru schimb de link cu alte site-uri dar nu am putut da submit pentru ca era facuta aiurea pagina cerea pret chiar daca ziceam ca nu vreau sa vand ci decat sa schimb (nici nu oferea casuta de pret decat cand bifai vand ), am mai amanat putin submit-ul (din lene ) si am rasfoit cateva thred-uri de pe seopedia dupa care pur si simplu ca o concluzie la tot ce am citit am inchis pagina cu link exchange, am considerat ca nu este pentru mine si cred ca un site nou trebuie sa se promoveze prin content si optimizare. De fiecare data cand am incercat sa caut calea cea mai rapida de a aduna trafic,PR,etc am ajuns la concluzia ca nu este bine pentru un proiect de durata
Ca sa fie totul mai clar, cateva raspunsuri:
- Nu trafic.ro vinde linkurile. Noi oferim doar o platforma. Fiecare o folosteste cum stie mai bine.
- E mult spus ca oferim platforma asta pe bani. In trafic.ro sunt membri care platesc si membri care nu platesc. E normal ca primii sa beneficieze de mai multe servicii: statistici, studii demografice, AdPlanner, Piata de Linkuri etc.
- Preturile sunt nerealiste. Nerealiste, raportandu-ne la ce?
- Pot fi vandute linkuri si fara sa se incalce politicile motoarelor de cautare. Vanzarea de linkuri e doar una din cele 4 optiuni existente.
- Eu am simtit nevoia unui astfel de tool. Mi-e greu sa cred ca pe .ro e acum atat de simplu sa gasesti linkuri/parteneri pentru siteul tau.
Daca vreti, putem sa mai discutam atat timp cat feedbackul este constructiv. Altfel, eu ma retrag.
Ce inseamna feedback constructiv:
- Din experienta mea, va recomand urmatoarele 2 lucruri: 1 si 2.
- Cand caut un site pentru un parteneriat as vrea sa stiu si cat timp petrec vizitatorii lui pe site.
Multumesc.
@Krumel Mi-a placut concluzia ta cu o mica exceptie: noi nu vindem nimic :)
@edyy Ar trebui sa mearga acum. Daca nu, ne poti da un email la suport at trafic punct ro? Mersi.
mamulea, pai link-urile sint directe (nu dofollow), verifica.
Fiindca trafic.ro vinde un serviciu de statistici si de publicitate prin afisarea rezultatelor siteurilor si NU vinde ... linkuri dofollow. :D
LE: n-am stiut ca lucrurile stau cum a zis Krumel. Iar daca s-ar face diferenta link dofollow pentru client ce plateste abonament versus link nofollow ptr client ce nu plateste abonament atunci trafic.ro poate fi considerat "vanzator de linkuri".
Mi-e lene sa verific.
Marius, toti au link direct. Nu e nici o vanzare de link-uri ...si daca ar fi, nu vad care ar fi problema ..a devenit vanzarea de link-uri paria (doar) in Romania?
Lasa lenea ... mai bine verifica si apoi vorbeste.
Pai vad ca s-a discutat si rasdicutat (si in acest topic chiar) despre consecintele negative ale vanzarii de linkuri.
Bineinteles ca daca te prinde. :P Si bineinteles ca atunci cand "o faci pe fata" si in "stil" mare sansele de a fi prins cresc exponential.
Nu cred ca necesita un efort mare de gandire concluzia aceasta.
Oricat ai fi de lenes.
LE: Daca ai fi depus un minim efort intelectual ai fi putut vedea ca ai enuntat cam acelasi lucru cu cel scris de mine mai sus.
Deci lasa lenea ... mai bine trece prin filtrul gandirii informatiile citite si apoi scrie ("vorbeste").
Pai Marius, in cazul in care nu stii ...in Romania nu exista acelasi algoritm sau acceasi activitate din partea Google cum e pe .com. De asta sectiunea de Marketplace merge asa bine, de asta vezi in .ro footere pline de link-uri vandute.
