Daca au trade-mark poa sa fie orice cuvant din orice dex vrei tu... Intr-o limba poate sa insemne un brand (adica sa nu insemne nimic), in timp ce in alta limba poate sa insemne un cuvant din dex. Cum punem problema atunci?
Versiune printabilă
Daca au trade-mark poa sa fie orice cuvant din orice dex vrei tu... Intr-o limba poate sa insemne un brand (adica sa nu insemne nimic), in timp ce in alta limba poate sa insemne un cuvant din dex. Cum punem problema atunci?
Asteptam pana limba romana devine engleza sau pana sunt luate aceste cuvinte in dexul romanesc, ca si asa e haos mare cu engleza asta. Asa cum vom avea o moneda pe tot continentul, de ce sa nu avem si aceeasi limba? Glumesc, dar pare plauzibil.
Acuma ce ar fi sa iau si eu sa zicem forsale.ro (nu e liber oricum) si sa imi iau trademark pe el? Le zic ca in romana nu inseamna nimic, insa mi se pare extrem de absurda chestia. Acuma normal ca nu ne adaptam la dexul altora, insa engleza si franceza sunt limbi pe care le invatam in scoli si le vorbim.
Trade mark name : BAKE ROLLS
Trade mark No : 000228874
Trade mark basis: CTM
Date of receipt : 16/04/1996
Number of results: 2 of 2
Filing date: 16/04/1996
Nice Classification: 30 ( Nice classification)
Trade mark: Individual
Type of mark: Figurative
Vienna Classification: 27.5.1 ( Vienna Classification)
Acquired distinctiveness: No
Applicant’s reference: COMTM/2
Status of trade mark:
Application refused ( Glossary)
( Refused trade marks decision database)
( History of statuses)
Filing language: English
Second language: French
Pentru EU poti cauta aici: OAMI-ONLINE - CTM-ONLINE - Trade mark consultation service - Basic
Pentru US poti cauta aici: Trademark Electronic Search System (TESS)
Eu inainte sa cumpar un domeniu, intotdeauna caut numele ales in ambele. Ma feresc de probleme astfel.
Revin la ideea mea initiala. BravoGirl si Bakerolls sunt, din punctul meu de vedere, domenii moarte, pe care le poti pierde oricand, destul de usor.
Este bun doar pentru un anticariat. Eu nu vad keyword-urile importante, daca nu esti un anticariat. O fabrica / comercializant de mobila, nu poate vinde sunt pseudonimul "mobila veche", cand ei vand mobila noua.Citat:
- mobilaveche.ro - referitor la pretul de domeniu - gandeste-te ca e un domeniu extrem de bun, cu keyworduri importante
Ce spui poate fi real, dar eu fiind indreptat catre business si web real estate, nu stau sa-mi fac scenarii despre "free hugs". Eu ti-am spus un pret, atat cat as da eu. Eu nu sunt vreo autoritate in domeniu :)Citat:
- freehugs.ro - la noi cum ziceam chestia asta este la inceput insa se practica. Fiind o activitate organizata pentru inveselirea oamenilor, una frumoasa la care se aduna tot mai multi adepti, in urmatorii ani garantez ca va lua amploare. Se poate face un portal pe acest domeniu. estimez domeniul la peste 200e in momentul actual insa nu sunt dispus sa il dau pentru ca stiu ca va avea o crestere mare
Gresit. Nu poti inregistra un cuvant sau mai multe din dictionar, daca oferi servicii/produse exact pe tema cuvantului. Merg un pic mai departe aici, ca sa fii sigur ca ai inteles:Citat:
- bravo-girl.ro - in mod normal nu ai cum sa iei trademark pe cuvinte de dex si nici nu cred ca s-a facu asta.
Citat:
I've been operating under the assumption that; if a word is in the dictionary, then it can not be registered as a trademark. Therefore is it safe for me to use it as a domain name?
The existence of a word in a dictionary could be a strong argument in favour of registration. Let me explain.
The dictionary gives words a meaning. You can not register the mark for products of that description. You can register the mark for all other products. Allow me to demonstrate. Start by taking any dictionary and opening it to any page. Now select any word from the page and read its definition. I have done this and selected the word "muller" defined as being "a stone or piece of metal, wood, or glass used as a pestle".
Therefore, by definition, you can not register the word "muller" to cover "a stone or piece of metal, wood, or glass used as a pestle". However, the word "muller" could be registered to cover clothing, or ice cream or a long list of items that are not made of "a stone or piece of metal, wood, or glass used as a pestle".
