-
Krumel, site-ul nr. 2 si-a revenit pe pozitiile dinainte sau chiar mai bune.
In perioada in care site-ul a fost disparut, am cumparat un link puternic PR 6 si am trimis o cerere de reconsiderare la Google.
Si am mai rezolvat ceva probleme de continut duplicat. Aveam indexat doua variante ale site-ului: una cu https si una cu http (am lasat securizate doar paginile care contin formulare) dupa cum zicea si Cristian Mezei aici
-
Acum nu stiu daca e chiar la subiect sau nu . dar in trecut si ma refer cam prin vara am reusit sa-mi penalizez vreo 2-3 situri doar din cauza unui singur domeniu pe care am plantat linkuri. Domeniul este tot in portofoliu meu insa mi-am dat seama cam tarziu ca e penalizat . Si asta din cauza ca nu am urmarit evolutia lui in Serp si doar in Imagini acolo de unde ma intereseaza traficul. Am tras si o concluzie din testul acesta. Chiar daca domeniul este penalizat in SERP , penalizarea nu se mentine si pentru imagini ( scuze pt comentariul offtopic al acestei concluzii )
Domeniile respective aveau in mod natural IBL-uri dar in momentul ce am adaugat linkuri catre ele dinspre domeniul penalizat au disparut aproape instantaneu. Cateva zile mai precis. Nu si-au revenit nici pana acum si am renuntat la ele. Concluzia zic eu Krumel e ca poate fi penalizat un domeniu si doar din cauza unui link plasat aiurea.
-
am spus ca a gasit un numitor comun, nu ca asta e adevarul suprem. el din cauza asta crede ca a fost penalizat.
-
In cazul meu numitorul comun si pe care-l banuiesc cumva ar fi hostul - acelasi server.
-
Pentru primul site, cel pe nisa mica am aflat ca persoana care il detine si-a pus link-uri pe propriile site-uri, cu acelasi IP, link-uri luate sitewide de pe 4-6 site-uri destul de mari. Link-urile au fost puse toate in maxim 2 zile, ceea ce inseamna ca si-a luat un numar mare (4000) de IBL-uri in timp foarte scurt.
Al doilea site pare sa fi facut la fel, astept sa vad raspuns ptr confirmare.
Acum sa vedem rezolvarea. Sa le scoata din Google index prin cerere si apoi sa le adauge din nou sau sa scoata link-urile si sa incerce sa faca rost de link-uri in mod decent? Vedem.
-
Krumel, eu am scos toate linkurile (90% din ele) de 1 an de zile si siteurile tot acolo, pe pagina 6 sunt si astazi, desi in conditiile actuale poate nu ar merita sa mai stea nici pe pagina 10 :)
-
Dacă se acceptă o părere, dacă e presat de timp poate încerca să le scoată, poate își revine dar în timp construiește alte backlinkuri ca să obțină o autoritate mai mare și apoi le pune iar, fie le lasă așa și tot construiește constant, când se echilibrează balanța, o să fie bine. Eu aș merge pe partea a doua deși poate lua și luni de zile, mă tem că scoaterea lor ar putea întări convingerea botului că ceva suspect se petrece acolo.
Teoretic dacă on-site e totul perfect și nu e conținut duplicat tot ce are nevoie e un aport de backlinkuri care să echilibreze situația, dezechilibrul cu backlinkurile astea dintr-o sursă limitată.
-
eu am avut doar caderi la unele cuvinte din paginile secundare si o cadere cu 4-5 pozitii a unui cuvant super optimizat in prima pagina , nejustificat zic eu
La alt site am avut o scadere in ianuarie brusc de 70% si asta dupa o sesizare si blocare site de catre adsense, apoi ina 50% in noiembrie de vreo 5 zile am recuperat pierdere din noiembrie.
Am observat ca link-urile si tipul lor sunt un factor posibil de penalizare, lipsa variatiei ancorei, link-uri de pe pagini link farm, multe link-uri ingramadite in acelasi loc la un site (doar link-uri sursa, nu de pe domeniul penalizat)
-
100R aam cerut sa scoata toate link-urile proprii si sa cladeasca altele noi in timp. Urmaresc sa vad ce se intampla.
-
Scuze daca am sa fiu putin offtopic dar pentru ca sunt invatzacel am si eu o intrebare legata de IBL...
Daca sa zicem, am 2site-uri cu aceleasi profiluri , gazduite la acelasi IP si pun link-uri de pe unul catre celalalt risc sa iau penalizare de la taica Google?