Stie cineva durata pina ce te baga baietii de la dmoz in seama?? aproximativ.
Exista posibilitatea sa nu fii bagat in directory chiar daca ai ales categoria exacta?
Versiune printabilă
Stie cineva durata pina ce te baga baietii de la dmoz in seama?? aproximativ.
Exista posibilitatea sa nu fii bagat in directory chiar daca ai ales categoria exacta?
eu astept de o luna pt. 3 site-uri si nimic deocamdata
Am intrebat si pe forum si mi s-a spus sa astept :(
Poti sta linistit.
Editorii romani se misca de 500% mai repede decat ceilalti.
De obicei asteapta 2 saptmanai . Daca nu este aprobat, fa un post aici :
http://www.resource-zone.com/forum/showthr...5&page=14&pp=15
mindsoul un site care e in asteptare sa fie editat, nu are un timp limita de a fi bagat in DMOZ. (in mod normal ar trebui sa fie cu cat mai repede..dar evident ca se uita faptul ca editorii sint voluntari..si nu angajati)
In principiu editorul categoriei repective ar trebui sa ii editeze o descriere impartiala dar consistenta si sa il aprobe.
Asta in cazul in care ai ales categoria care trebuie si nu trebuie plimbat de la o categorie la alta.
Una din problemele de durata a editorilor e sa gaseasca categoria potrivita. Lucru care ar fi putut fi evitat din start de catre cel care trimite site-ul spre editare in DMOZ.
PS: Expertu ti-as sugera sa ai rabdare.
1. Am mai mutla rabdare decat iti inchipui.
2. Am spus exact cum sta realitatea. Chiar editorii si meta-editorii (unul) romani, spun ca dupa doua saptamani se poate intreba status-ul.
3. Alegerea categoriei trebuie facuta intr-adevar foarte corect, inca de la inceput. Astfel nu ar mai pierde timpul editorii, cu alesul alteia, si nici utilizatorul, cu asteptatul.
Cat mai repede= 2 saptamani.
NU am afirmat ca nu ai spus cum sta realitatea.
Inca o chestie:
link-urile (asa dupa cum stim [unii] de pe la TV sau radio, cand auzim pe cineva spunand : "dublu ve dublu ve dublu ve punct..." si radem in sinea noastra) trebuiesc, cel putin pentru cele .ro, adaugate sub forma:
http://www.ce vreti voi.ro/ si nu sub forma http://ce vreti voi.ro .
Unora dintre editori le usurati foarte mult munca.
Spor.
Unele site-uri raspund si/sau/doar la http://site.ro , http://www.subdomeniu.site.ro .
Depinde de caz.
Nu implica neaparat http://www.site.ro :)
Expertu stiu ce am scris.
Eu sint editor si am probleme cu site-uri de genul asta. Nu am scris doar de dragul de a scrie.
Deci e indicat sa puneti adresa cum trebuie. Daca vreti sa aveti sanse la a fi adaugati in timp util.
Eu zic sa o lasi asa. :lol:
Ok :wink:
I'll leave it be!
soft2006 a fost aprobat in dmoz in 2 zile... e un record?
Ideea e ca nimic nu e batut in cuie. Daca se ocupa cineva de el ti-l poate pune in 2 zile..daca nu..cine stie.
dar... afterall. Ce trebuie sa faca un editor? sa apese un buton? sa completeze niste chestii si s apese un buton? Care e faza?
dupa cum zicea si krumel:
andypopa - mai intai cauta informatii, iar apoi, daca nu gasesti intreaba. intra pe DMOZ si o sa vezi exact atributiile unui editor.
e util si pentru alti oameni care se intrb... Ma gandeam, asa.
andypopa mi se pare ciudata intrebarea venita din partea unui web "meșter".
Trecand peste....un editor trebuie sa verifice site-ul propus spre adaugare - starea lui, legata de continutul unic, prezenta online, link-uri catre alte site-uri (ma refer si la site-urile mirror), sa faca o descriere cu cuvinte "alese" (sa nu contina cuvinte cheie utilizare de catre acel site) si sa gaseasca categoria in care acel site ar trebui adaugat (in cazul in care site-ul nu este adugat in categoria corecta).
Din partea celor care adauga site-uri in ODP ar fi indicat ca in prealabil sa caute categoria in care site-ul ar trebui adaugat (corelat si la continutul si subiectul site-ului), sa faca o descriere sumara a site-ului (nicidecum sa insereze toate cuvintele cheie pe care acesta si le-ar dori) si sa nu mai traiasca cu impresia ca ODP este un director de reclama/publicitate/promovare prin intermediul textelor de genul: "Sintem cei mai buni", "avem cele mai", "veniti si cumparati"...etc.
Si o doza de rabdare. Nu e un serviciu public, ci e voluntariat.
Spor.
Merci mult krumel. Btw: Nu stiu ce parere au unii de comentariile tale. Eu sunt Photoshop "meșter" nu web "meșter". Nu le am cu optimizarea cum le ai tu / altii de pe forum-ul asta. Nu sunt un editor. Stiu html bine si php foarte putin. Mie nu mi se pare ciudata intrebarea. IMHO.
Intr-adevar, dupa cele destainuite, acum nici mie nu mi se mai pare.
Sectiunea Prezentare forumisti chiar isi are un rol destul de bine stabilit si e foarte folositoare.
Stie cineva, cumva cum sa procedez daca am un site inscris in DMOZ dar care a devenit intre timp nefunctional ( a se vedea --link sters -- ) si a devenit intre timp -- link sters -- . Fiindca nu are " Update URL " . Si puteti sa-mi spuneti daca e gresit ca am trimis o noua inscriere?
