http://content.screencast.com/users/...03-07_0958.png
Unii zic ( pe BHW,BHG ) ca deja le-au cazut site-urile in ranking
Versiune printabilă
http://content.screencast.com/users/...03-07_0958.png
Unii zic ( pe BHW,BHG ) ca deja le-au cazut site-urile in ranking
SAPE este o rețea nu imensă, ci colosală. Dacă au reușit cumva să depuncteze absolut fiecare link vndut n interiorul ei, cred că au afectat 3-4% din traficul de link-uri mondial :)
asa e.. sunt foarte mari. dar erau si foarte foarte buni.
Ce face din SAPE o retea indestructibila, pentru ca pna acum nu a confirmat nimeni ca SAPE a fost atinsa, este exact faptul ca NU este o retea. Sunt sute de mii de site-uri, rusesti sau nu si cantitatea imensa de domenii face usor imposibila alcatuirea unui pattern pe care Google sa-l detecteze. Iar ce nu se poate detecta nu se poate penaliza.
E o simpla speculatie, nimeni n-a confirmat ca e vorba de SAPE si oricum e putin probabil sa fi gasit ei asa usor calea sa detecteze siteurile din aceasta retea cu o precizie de 100%. De fapt, rectific, e putin probabil sa gaseasca siteurile din orice astfel de retea, decat daca nu cumva isi pun chiar ele pe site aceasta mentiune.
eu as face in 2 feluri.
1. cautat widget (daca exista) si filtrat site-urile pe baza unor date.
2. cumparat links in cat mai multe site-uri din retea. :)
Cred ca 2 e cel mai probabil:)
In cazul 1 e simplu, in cazul 2, sunt 635.857 siteuri in acest moment. Spor la cumparaturi :))
Pai e simplu, cumperi 1000 lunar, cele bune pr6-7, si dai penalziare in masa la 4-5000. Dupa, "discutia" cu penalizarea sparge reteaua.
Sa nu uitam ca cei care pun linkuri la ei pe site, o fac pt bani, dar nu-si doresc site-ul penalizat. Asa ca daca pica o parte din retea, toti zic" urmez eu", scot linkurile si ies din retea.
E o solutie. Nu cred ca banii sunt problema la google:) Si cu siguranta au pachete cumparata la ei.
Poti cere o lista de site-uri ca sa-ti alegi, si ceri doar pe cele mai bune. Ei o sa-ti dea daor 25% din retea, pt o cerere. Mai ceri si pe alt user si tot asa, si din lista, le verifici manual, si penalizezi in masa, plus "buzz" pe forumurile de profil, si gata, intra frica in proprietarii de site-uri.
Cam ciobanesc algoritmul tau dar ar putea functiona. Insa, ma indoiesc ca inginerii google vor apela la asemenea tactica. Daca as afla vreodata ca google a folosit asemenea tactica, in secunda imediat urmatoare m-as apuca de black seo, pentru ca nu ma vor prinde nicio-niciodata cu asemenea schema :)
Oricum si oricat de bine ar suna ideea ta la nivel de concept mai sunt totusi si alti factori care o fac impracticabila: limba, ramificatia siteurilor (nu poti sa tai un pom decat daca esti sigur ca nu o sa cada peste tine sau peste altcineva drag tie), etc.
E posibil ca cei care administrau reteaua sa fi facut vreo greseala iar Google sa fi identificat site-urile din retea dupa vreun pattern comun, legat de codul widgetului. Nu cred ca au penalizat fara dovezi.
@haos. Eu am zis cum as face, dar daca eram 10 insi in echipa si ne puneam la masa cu tool-urile lui google, sigur gaseam solutia.
@nichita. Nu se stie daca au fost penalizati, dar cu siguranta NU o sa RECUNOASCA nimeni:) . Poate doar clientii sa se planga, dar din retea toti si-au asumat riscul.
Sau poate le-au spart serverul unde aveau o baza de date cu toate site-urile :D
E extrem de valoroasa pt google, cred ca ar plati destul demult pt ea:) Are avantaje enorme pt suma platita, plus ROI maricel.
1. dai dovada ca te pricepi, lumea se sperie, si incepe sa-si puna intrebari.
