-
Din experienta mea limitata cu un site unde concurenta avea preturi cam in aceeasi marja cu diferente minore, locul 1 converteste mult mai bine (la o cautare am mai multe site-uri in prima pagina loc 1, 2, 3 si 8) la cel de pe pozitia 8 aproape ca nici nu ajung comenzile, dar cel de pe pozitia 1 este cel mai bine facut din punct de vedere al usurintei de utilizare, al increderei pe care o inspira si a brandului, restul site-urilor sunt mai mult site-uri de prezentare sau EMD cu design slab
-
Vad ca s-a cam terminat cu votarea, deci parerea majoritatii ar fi ca locul 1 e optiunea ce a mai buna.
Daca mai sunt si alte pareri, mai ales precum a lui lovelife... Nu e relevanta pentru problema mea datorita faptului ca siteul de pe loc 1 este privilegiat si intrebarea era despre pozitii multiple ocupate de acelasi site in Top10, dar este singura parere exprimata a unui om [si] de vanzari.
Matematic vorbind, 2+3 imi aduce cam cu 10% mai multe clicuri decat loc 1, loc 3+4 aduce mai putine clicuri decat loc 1. Vizite si vizitatori, loc 1 in favoarea celorlalte combinatii.
Chiar daca ma repet, conversia la mine scade de la loc 1 in jos pentru siteuri cu o singura pagina in top. Deci alt atu pentru loc 1.
Ca parere personala: stiu ca inainte eram impresionat placut de siteurile care aveau 2 pozitii in prima pagina. Imi cdadea impresia ca siteul respectiv este o autoritate din moment ce primeste 2 locuri. Vorbesc din perspectiva utilizatorului de google, nu de seo-ist. De asemenea, desi nu este acelasi lucru, vad ca si combinatia adwords+seo duce la o rata de vanzari mai buna decat daca ar functiona fiecare din cele 2 forme separat.