As vrea sa stiu cam cat dureaza, din momentul in care l-am inscris, si pana cand va fi listat in DMOZ... ?
Versiune printabilă
As vrea sa stiu cam cat dureaza, din momentul in care l-am inscris, si pana cand va fi listat in DMOZ... ?
depinde daca este aprobat:D eu cu nici un site nu am fost aprobat :(!
Nu exista termen. In general, in World > Romana, daca site-ul tau nu a intrat in maxim o luna, inseamna ca trebuie remediat ceva.
site-ul meu l-am inscris acum 2 luni si inca nu e listat, sa il reinscriu? nu inteleg totusi ce anume din site-ul meu le incalca regulamentul, pt ca nu am primit nici notificare...
nici nu o sa primesti notificari...
pai vad... dar nu stiu daca sa mai astept sau nu :P
pai daca ai schimbat ceva la site poti sa reinscrii daca nu nu prea ii vad rostu
Ai verificat conditiile de publicare? Incalcai ceva si ai corectat acum?
cred ca dmoz-ul e mort de mult din punctul meu de vedere, din cate am auzit sunt multe siteuri pe acolo care nici nu mai exista sau ceva de genu. oricum cred ca mai bine ti-ai bate capul cu altceva, cred mai mult in calitatea unui site decat intr-un singur link:) si ala de la un director:)
dmoz nu e mort. Nu poti avea un punct de vedere din "cate ai auzit". Editorii isi fac treaba, dar sunt foarte putini. Plus ca nu-i plateste nimeni. Linkul din ODP va fi intotdeauna unul binevenit.
Va fi unul binevenit, dar se merită bătaia de cap... când abia acceptă siteurile?!
M-am înscris o dată cu blogul, nu cred că l-au acceptat şi pur şi simplu mi-e lene să mai încerc. Nu mai bine bagi siteul în câteva alte directoare unde ştii că ţi-l acceptă?
doro, nici nu e nevoie sa-ti reinscrii blogul. Se lucreaza la acea categorie :D . Exista unele categorii foarte aglomerate unde un singur editor nu se poate descurca (cand categoria se aglomereaza trebuie restructurata, se formeaza echipe de editare, treburi...). In perioada aceasta editorii sunt mai activi si se va reduce cu mult nr site-urilor nerevizuite.
Depinde de acele cateva directoare...
Oricum, nu a spus nimeni ca trebuie sa va impiedicati de ODP; dar incercati macar sa respectati munca editorilor! ;)
"din cate am auzit", era vb ca erau discutii chiar aici pe forum mai acum ceva timp in urma! kiar si krumel a avut la un momet dat daca nu ma insel la el pe blog un articol intitulat DMOZ MORT sau ceva de genu! si nu pot sa afirm ceva de care nu sunt sigur, spre deosebire de multi alti:D, cum am mai spus consider o pierdere de timp sa ma chinui sa intru in odp, si asta e doar o parere personala! daca ai privi toata chestia asta ca un business cred ca mi-ai da dreptate!
articole de genul asta au aparut cu miile anul trecut, cand au fost probleme cu serverele.
ce inseamna sa te chinui sa intri in odp? Nu trebuie sa te chinui chiar deloc, trebuie doar sa cauti o categorie potrivita si sa completezi un formular (titlul siteului, o descriere obiectiva si cat mai sugestiva). In World/Romana treaba asta nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 15 minute. Dupa asta tot "chinul" ar fi sa-ti vezi de treaba ta si eventual sa mai inscrii site-ul dupa vreo 2-3 luni, in caz ca nu a fost inca aprobat. Sunt categorii foarte aglomerate, in care se trimit zilnic cate 7-10 site-uri. Editorii sunt putini, site-urile multe... Unele site-uri pot fi revizuite chiar si la 8 luni (+) dupa ce au fost propuse.Citat:
cum am mai spus consider o pierdere de timp sa ma chinui sa intru in odp
editorii nu pot vedea "chestia asta ca un business", pentru ca ei sunt voluntari.Citat:
daca ai privi toata chestia asta ca un business cred ca mi-ai da dreptate!