2. penalizezi 600.000 site-uri, buzz maxim. Se leaga de 1. O parte cei 600k se muta in adwords (cei cu site-uri de business), o alta parte se roaga de tine sa-i ierti, altii isi inchid site-urile (cele de 2 lei)
3. penalizezi mii, zeci de mii de clienti. Aici sunt foarte multi bani care se muta la google. La fel, unii inchid (site-uri de 2lei), altii se muta in adwords, ca pierd afacerea.
Sa nu uitam ca Google NU trebuie sa motiveze ceea ce face, cand da penalizari. Pur si simplu ti-o da.
Din cate stiu eu Sape este folosit in proportie de peste 80% pentru Rusia, unde legea o face Yandex-ul, Google nu conteaza. Deci nu prea are efect actiunea Google, ba chiar ar fi ciudat sa faca asta intr-o piata unde nu el face jocurile, si unde are numai de pierdut cu aceasta miscare (pt. ca in Rusia, Sape este acceptat ca "white seo", 99.9% din siteurile rusesti folosesc Sape). Matrixnet-ul este mult superior algoritmilor Google, foloseste mult mai multi parametrii (cateva sute), si unii spun chiar ca Panda este o incercare a celor de la Google de a copia comportamentul "self learning" al Matrixnet-ului.
Rusii au si multe site-uri pentru international, nu este doar piata din rusia, si sa nu uitam ca rusia este o piata uriasa si oricat de mica ar fi 25% google si 60% google tot este o felie mare
Pe principiul asta, spune-mi te rog, cat efort ai facut sa-ti optimizezi siturile .ro pentru Bing?
De altfel, cred ca-ti dai seama ca este si cam imposibil sa optimizezi perfect pentru 2 algoritmi diferiti, pentru ca au parametri de penalizare/punctare diferiti, si atunci ajungi sa optimizezi pentru cel care conteaza cel mai mult.
Google nu poate face acolo ce a facut in restul lumii, adica sa riste sa arate rezultate irelevante prin penalizarea site-urilor care folosesc SAPE (adica majoritatea siteurilor din Rusia) pentru ca ar pierde rapid cota de 25% (care a fost facuta de curand prin faptul ca au platit sa fie motorul de cautare default pt. Firefox, altfel fiind sub 20%).
Nu este numai Sape, sunt multe astfel de retele, cum ar fi asta
Urmaresc o nisa destul de competitiva pe US [insurance] si pot confirma ca de multa vreme sunt site-uri care rankeaza bine datorita backlinkurilor din reteaua Sape. Baietii lanseaza cate 5 site-uri pe zi si incep bombardarea acestora cu backlinkuri din retea. Au fost momente cand apareau pe prima pagina cu cate 6-7 site-uri pe cuvantul targhetat [estimez ca faceau cam 4-5k pe zi]. Acum observ ca inca mai sunt acolo insa in partea de jos a primei pagini si cu un site. Ori i-au penalizat cum se intampla de obicei, dupa 2-3 luni dispareau cu site-urile alea si apareau cu altele, ori are legatura cu penalizarea Sape, momentan nu pot trage o concluzie.
Parerea mea - Mare parte din cei care participa in astfel de retele o fac constient, tone de site-uri au fost penalizate de pinguin pentru SERPS insa nu si pentru PR. PR conteaza enorm in ecuatie in consecinta decat sa dai delete la site mai bine faci niste bani cu el + motivatia ca-i dai de lucru marelui G.
Am mai spus-o si o repet, imediat ce G va lansa un algoritm de penalizare, sute de mii de webmasteri/milioane vor cauta sa-l pacaleasca... si asa povestea merge mai departe
i mai mult panic dect penalizare, google de mult micșoreaza PR la 0 dac vinzi linkuri(burse automatizate) - ce puțin 1 an. Acum doar acest fenomen se va ntmpla periodic ca și alte filtre, cu recepționarea „scrisorii norocoase”.
Google n .runet deține 35% - data2.floomby.com/files/share/20_3_2013/6nPY03hyMkGCYwA5QjSxJA.pngCitat:
Rusii au si multe site-uri pentru international, nu este doar piata din rusia, si sa nu uitam ca rusia este o piata uriasa si oricat de mica ar fi 25% google si 60% google tot este o felie mare
Amuzant, adaug n acest caz și urmtoarea metod:Citat:
1. cautat widget (daca exista) si filtrat site-urile pe baza unor date.
