'Google Me' Is Real, Will Launch in 2010 - San Francisco News - The Snitch - Doar un zvon ca in 2010. Dar ma indoiesc.
Probabil ca undeva prin 2011.
PS: Urasc Google Instant. Eu l-am dezactivat.
Versiune printabilă
'Google Me' Is Real, Will Launch in 2010 - San Francisco News - The Snitch - Doar un zvon ca in 2010. Dar ma indoiesc.
Probabil ca undeva prin 2011.
PS: Urasc Google Instant. Eu l-am dezactivat.
nici mie nu-mi place deloc, parca ma sperie cand afiseaza alea in timp ce tastez.
Mie imi place,foarte util.Nu mai apas pe Search.
Primele dati m-am speriat de google instant, dar imi place si mi se pare folositor :)
Cu ocazia lansarii Google Instant unii iar canta prohodul SEO-ului si SEM-ului. A cata oara?
Mi-a placut asta cu prohodul SEO-ului si SEM-ului :))
Ma intreb cum va afecta asta numarul de impresii vs. clickuri din Webmaster tools.
Nu cred ca are cu ce sa afecteze.
Ma intreb cum va afecta asta anunturile sponsorizate, ptr ca drop down-ul ala nu se suprapune pe anunturi, ca la Google Suggest, ci coboara rezultatele si anunturile pierzand spatiul de expunere.
In rest, SEO si SEM raman aceleasi...e vorba doar de modificarea de comportament si de expunere a rezultatelor, rank-ul ramane acelasi.
Are cineva contra argumente? Mi-ar place sa discutam subiectul.
Pai eu cred ca afecteaza si numarul de impresii, atata timp cat la fiecare tastare sunt afisate rezultatele respective. La fiecare litera adaugata, pagina este afisata. La fel si reclamele sponsorizate, chiar daca userul nu se opreste la pagina respectiva.
Eu cred ca nu afecteaza cu nimic pe nimeni. Cred ca pur si simplu e o chestiune ce tine de obisnuinta, o sa ne placa mai tarziu.
Poate nu vor contoriza o afisare decat daca sta cateva secunde, cat sa fie si citita de user (adica daca se opreste din tastat sau daca tasteaza cuvantul intreg userul). Altfel ar fi un non sens. Sa fii pe prima pagina pentru niste abrevieri care intamplator compun si alte cuvinte cautate ar insemna sa ai afisari nerelevante.
Se calculeaza o impresie pentru anuntul sponsorizat daca sta 3 secunde pe pagina fara sa faca refresh/cautare instant.
Cum contorizati cautarile din G Instant&Sugestii How to track Google Instant in Google Analytics | semetrical Blog
Am mutat posturile despre Google Instant intr-un topic separat. Continuati.
Misto link-ul evolution. THX. :)
Inca nu e clar ce influenta ar putea avea, parerile sunt impartite. Uite alt link interesant: Will Google Instant Kill The Long Tail?
Nu cred ca pot influenta cautarile long tail, in principiu noua modificare imbina sugestiile cu afisarea instanta. Sugestiile pana acum nu au modificat comportamentul la cautari, oamenii cauta long tail ptr claritate si ptr a scapa de spam. Iar faza "instanta" e rezultatul unei cautari.
In schimb, cred ca anunturile Adwords vor avea ceva de suferit... revin cu detalii.
Nu e prea util, pentru ca multi oameni tasteaza cu ochii pe tastatura si cei care nu o fac, nu ii ajuta, decat ca gasesc rezultatul cu 2-3 secunde mai repede. Sa zicem ca incerci sa cauti "tyrannosaurus rex" si rezultatul iti apare de cand ai scris "tyrann", deci gasesti rezultatul cu 2-3 secunde mai repede si nu mai trebuie sa scrii tot cuvantul care il cauti.
Good point Vladucu. Exista un procent destul de mare de oameni care fac asta...