Nu trebuie sa te chinui sa intri in ODP. Daca site-ul tau e valoros, un editor il va inscrie fara sa fie nevoie sa-i fie sugerat.
nu te mai LOLai degeaba. Unele site-uri pot fi incluse in director chiar daca nu au fost sugerate. Depinde de norocul fiecaruia; dar mai mult depinde de calitatea site-urilor.
De exemplu, cand se creeaza o categorie noua: editorul va incerca sa o populeze; ii vor trebui cateva "site-uri model" pentru a pune categoria noua pe picioare.
Sa mai dau un exemplu: un editor, cand cere o categorie noua, la completarea formularului va trebui sa propuna si trei site-uri noi pentru categoria pe care o cere (site-uri care nu sunt listate in director). Dupa ce ii va fi aprobata cererea, acele trei site-uri vor aparea la "site-uri nerevizuite" si de cele mai multe ori editorul se va ocupa prima oara de acele site-uri.
Trust me, in ODP sunt inscrise mai multe site-uri direct de catre editori decat site-uri trimise prin formularele de inscriere. Din 2 motive:
1. vasta majoritate a site-urilor trimise nu respecta conditiile de publicare
2. cei care fac un site din pasiune, cu informatii relevante din domeniul lor, nici nu au auzit de ODP.
p.s. tu chiar crezi ca toti au auzit de SEO si DMOZ?
chiar nu stiu de unde deduci tu asta...dar presupunand ca ai o oarecare logica, voi incerca sa (re)explic:
1. site-uri sugerate = site-uri propuse; site-uri trimise (prin "Add Url" sau chiar de catre editori) pentru a fi revizuite >>> vor aparea drept site-uri nerevizuite in panoul editorului; nu sunt listate in director.
2. site-uri acceptate = site-uri revizuite si aprobate pentru a fi listate in director; acestea sunt site-urile care apar listate in director;
* editorii pot include si unele site-uri care nu au fost propuse:
- automat
- le propun spre revizuire unor altor editori (in cazul in care nu au drepturi de editare in categoriile respective)
daca cererea ii va fi aprobata, acele trei site-uri vor aparea drept "site-uri nerevizuite"; editorul atunci probabil le va lista in director.Citat:
un editor, cand cere o categorie noua, la completarea formularului va trebui sa propuna si trei site-uri noi pentru categoria pe care o cere (site-uri care nu sunt listate in director)
Eu am incercat sa-mi inscriu siteul in Dmoz acum 1 an si ceva pe cand aveam internet de la o firma locala din Oradea am asteptat 8 luni si site-ul nu a fost acceptat in director. Intre timp mi-am bagat netul de la o alta firma si am incercat din nou sa-mi inscriu site-ul in Dmoz iar acesta a fost acceptat dupa 3 saptamani.
Am citit undeva pe internet ca unele firme care ofera internet sunt in lista neagra la Dmoz si daca inscrii un site de pe ip-urile lor nu iti este acceptat, este oare adevarat acest lucru ?
Daca gasesc unde am citit acel articol va dau si linkul.
Dupa 3 luni mi-a acceptat si mie site-ul. Nu l-am inscris decat o singura data. Am vazut din statistici ca tot se uita peste el ceea ce m-a facut sa cred ca nu e ignorat si poate poate il va aproba. Astazi vad ca e listat.
cum ti-ai dat seama din statistici? eu pe hosting am awstats
urmaresti de pe ce site-uri iti vin vizitatori, iar din cind in cind apare dmoz.com
Am adaugat si eu un site ieri. Din cate am vazut acolo scrie ca se poate sa dureze si 3 luni. Nu e prea optimistic :)
Nu, nu e. Intai vei fi vizitat si analizat si pe urma decid ei daca merita sau nu merita sa te accepte. Eu am fost acceptat tocmai cand nici nu ma mai asteptam si imi trecuse de dmoz.
Nu stiu ce sa fac, cred ca o sa mai trimit o data siteul la submit...
Cred ca 3 sau 6 luni sunt de ajuns.
Am fost editor la Dmoz, intram saptamanal si aprobam ce era de aprobat. Doar unul din 5 putea fi aprobat fara editare, in rest corectat greseli gramaticale, descrieri de spammeri, diacritice, majuscule cap coada, etc. Vreo doua saptamani am fost plecat din tara. La intoarcere am gasit trei emailuri in inbox:
1) La doua zile dupa o submitere ma injura unul pe email si ma ameninta ca imi face reclamatie daca nu-i aprob urgent situl.
