Pe nisa de magazine online nu am remarcat penalizari (ale clientilor), dimpotriva.
Orece fluctuatii la concurenta, dar acolo e ceva normal.
Versiune printabilă
Pe nisa de magazine online nu am remarcat penalizari (ale clientilor), dimpotriva.
Orece fluctuatii la concurenta, dar acolo e ceva normal.
Prea putine reactiii pana acum. Din analiza pe unele cautari nu am observat modificari decat de pozitii si ce e mai ciudat este ca pe 18 ian Google Slows Down Web Crawler GoogleBot to Support Protest Down Web Crawler GoogleBot to Support Protest si aici ..
avram, cred ca e o penalizare specifica .ro. Nu cred ca are treaba SOPA si crawlingul cu ce se intampla in .ro.
Pe com astia influenteaza cel mai mult An Interview With A Google Search Quality Rater si intr-adevar efectul e peste 50 de pozitii
Am cittit undeva ceva oficial de la google (nu mai gasesc acum), ca agregatoarele de preturi nu fac subiectul PANDA, ele sunt considerate OK dpdv al Google chiar daca au continut duplicat, prin faptul ca ofera o comparatie de produse ofera informatii utile pentru utilizator.Citat:
Daca ar fi intr-adevar Panda, nu ar fi fost logic sa prajeasca in primul rand agregatoarele de preturi?
Legat de subiect, ar trebui vazut daca exista un patern ce se gaseste in acele site-uri penalizate, fie la proprietar site, fie in structura de link-uri, fie in codul paginii si structura site
Confirm 2 site-uri cu cadere brusca de trafic in data de 18, dupa care graficul s-a mentinut liniar la limita de jos pana in momentul de fata. Cele 2 situri nu sunt de afiliere si au 3 zone de adsense pe fiecare pagina.
Un alt aspect care cred ca e bine de mentionat, chiar daca s-ar putea sa nu fie motivul din acest topic, este ca in cazul unor penalizari manuale, efectul poate fi propagat automat si pe restul siturilor care sunt validate cu acelasi proprietar in WT. E o experienta persoanala, cu un test pe care l-am facut in ultimele 6 luni, din care a rezultat concluzia de mai sus.
propagarea penalizarii se poate face automat nu numai dupa proprietar, cat si dupa ip ( exp pers ), dar deja aici au fost implicate persoane diferite cu pattern-uri diferite, foarte diferite chiar. In plus vad pentru prima oara ( in .ro ) un site penalizat pe motiv de doorway.
Pe 19 ianuarie Matt Cutts a scris asta pe Official Google Webmaster Central Blog. (Linkul e dat de 100R aici).
In comentariile acelui post sunt multe nedumeriri ale vizitatorilor. Au ajuns sa se intrebe ce inseamna "reclama", iar cineva include afilierea in intrebare.
Kidu, in prima pagina a zis: "Daca nu ma apucam de ceva timp sa fac si siteuri cu continut era trist momentul".
Iar Robyroy, in pagina 2 zis: "sunt siteuri care fac parte din retele, cam toate facute pe acelasi tipar, cu continut unic destul de subtire".
Deci, ceea ce a mentionat Krumel, in deschidere, in cazul 1 "thin content" pe mine ma duce la gandul ca afilierea e posibil sa fie considerata "continut subtire". Evit sa folosesc cuvantul "concluzie" pt ca acum un an, cand a fost seminarul trafic.ro, Krumel a sarit ca ars cand eu am facut o concluzie acolo. (Si avea dreptate, per ansamblu, desi concluzia mea era valida pe cazul respectiv si confirmata oficial de Google anul asta.)
Asadar parerea mea pe care o adaug acestor investigatii, e ca afilierea sa ofere mai mult continut original, in baza acelui post de pe OGWCB (chiar daca acolo se mentioneaza de partea superioara... cu multe anunturi...). Iar IP-ul (amintea cineva) ramane o problema care poate trage o retea in jos.
Sorry, dar nu mai tin minte despre ce era vorba...
In primul rand propun sa nu tragem inca mult ravnitele concluzii. Abia discutam efectul, dupa aia vedem remedierea.
E ciudat ca sint site-uri de recenzii afiliate cu continut unic, dar subtie ca volum. N-as crede ca asta e motivul, tind sa cred ca e un efect colateral pe baza aceluiasi IP, aceluiasi cod de Analytics si alte eventuale motive (conspirationiste, ptr ca nu sint inca clare).
Ptr punctul 2 va pot spune ca presupusul motiv ar fi fost "keyword stuffing" generat de o greseala de plugin. Coincidenta face ca penalizarea sa fie data cam in aceeasi perioada cu restul site-urilor afiliate.