Let's assume you wish to offer web site development services and use the name "muller" as your domain name. When you start marketing you web site services using this the name "muller" you are in fact creating a whole new definition for the word. The word "muller" now means web site services and thus it has a secondary meaning. Words taken from a dictionary and given a secondary meaning become strong marks as there is a truly unique new meaning to the dictionary word that did not exist prior to your use.
Now that the word "muller" has a unique new meaning, and is associated with the services you offer, it becomes your trademark. It clearly distinguishes your web site services not only from all other web sites but also from any item made of stone or a piece of metal, wood or glass.
Da Cristi, insa asta mi se pare foarte absurd. Inseamna ca daca eu produc bake rolls nu am voie sa scriu pe punga Bake Rolls? Mi se pare total aiurea cum au inregistrat ei cuvintele astea doua de dex ca trademark.
Nu eu fac regulile Edy.
Ma vad obligat de aprecierile lui Cristi Ursut sa fac eu o " analiza cum o face Broscoi " desi sunt sigur ca o asemenea analiza ar face-o mai bine multi useri de pe acest forum . Se spune ca Charlie Chaplin a participat la un concurs de Charlie Chaplin unde a reusit sa se claseze doar pe locul 7...
Lungime domeniu : Scurt ( doar un singiur cuvant , 7 litere ), curat ( fara diacritice ) , usor de tastat , dar mai ales usor de memorat
Descriptivitate : superdescriptiv , clar ( esential pentru un domeniu web , asta e si unul din motivele pentru care locuridemunca.com s-a vandut mult mai bine decat munca.com in ciuda faptului ca acesta din urma este mult mai scurt )
keyword : foarte popular ( un numar mare de cautari exacte )
Alte Tld-uri : TLD-urile care conteaza luate ( asta reflectand popularitatea keywordului in randul webmasterilor dar si o pozitie favorabila a eventualui vanzator fata de un potential cumparator )
Un numar mare de rezultate in Google pentru pariuri insemnand frecventa cuvantului in vorbirea/scrierea curenta ( plus la memorabilitate ) sau/si interesul comercial pentru pariuri
Trend/potential/moda : trend crescator indicat de Google Trend ( aproape tot atat de important ca numarul cautarilor , prefer uneori un domeniu bazat pe un keyword cu mai putine cautare ,dar cu un trend crescator ) , potential enorm pe fondul a ceea ce putem numi o moda a caselor de pariuri ce apar tot mai des la fiecare colt de strada
Vanzari similare : desi in general pe cuvinte romanesti nu prea sunt tranzactii aici avem pariuri.com cu 825 $ ( Sedo , iuliie 2007 ) ; daca nu am avea in vedere momentul tranzactiei , trendul precum si alte aspecte asupra carora nu insist , am putea trage concluzii eronate asupra valorii de piata actuale a domeniului pariuri.com ; consider ca pretul la care este scos acum pariuri.com este mai mult decat decent ( asta ca sa folosesc un termen utilizat chiar de catre detinatorul domeniului )
TLD : e singurul repros ce se poate aduce domeniului ( org este o extensie puternica la nivel international , in Romania este insa mai putin popular )
Avand in vedere cele de mai sus consider ca valoarea domeniului gol ,fara site ,( in ipoteza in care nu ar fi avut niciodata un continut pe el ) e 1200-1500 $
Multumesc mult
- dar cand se va putea, o sa platesc "datoria".Citat:
You must spread some Reputation around before giving it to Broscoi again.
Poate ca multi ar putea face o analiza ca a ta, insa doar tu o faci :P Consider ca este foarte util pentru comunitate astfel de analize, pentru ca, cel putin pe mine, ma ajuta sa imi fac o idee despre modul in care ar trebui sa analizez un domeniu.
Ma intereseaza si pe mine o parere despre plaja.net si plaja.org
Cred ca nu mai este necesar sa aduc aminte cautarile sezoniere ale acestui keyword sau puterea sa de marketing. :) Astept parerile voastre, fie ele obiective (de preferat), fie subiective. Va multumesc frumos!
Sincer eu unul nu vad mare potential pentru ele, poate sunt eu putin mai inchis la minte in aceasta privinta. De ce as cauta plaja pe net? Poate ar fi mai brandabil ceva de genul fete pe/la plaja, peplaja, laplaja, etc. Sau pentru promovare plaje: plajatomis, plajamamaia, etc.
Ce parere aveti despre site-urile cu liniuta care este mai ok _ sau -, si automat o parere despre games-area/ro o comunitate online cu stiri si noutati din games, credeti ca ar mai ok un domeniu mai usor de memorat ,dar care sa nu aiba keyword in nume sau ceva de genul acesta. Eu vreau sa dezvolt domeniul nu sa il vand, ma intereseaza cum vedeti voi lucrurile.