-
Citat:
Postat în original de
Seo_clean
am spus eu asta?
scuze, a fost o scapare. Nu ma refeream neaparat la tine, era o afirmatie generala. Oricum, tot scapare se cheama.
Problema este ca insisti prea mult pe page rank. Stiu ca un PR mare inseamna multe IBL-uri si credibilitate in acelasi timp, dar Google face update la page rank foarte rar si intre timp lucrurile se pot schimba mult. Daca site-ul cu care vrei sa faci link exchange are PR mic, nu inseamna ca nu e bun. Intai il analizezi nitel...in fine, cred ca s-a mai discutat de mii de ori pe aici aceasta problema.
In legatura cu exemplul meu, stiu ca e greu ca un site sa aiba de la inceput multe IBL-uri de calitate, dar nu e imposibil. Ma refeream la IBL-urile pe care le poate avea un website foarte bun, cu informatii multe si de calitate in doua luni. Poate ca nu sunt multe, dar incerci sa-i vezi potentialul. Daca vrei un link exchange de lunga durata, eu zic ca se merita sa faci cu acel site, pentru ca se va dezvolta cu trecerea timpului si va aduna tot mai multe IBL-uri, avantajandu-te pe tine tot mai mult...cu trecerea timpului.
In general, avem aceeasi viziune si nu are rost sa ne contrazicem in continuare. Eu doar spun ca site-urile noi si bune nu trebuiesc ignorate. :)
-
OK - amindoi avem dreptate :D
Trebuie sa fii atent totusi. Daca verifici blogul tau (ca un site nu am la indemina) cu http://www.bad-neighborhood.com,( o scula excelenta recomandata la toti incepatorii si nu numai),
vezi ca ai acolo intre linkuri : 6 Questionable de care trebuie sa te feresti sa ii ai prin preajma. Nu dau decit anchor texturile sparte pentru ca sa nu infecteze si acest forum:
Anchor text: Casin ouri
Anchor text: Educatie se xuala
Anchor text: Adu lt Da ting
AT: Best Matrimonial A du lt Portal
top 66 punct ro
Anchor text: The Se x ual Esca pades of a DC Top
Ma rog un blog este un blog dar totusi daca vei dori ca el sa linkeze spre un site al tau trebuie sa il cureti mai intii.
-
dupa ce am purtat o mica discutie with krumel (ca sa evit cacofonia :D ) despre importanta link exchange-ului, chiar vroiam sa deschid un nou thread l-am gasit pe acesta despre importanta link exchange-ului, aici vad ca mai mult sa discutat despre pr si inca nu prea s-a dat un raspuns clar si concret (ma rog cat poate sa fie de clar si concret in seo :D)! din discutia with krumel am inteles ca da, mai sunt importante daca le faci cu siteuri related (ar fi bine sa evitam link exchange-urile facute sitewide) insa intrebarea mea este urmatoarea:
cat de mult mai mai conteaza google sau alte motoare de cautare pe un simplu link exchange (spre ex facuta pe pagina de linkuri sau pe home page) ? sau mai bine zis mai are rost sa facem link exchange? si aici nu ma refer dpdv al traficului pe care il poti primi ci doar dpdv seo!
sunt de acord cu ideea ca daca faci un site bun vin si linkurile naturale insa cu totii o stim ca acest lucru vine destul de greu!
-
Link exchange faci pentru trust, anchor text si PR.
Traficul il iei datorita iesirilor la cautari.
Ideal e sa nu faci prea mult link exchange...ptr ca ce iei, dai. Ideea e ca sa iei, fara sa dai prea mult.