2. cumparat links in cat mai multe site-uri din retea.
la o pagina, care vinde linkuri, de exemplu, tepmontazh.ru/stati.html adaug un parametru inexistent - tepmontazh.ru/stati.html?seopedia. (:
De obicei dac ai poziții bune n Yandex, pozițiile n Google tot sunt ok.Citat:
De altfel, cred ca-ti dai seama ca este si cam imposibil sa optimizezi perfect pentru 2 algoritmi diferiti, pentru ca au parametri de penalizare/punctare diferiti, si atunci ajungi sa optimizezi pentru cel care conteaza cel mai mult.
Diferența dintre Sape și exemplu tu este mare, iat unul mai apropiat - mainlink.ru.Citat:
Nu este numai Sape, sunt multe astfel de retele, cum ar fi asta
Bonusul newbie se termina și aprea scrisoarea „fermecat”(linkuri ne naturale).Citat:
...dupa 2-3 luni dispareau cu site-urile alea si apareau cu altele...
In ce sens diferenta este mare [scuze dar nu stiu rusa, am facut-o candva dar am uitat-o iar translate nu merge la mine] ar fi bine sa argumentezi nu doar sa faci o afirmatie seaca.
Citat:
Diferența dintre Sape și exemplu tu este mare, iat unul mai apropiat - mainlink.ru.
Acest lucru il stiu, am punctat doar ca daca esti in nisa potrivita poti face cateva sute de mii de dolari in cateva luni cu astfel de retele. Baietii aceia stiu foarte bine cum functioneaza algoritmul si cand sa se asteapta la penalizare tocmai de accea lanseaza sute de site-uri lunar.Citat:
Bonusul newbie se termina și aprea scrisoarea „fermecat”(linkuri ne naturale).
Daca vrei sa spui ceva argumenteaza care-i diferenta intre reteaua postata de mine si cele 2 rusesti.
Diferența este att cantitativ, ct și dup modul cum sunt plasate linkurile(cu toate c n sape&mainlink este și opțiunea linkuri contextuale):
data2.floomby.com/files/share/20_3_2013/KYXm6Eisr0K3PEdnN2IJ9w.png
* - proabil sunt 2 parametri diferiți.
Aproximativ - liveinternet.ru/stat/ru/searches.html?period=month.Citat:
De la cine e poza aia ? Poti vedea aici cum sta treaba, luna de luna : статистика сайта "Сайты *унета"
PS. mi cer scuze c nu am menționat inițial de ce natur este diferența.
De la cine e poza aia si ce spune ea (ca pentru unii din noi e mai greu cu rusa)? Poti vedea aici cum sta treaba, luna de luna : статистика сайта "Сайты *унета"
sau aici : Yandex Dominating Google as Ads Boost Outlook: Russia Overnight - Bloomberg
Si 26% este de cand cu dealul cu Firefox, uite poti sa verifici aici, cu 2 ani in urma : статистика сайта "Сайты *унета"
De fapt ceea ce conteaza este asta (date raportate la sfarsitul lui 2012) : Yandex, which got 90 percent of revenue from text-based advertising in the last quarter
Inteleg ca exista o diferenta de cantitate, clienti, si modul de plasare al linkurilor dar oare efectul nu este acelasi? Nu finalitatea primeaza in astfel de cazuri in detrimentul formei? Eu tot nu vad unde este diferenta aia mare - ori ca iau de pe .ru ori ca iau de pe .com finalitatea e aceiasi. Majoritatea celor care apeleaza la aceste tipuri de retele o fac in cunostinta de cauza si pentru profit imediat, ei nu au in cap long term sau alte criterii "morale". Au o luna de miere de maxim 3 luni si sunt fericiti, cum am spus si mai sus pot ajunge la cateva sute de mii de dolari.
Este pragmatic, Google permite si in practica functioneaza si vor functiona mereu intr-o forma sau alta deoarece algoritmul G este acelasi si pentru un site de buna credinta si pentru un site pacatos. Pana vede G ca un site de buna credinta a devenit pacatos trece ceva timp iar acel timp este "tradus" in banii de niste baieti pragmatici.
Se folosesc de un cod :)
http://img705.imageshack.us/img705/2898/sapeu.png