Il gasea-i oricum mai repede cu google suggest. Isi economisesc mai repede banda lor, decat timpul nostru.
Las' ca le vine Danny Sullivan de hac. :) SEO Is Here To Stay, It Will Never Die
Bun link Cathubodua.Citat:
* SEO doesn’t mean getting traffic just from Google.
* SEO doesn’t mean getting traffic just from web pages that are in Google.
* SEO doesn’t mean getting traffic just from keywords that were entered into Google. Shaking your phone to get Urbanspoon’s restaurant results is a search.
Cum se schimba notiunea de CTR - food for foughts.
Google Analytics: More on Instant Search
Citat:
Does this change impact the ranking of search results?
No, this change does not impact the ranking of search results.
E chiar bine venit postul lor, au clarificat niste lucruri.
Si da, si nu prea.
Problema se pune in felul urmator: sunt advertiseri care bideaza pe long tail (gen "las vegas 5 star hotel") si nu pe cele generice (gen "las vegas").
Insa, o persoana care ar intentiona initial sa caute dupa long tail s-ar putea opri dupa primele 2 cuvinte (las vegas), pentru ca deja vede un anunt sponsorizat al unui advertiser care bideaza pe cuvantul generic.
In felul acesta long tail-ul va pierde din cautari (care sunt si asa putine), obligand advertiserii sa bideze si pe cuvinte generale - evident mai scumpe si cu conversie mai mica.
Mai mult business pentru tine :PCitat:
obligand advertiserii sa bideze si pe cuvinte generale - evident mai scumpe si cu conversie mai mica.
Absolut de acord cu @mike_ppc dar aș vrea să mai punctez și eu două idei:
- Nicidecum sfârșitul SEO, sigur o reorienterare
- Efectele Google Instant se vor vedea în timp și depind în cea mai mare masură de comportamentul internauților.
În primă fază vor băga capul în pămant și vor tasta kw, așa cum au fost obișnuiti (cum a zis și @Vladucu), dar apoi se vor acomoda cu noul tool.
Este greu de spus acum în cât timp și cât de mult va fi utilizat.
Partea bună este că Google ne ține în priză, schimbând din când în când câte ceva, să nu ne plictisim :D
Ca Google Instant sa conteze trebuie ca el sa fie folosit de un numar de oameni. Sa vedem care sint tendintele...apoi vedem.
Eu l-am dezactivat clar.
N-as spune: Poll: Do You Like Google Instant
Pana la ora asta, din ce e aici reiese altceva. Evident, o turma de bizoni pot schimba oricand rezultatul..Citat:
No 54.55% (162 votes)
Yes 23.57% (70 votes)
Depends 17.51% (52 votes)
Total Votes: 297
cred ca e nesemnificativ numarul celor care l-au dezactivat. Sunt convins ca la mai mult de 1% nici nu le trece prin cap ca se poate.
Fiind deranjant, o masa critica o renunte la el... oricum, vorbim fara date si intr-adevar poll-ul respectiv nu e semnificativ... el doar arata o parte din trend.
Dintr-un mic test reiese ca "No one is looking at Google Instant".
Prea putini subiecti insa, sunt curioasa la o scara mai mare care ar fi rezultatele de eyetracking.
Bun link-ul, confirma sau intareste discutiile anterioare.
SearchEngineWatch: Google Instant, SEO, and the Future of Search
Mi se pare interesanta referirea la long tail:
Citat:
You can think of Google Instant results as preview results. If you're typing away and see something that answers your question, you'll probably stop typing your query and go click on it.
As a consequence, the long tail of search may be somewhat reduced. This could happen because some searchers will see the answer they want before they have finished the query they intended to type, and click on the desired result. However, the long tail won't go away.
Instead of being 70 percent of all search volume it may drop down to a lower number, such as 50 percent.
O analiza a lui Rand Fishkin facuta noului Google Instant si efectele asupra traficului.
SEOmoz | Google Instant: Fewer Changes to SEO than the Average Algo Update