Postat în original de
BV87FFF
Eu vorbesc strict de siteuri din Romania. Am site-uri noi, la a caror link building am exagerat, reactia Google a fost sa ma trimita in sandbox imediat - cat de departe nu stiu, peste 100 in orice caz. In timp si-au revenit, dar nu am reusit niciodata sa le mai clasez in top 3, cel putin nu dupa 6-8 luni, timp in care am renuntat.
Cu ocazia pinguinului, am picat doar pe cuvintele cheie (picat de pe pozitiile 1-3 pana pe undeva pe la 10-20, deci nu penalizare), cuvinte urcate cu ajutorul campaniilor de link building, in speta in mare parte inscriere in directoare.
Pe long-tail am ramas aproape la fel, traficul nu a scazut cine stie ce. Intradevar, n-am primit nici in GWT nici o avertizare pentru ca in general am lucrat "curat".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Asta cu overoptimization si negative seo mi se pare un mare ... bullsh!t.
Nu cred ca Google te penalizeaza pentru ca ai prea multe linkuri. Atata timp cat siteul are ceva vechime, e de calitate, ai ceva link-uri de calitate, bounce rate si timpul pe site au valori decente, eu zic ca poti sa dai in site cu jpemii de linkuri spammy si nu te va penaliza nici naiba (de scazut s-ar putea sa scada o pozitie sau doua, dar nu cred ca poate fi exlcus din cautare).
Ca ai tras de site si l-ai urcat prin metode spammy, dupa care Google te-a luat in colimator ca cineva ti-a dat atac cu xrumer sau scrapebox, asta-i alta treaba.
Exemple concrete am doua:
1. Site de servicii, 30-50 de concurenti pe fiecare serviciu, ridicat in cautari pentru vreo 10 servicii cu ajutorul unul link wheel de vreo ... 80 de siteuri, dintre care 15 domenii proprii, pentru siteurile de nivel 1 (siteul principal fiind considerat nivel 0). E bine mersi pe locul 1 pentru jumatate din cuvinte, locurile 2-5 pentru restul. Muncesc la el de un an si jumatate. Mai spammy de atat doar cu blackhat si exploit-uri se poate.
2. Site nou, incredibil de bine iesit in cautari. Pe langa link-urile din directoare, ceva postari pe forumuri si pe siteuri Q&A, siteul mai are vreo 10 linkuri sitewide de la siteuri vechi, cu autoritate, din micronisa. Solid ca piatra.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eu n-am observat nici o penalizare, mie imi pare ca doar a scazut autoritatea unor linkuri.
EDIT: Da, noul algoritm Google are unele probleme, din cate se pare incet incet se rezolva.