In teorie, va fi mult mai complicat, nu vor mai ajunge doar cateva link-uri de calitate.
Ai aici o sinteza foarte buna a ceea ce se vrea a fi acum off page seo.
Vezi in special citations, relationship, brand signals (branded web properties si branded search). Restul erau si pana acum intr-o masura mai mare sau mai mica.
Din ce declara Matt (si din ce se vede si in serps), inca ajusteaza parametrii algoritmului. E evident ca algoritmul nu e perfect, sunt exemple destule chiar in acest topic. Parerea mea este ca acest undate, versionat intern 2.0 (de Google) chiar daca extern Moz il anuntase de mult ca 4, este facut pentru a putea raspunde in timp real la noi tehnici de spam, si pentru a putea testa mai usor anumiti parametrii ai algoritmului. Banuiesc si ca este rescris de la zero, adica acum nu mai genereaza un parametru care este luat in considerare de algoritmul de serps scoring, ci face parte direct acest algoritm. Cred ca rezultatele sunt inca departe de a fi stabile.
PS. Nu inteleg nici ce se intampla cu update-ul de PR, daca va mai avea loc sau renunta sa-l mai actualizeze. Din ce am citit, e posibil ca in curand sa nu va mai fi public, pentru ca este unul din factorii importanti in stabilirea pretului in vanzarea de link-uri.