2) La inca doua zile ma baga in CC cu o reclamatie la un "superior", gandacul era nervos ca nu-l aprobasem in patru zile.
3) Dupa inca trei zile primesc un al treilea mail ca am contul suspendat ca editor.
Cand m-am intors dupa inca 7 zile, vad mailurile, contul suspendat si-mi bag p.... in el de voluntariat.
Acum, dupa cativa ani, categoria aia e tot fara editor iar frustratul inca nu si-a vazut situl aprobat.
totusi mi se pare un pic aiurea ..daca tot nu te primesc in director nici nu iti trimit nici un mail ca sa iti spuna treaba asta ...si tu stai si astepti ca poate poate ..eu am avut un site care l-au aprobat imediat acum sunt curios sa vad cu propunerea care am facut-o ieri catre ei
Faceti un site decent.
Inscrieti-l in DMOZ cu un titlu decent si cu o descriere decenta (descrierea nu prea conteaza, pentru ca oricum e modificata (se adauga diacritice si se schimba idiotenii de genul hituri in accesari "in cazul meu":) ) la fel si la titlu, daca exista diacritice). Atat titlul cat si descriere trebuie sa fie relevante continutului. (astea nu sunt sfaturi, sunt doar pareri)
Asteptati in jur de... hmm... 2 saptamani si va asigur ca va vor accepta.
Ori sunt eu cel mai norocos om in viata, ori mie asa mi-sa intamplat :)
Am fost acceptat cu site-ul meu in nici 2 saptamani, mai putin. Si credeti-ma, deja se cunoaste acest lucru :)
Bafta la toti :)
punctuletz..cum am zis mai sus am avut si eu un site acceptat super usor, dar sunt situatii in care tu crezi ( am subliniat crezi) ca ai un site ok si astepti sa te inscrie si tot astepti si nimic ...si hai dupa 6 luni sa mai incerci odata
Chestia aiurea e ca au reguli f stricte cu categoriile, iar eu avand un site mai cu "de toate", nu stiu unde sa il inscriu, desi as promova la el doar anunturile gratuite, ca acolo am probleme cu pozitia in Google.
In sectiunea directoare.
Am observat ceva nou si util: in footerul paginilor exista ceva de genul "Last update: 21:15 PT, Monday, October 8, 2007". E foarte util sa stii daca propunerea ta a fost revizuita si neaprobata (daca acea categorie a fost editata dupa ce tu ai facut propunerea) sau nu a fost nici macar revizuita, caz in care re-propunerea nu are nici un rost (doar sa-l enerveze pe editor probabil).
@adi_deg
Nu e aiurea ca editorii nu trimit emailuri webmasterilor. Ar fi o mare pierdere de timp si un impuls pt spam. Plus ca apoi webmasterii vor incepe sa sacaie editorii cu tot felul de mesaje. Daca acum editarea merge greu, gandeste-te ce s-ar intampla in aceste conditii...
@punctuletz
Ba conteaza foarte mult descrierea, chiar daca va fi imbunatatita de un editor.
ps: eu nu editez 'idiotenii'.
@federals
Spui o mare tampenie cand spui ca 'au reguli f stricte cu categoriile'. Tocmai din acest motiv este DMOZ atat de apreciat de Google & others.
@marius_wiz
se putea trai si fara comentariul tau.
confirm ca recent mi-au fost inscrise 2 siteuri in dmoz la aprox 3 zile dupa ce au fost propuse, cu mentiunea ca unul a mai fost propus in vara si neinscris, iar acum.. fara modificari, insa cu o propunere la categoria corespunzatoare a intrat imediat;
Sunt convins ca tu nu editezi idiotenii, dar am scris eu idiotenii. (defapt, nu idiotenii, dar imi putea debita si mie mintea accesari in loc de hituri, dar nu a fost sa fie atunci pe moment)
Scuze ca nu m-am facut inteles, stiu ca, conteaza descrierea, dar ziceam asa... ca oricum va fi modificata(si bine faci ca o modifici), se va face o descriere mai placuta... mai, accesibila. sunt PRO dmoz! nu ma intelege gresit.