-
Eu am trecut prin inchiderea site-urilor neasteptat cu cei de la Dreamhost. Client de 3 ani la ei, aceleasi site-uri, numai bune pt shared. Inchis din senin pentru "activitate suspicioasa" (nimic nu se schimbase de 3 ani).
E groaznic sa fii nevoit sa-ti muti site-urile, sa fii down si 1-2 zile si sa pierzi bani. Ca urmare a acestei povesti nu voi lua niciodata hosting de la ROHost pentru un simplu motiv: termeni si conditii, dreptate sau nedreptate nu au fost in stare nici macar sa-si anunte clientul de problema.
-
Ciudat sa se comporte asa RoHost.
Am avut si am in continuare cateva conturi la ei. In cateva randuri chiar le-am rupt serverele dar niciodata nu m-au pus jos fara sa ma anunte. Nici macar nu au intrerupt serviciile. Mai mult decat atat au facut tot posibilul de a ma ajuta cumva.
Ca si politica nu ii recunosc avand un astfel de comportament fata de clienti. Cred ca e vorba de un operator mai dus cu pluta si care din exces de zel a actionat de maniera aceasta.
-
Din cate stiu nu prea pot afla ce site consuma resursele. Cand vine un ticket ca ii merge clientului site-ul greu, suspenda site-ul si ei vad ca s-a calmat load-ul pe server. Bucuria e atat de mare ca te-au gasit, pe tine vinovatul, ca ei sarbatoresc si nu au timp sa te anunte ca ai murit.
Practica spune ca un client care "face" odata asta o va face inco odata, si inca odata. Sunt clienti nestandard si chiar merita sa ii pierzi uneori.
La aceste pareri am ajuns din postura de client si explicatiile primite. Efectiv calculele se fac pt. un target si nu se asteapta ca din varii motive cineva sa monopolizeze resursele.
Am intalnit hosting care m-a ajutat sa rezolv problema dar nu e treaba lor.
-
Stiu o companie de telefonie care i-a taiat unuia ssemnalu ca a depasit 40E in prima sau a doua luna, si s-au gandit ca e tepar. Fara avertisment, fara nimic. A zis sa achite 40E si insecunda 2 ii da drumul. Banuiesc ca e ok, ca e client nestandard, poate depaseste si luna viitoare si nu stii cand da masina peste el.
-
Aveam 3 pachete la rohost (au 3 clase C), fiecare de aprox 580 ron anual, iar azi l-am inchis si pe al 2-lea. Pachetul din acest post este inca activ, dar restul le-am inchis la expirare.
Nu am o problema cu rohost (in afara problemei din acest post), pentru ca site-urile mele in marea lor majoritate sunt impingatoare, adica nu consuma resurse si nici banda (doar ip:) ). Tocmai plecand de la acesta premiza, plus faptul ca eu nu ma folosesc de support (daca sunt probleme, le reparam noi), am cerut o reducere (de bf, craciun, rev, sfantul vasile, paste, etc), dar la fel ca si acum 6 luni, cand am renuntat la primul pachet, nu am primit. Asa ca astazi am renuntat si la pachetul 2. Nu are sens sa platesc 130 euro pe an, pentru o "casa" in care nu locuiesc:)
-
Sunt multi factori care probabil au dus la acea suspendare directa (fara avertisment)... voi clientii firmelor de webhosting nu va da-ti seama cat este de lucru in spatele unui asemenea proiect, mai ales al unui proiect mare dezvoltat gen rohost in acest caz... poate va ganditi putin... poate ei au fost presati de alti clienti care erau gazduiti cu tine pe acelasi server, iar din cauza acelui load pe care il facea siteul tau celelalte conturi gazduite pe un server cu tine aveau si ele un load mare... politica lor, banuiesc, e ca mai bine pierd 1 client si ii suspenda serviciul decat sa ii paraseasca 3-4 clienti gazduiti pe acelasi server...
Poate fi si asta o "explicatie", plauzibila sau nu, pentru faptul ca ei au actionat direct cu suspend-ul in cazul tau... E urat, intr-adevar trebuiau sa te anunte in prealabil, daca in TOS nu e specificat asta nu au fost obligati, insa era mai fairplay...
-
BGabriel, din punctul meu de vedere, nu există fairplay în relaţia vânzător-cumpărător. Atâta timp cât a plătit pentru serviciul respectiv, normal mi se părea ca ei să-i asigure functionalitatea pe care o tot laudă, 99.7 up sau ceva pe-acolo.
Recunosc,eu n-am colaborat cu RoHost până acum, în schimb am colaborat cu alţii, care practică aceleaşi bălăneli de prost gust.
Pot să le dau numele aici să ştiţi pe viitor de ce să vă feriţi? Sau se consideră reclamă[ că până la urmă, fie că-i negativă, tot reclamă se numeşte].