Cat despre "minim efort intelectual"..o consider o replica rautacioasa si inutila. Probabil lenea...gandirea e scurta la ora asta, te inteleg.
Eu o consider o initiativa laudabila.
Imi place cum este organizata treaba in interior.
Mi se pare util. Facand abstractie de pretul cerut de unii pe link-uri.
Hai sa luam pretul cerut altfel: Presupunem ca ai un buget de publicitate (SEO, articole, etc); ca o firma serioasa ce te consideri, da? Un buget oarecare.. sa spunem 100-200 euro pe luna. Din ce gasesti acolo te descurci sa ajungi in top, am dreptate? Cu articole, link-uri site-wide si schimburi?
Diferenta intre un forum si un site dedicat este mare, nu mai comparati sectiunea "marketplace" cu o platforma speciala pentru link-uri. ASTA e ne-realist.
ati incercat si linker.ro ?
tot cam asa ceva face umpic mai avansat
m-am axat mai mult pe linkuri text, modalitate de plata, oferte
practiv poti sa alegi pretul pentru o luna sau un an sau propui o oferta
si totul e automatizat si sigur , practic webmasterul va primi banii la sfarsitul lunii, daca linkul tau va fi sters nu va mai primi deloc
asa ai un control sigur al banilor, si nu platesti pentru un link care ti se sterge
mersi si success si pentru piata de linkuri se pare ca am concurenta
Te bagi aiurea in acest topic, doar pt reclama. De ce nu-ti deschizi topicul tau? Aici sunt discutii despre un anumit lucru, nu e nevoie de spam si reclama aiurea.
De fapt ai un topic deschis: http://forum.seopedia.ro/link-uri-ba...tml#post132289
PS: eu nu vad la tine niciun site inscris.... Asa ca, vorba unei domnisoare din parlament: "ciocu mic" :) Auzi la el.. "concurenta"
Asa este, imi cer scuze ca nu am verificat inainte sa postez. Ultima oara cand ma uitasem linkurile erau nofollow dar se pare ca intre timp s-au mai schimbat lucrurile. Oricum nu vad de ce s-ar fi interpretat ca o vanzare de linkuri. Banii care se platesc la trafic.ro sunt pentru un alt serviciu iar chestia cu linkul era pur si simplu un bonus.
Si eu o consider o initiativa buna. Mi-am facut cont la trafic.ro doar ca sa pot accesa piata de linkuri. Prea multe siteuri au pagerank "in procesare", ar trebui sa fie verificat relativ simplu, iar o multime de siteuri apar de mai multe ori in lista, pe pagini diferite, ceea ce e cam confuz. In rest totul ok dupa parerea mea.
LE: Ar fi indicat sa adaugati in filtre si optiunea de a filtra dupa pret.
@Nic
Multumim pt feedback. Vom dezvolta partea de filtrare pe masura ce va creste numarul de oferte.
Incercam sa actualizam PageRank-ul mai des.
Am cumparat 7-8 linkuri pana acum, all seems ok ;)
Felicitari pentru initiativa.
Sugestii si observatii:
-exista un bug la paginare, daca dau click pe urmatoarea pagina in urma unei cautari mi se afiseaza aceleasi site-uri
-ar fi excelent ca la urmatoarea versiune sa se poata permite transferul de fonduri (poate fi via paypal/epayment) intre buyer/seller
-ca lucrurile sa fie complete functionalitatea de plata sa aiba o finalitate, s-ar putea urmari valabilitatea linkurilor cumparate ;)
spor!
Pe Trafic.ro nu vad nicio legatura catre "Piata de linkuri", ar trebui pus in meniu sus. Asa cum sa afle lumea de acest serviciu?
Am inscris siteul de o saptamana. Tot in procesare a ramas.Citat:
Netul.ro 20-11-2010 300 Cautare/Portal În procesare
PS: Legat de siteul ala care nu are ce cauta acolo, s-a mai hotarat ceva?