A observat cineva schimbari in pozitionarea site-urilor ? Pentru ca la mine 2 site-uri au zburat in sus ca racheta...
Versiune printabilă
A observat cineva schimbari in pozitionarea site-urilor ? Pentru ca la mine 2 site-uri au zburat in sus ca racheta...
karismasand: a fost se pare doar un mic dance de-al patronului google. Site-ul are vechime de 2 ani si o autoritate putin mai mare. Site-ul este emd...desi imi este putin cam teama pentru ca citisem de curand pe blogul lui krumel ca aceste domenii vor avea ceva de suferit. Site-ul nu a picat, pur si simplu a stagnat in aceleasi pozitii foarte mult timp. Am intreprins actiuni seo in ultimul timp. De obicei nu prea umblu la el doar in momentul in care il vad ca are tendinte de urcare. In rest incerc sa aduc link-uri cat pot de natural, pe ancore diferite, evident nu de pe nisa pentru ca nu dispun de resurse. cam atat.
EMD update a fost, daca nu ti-au picat atunci si continui cu "incerc sa aduc link-uri cat pot de natural, pe ancore diferite" insa is a must sa obti linkuri de pe aceiasi nisa, acestea nici nu vor pica. Dupa ultimele update-uri, din exerienta iti spun, poti lua prima pagina pe o nisa extrem [.com] de grea cu numai 10 backlinkuri cu conditia ca acestea sa fie 100% exact pe aceiasi nisa.
Am facut si o experienta pe un site cu continut in romana pe o nisa competitiva in felul ei si am luat pozitii 1-3 pentru 3 key diferite cu numai 5 linkuri venite din content 100% related to
Succes!
Conform Google Panda Update - History, Diagnosis and Recovery., pe 5 Noiembrie a fost un nou update panda. E un link acolo cu history. A simtit cineva vreo modificare?
In ultima saptamana am avut ceva cresteri de trafic ,undeva la 30% .Mentionez ca am fost afectat de pinguin.Acum nu stiu daca de vina este vremea sau modificarile facute acum 1-2 saptamani.
Coincidenta este cam mare pentru ca vad cresteri si in WMT(nu am mai vazut cresteri de cateva luni-parca eram limitat electronic).
Mai jos o sa spun ce modificari am facut in ultimele 2 saptamani .Sunt sigur ca nu se aplica in toate cazurile dar poate daca nu aveti deja facute modificarile le faceti si vedeti daca aduc un plus sau nu.
-in meniu si in footer am schimbat link-ul catre prima pagina din cuv cheie cu home.
-pe prima pagina am lasat doar o reclama adsense (aveam 2 above the fold)
-am reusit sa scot un link sitewide ce reprezenta 90% din link-urile mele
-am pus in fisierul de disavow toate site-urile care imi dadeau site-wide si cele mai dubioase (in total 5-6 din 180 de domenii).Toate link-urile site-wide erau luate pe cuv cheie si astfel aveam 95% 1-2 cuv cheie.M-am gandit ca astfel se schimba raportul intre link natural si cel artificial.
-pe prima pagina existau link-uri dofollow catre cele mai importante site-uri de stiri din Romania (acum sunt nofollow).
Poate rationamentul meu in anumite lucruri nu este ok dar eu am mentionat toate schimbarile facute.Poate doar o schimbare sau 2 au generat aceasta crestere sau o schimbare in algoritmul Google.
Tot am citit peste tot ca este foarte important,daca ai fost afectat de pinguin, sa aduci mult continut nou si original si link-uri de calitate.Am incercat timp de 3 luni(cu continut) si nu s-a vazut nimic nici macar 1% crestere.Dupa ce nu am mai pus continut decat foarte rar (1-2 art pe luna) nu am cazut in cautari ci doar m-am mentinut(exact ca atunci cand puneam continut nou).Problema cu continutul nou si original era ca dupa publicarea articolului (2-4 zile) acesta era ok in google dar dupa maxim o saptamana cadea pe pagina 'n'.Cu partea cu link-urile sunt de acord dar eu nu am reusit sa aduc prea multe pentru ca in cazul meu site-urile sunt facute fara costuri suplimentare.In cazul link-urilor noi am observat o crestere in serps foarte rapid dar doar pentru o perioada limitata.Probabil ca daca investesti ceva pt link-uri,pui si continut si mai elimini si din link-urile daunatoare ai sanse mari sa iesi.
Nu stiu daca ajuta postul meu dar si daca ajuta o singura persona este ok .
Cred ca e mai mult legata de vreme aceasta crestere deoarece de aproximativ o saptamana (cam de cand e frig) mi-a crescut traficul cu 30% - 40%.
Si eu ma gandesc ca acesta ar fi motivul.Dar cresterile din wmt(Search Queries) cred ca nu sunt doar din cauza ca este vremea rea.Pana acum,dupa cum am zis si mai sus indiferent de ceea ce faceam ramaneam la aproximativ acelasi numar de Search Queries(se intampla de minim 3-4 luni).Din aceasta cauza zic ca este posibil sa fi fost afectat traficul si de modificarile de mai sus.Dupa cum am mai spus poate gresesc dar exista si semne ca nu doar iarna este de vina.
E de la vreme aceasta crestere!