pagina index a site-ului penalizata
este vorba de site-ul unui client, nu pot da link, dar o sa incerc sa descriu cat mai bine situatia:
- este vorba de .ro, site cu cel putin 3-4 ani vechime, pe o nisa de dificultate mica
- am preluat site-ul pt servicii de optimizare acum aproximativ 6 luni, la momentual acela era praf si ca structura si ca pozitionare in google
- a fost facuta o noua versiune a site-ului, cu o structura mult mai buna, am redirectat cele mai importante pagini din versiunea veche spre noua versiune
- m-am apucat de link building , usor usor site-ul a urcat in google pentru toate cuvintele propuse pentru paginile interioare...mai putin pentru cuvantul principal pentru care trebuia sa iasa prima pagina. (nu s-a exagerat cu linkurile spre index ..deci nu e genul ala de penalizare)
- la un moment dat am observat ca din cauza ca scriptul a fost facut defectuos au fost generate si indexate cateva pagini care afisau continutul primei pagini, atunci mi-am dat seama ca am o problema cu continutul duplicat pe care am si rezolvat-o.
Nu stiu daca nu cumva prima pagina nu era penalizata inainte sa ma apuc eu de treaba , pt. ca la momentul acela oricum nu am gasit pagina index in google in primele 50 de pozitii, decat pentru denumirea firmei.
Cum se maniefesta penalizarea:
- site-ul iese in google pe prima pozitia (cu homepage-ul) doar pentru numele firmei
- daca caut cu un text exact de pe prima pagina, nu mi se returneaza nici un rezultat...google spune ca nu gaseste textul acela desi pagina este prinsa in cache.
- daca caut cu cuvant cheie + numele firmei, google imi returneaza o pagina interioara pe prima pozitie si imi baga pagina index la rezultate suplimentare
- la momentul actual daca se cauta in google cuvantul cheie pentru care trebuia sa iasa indexul mi se returneaza o pagina interioara pe poz 15- 16 (pagina 2)
- daca schimb textul de pe prima pagina, cam in 24 -48 de ore google imi plaseaza pagina index pe poz 5 pentru cuvantul care ma intereaza, dar minunea nu tine decat cateva ore..maxim o zi . Am repetat chestia cu schimbatul textului de cel putin 3 ori si de 3 ori mi-a aparut si apoi disparut prima pagina pentru cautarea respectiva
Am verificat daca printre paginile indexate mai sunt pagini indexate mai sunt pagini duplicate si nu sunt. De asemenea in webmaster tools nu mi s eafiseaza nici o problema legata de homepage.
Daca aveti idei sau alte intrebari ...le astept.
multumesc