Admin edit : daca mai vad astfel de posturi ai user sters.
LionHeart orice categorie are in partea dreapta sus un link " modifică URL" exceptand categoriile principale/mari in care nu se adauga link-uri. Vezi categoria in care l-ai trimis si vezi link-ul respectiv.
In cazul in care link-ul nu a fost aprobat spre adaugare actualizarea link-ului respectiv nu are rost. Deci nu e nevoie sa il modifici, ci doar sa il adaugi pe cel nou. Citeste cu atentie descrierile categoriilor si instructiunile pentru a mari timpul de adaugare. In cazul in care descrierea pe care o propui nu este adecvata pagina are sanse scazute sa fie adaugata in timp scurt.
Inca un lucru valabil pentru toti cei care doresc sa adauge link-uri in Dmoz:
Editorii Dmoz descriu site-uri si nicidecum afaceri pe care aceste site-uri le sugereaza, deci nu folositi in descriere cuvinte cheie sau texte de genul "cei mai buni, cea mai tare, etc"!
Spor
Mutumesc mult krumel pentru sugestia ta. Nu stiam asta. Asa am facut acum 2 zile si tocmai mi-a fost aprobat " http://dmoz.org/World/Rom%c3%a2n%c4%83/Com...are/Directoare/ " Si sunt bucuros :)
Cu placere LionHeart.
Prin discutii evitam neplaceri. Forumul asta are norocul de a avea in cadrul lui, participarea unor editori buni din DMOZ.
Astept si alte intrebari legate de DMOZ.
*Nu raspund (si as dori ca nici un editor de pe DMOZ ce activeaza pe acest forum sa o faca) la intrebari legate de situatia unor site-uri.
Doar de ceea ce trebuie facut pentru a adauga un site in ODP sau alte neclaritati de acest gen.
Spor
Editat: vai vai ce am scris aici. :oops: Sorry.
Imi pare bine ca am facut pe cineva fericit :DCitat:
Originally posted by LionHeart
[b]Mutumesc mult krumel pentru sugestia ta. Nu stiam asta. Asa am facut acum 2 zile si tocmai mi-a fost aprobat " http://dmoz.org/World/Rom%c3%a2n%c4%83/Com...are/Directoare/ " Si sunt bucuros :)
Mda ... se pare ca ai favoritisme :wink:Citat:
Postat în original de bobu
Ti se pare.Citat:
Originally posted by Cristian Mezei
[b]
Mda ... se pare ca ai favoritisme :wink:
Asa e.. Ce incorect am fost :wink:
Nu am stiut unde sa intreb, asa ca am bagat aici:
acum o saptamana pe un site mi-a venit o vizita din editors.dmoz.org, iar azi inca una. Site-ul nu il gasesc in dmoz, ce ar putea inseamna asta, adica cele 2 vizite?
Ca un editor ODP a vazut site-ul.
Urmeaza sa il adauge, sa il mute sau sa il stearga in functie de continut, functionalitate sau inscriere in categoria aferenta.
Oameni buni, intelegeti 2 lucruri:
1. dmoz se bazeaza pe voluntari care pot avea mai mult sau mai putin timp la dispozitie
2. foarte multe submission-uri nu respecta termenii de listare si sunt rejectate sau pastrate in unreview (poate va indurati in timp si ii veti respecta) insa niciodata nu sunt trimise mailuri cu statusul submission-ului (delete, published, etc.)
De multe ori problema poate fi la voi generata de faptul ca nu va informati inainte de a trimite un site catre listare.
M-ar interesa si pe mine o informatie, daca se poate. Nu stiu acum daca am avut norocu sa fiu vizitat atat de repede de la inscriere...cert e ca nu se stie. Ideea e ca am inscris directorul din semnatura si la cateva zile am avut probleme destul de neplacute cu hostingu si ma gandeam daca ar putea cineva sa imi afle doar daca s-a nimerit sa fie vizitat site-ul de catre vreun editor in momentul cand era picat. Multumesc anticipat pentru orice informatie!
Aurel Dragut, directorul respectiv e pentru sectiunea romanesca? Ptr ca eu editez doar pe sectiunea romaneasca.
Nu, nu l-am bagat la sectiunea romaneasca pentru ca nu mi s-a parut normal avand in vedere ca e in limba engleza. :D
Atunci nu am prea multe sa iti spun.
Site-ul nu a fost editat inca de nici un editor.
Am inteles. Multumesc pentru informatii!
mersi ptr link,super util
krumel,as vrea sa stiu unde pot afla stadiul unui site care este propus spre inscriere in dmoz,astept de vreo 6,7 luni si nici un raspuns.
jocuri.fera.ro ,
mersi.
ferasrl, nu poti afla stadiu unui site propus.
Am tot spus ca nu se mai fac verificari de status.
6 -7 luni ODP a fost cam inactiv...deci e cam inutil.
Referitor la site-urile de jocuri...si in special jocuri preluate...ODP nu accepta site-uri ce nu au continut unic. La fel si cu referatele.
Deci, site-urile care au continut preluat nu au ce cauta in ODP. Pe noi ne intereseaza continutul si nu numele firmelor din spatele site-urilor sau mai stiu eu ce alte "atuuri".
ferasrl, nu am primit nici un mail de la tine...doar o notificare ca ai trimis mail. Vezi in optiunile contului tau....
salut krumel,ti-am trimis un mesaj privat dar se pare ca nu ai primit,de asemenea am trimis si un email la rubrica contact la seo-point.com ptr ca ma intereseaza serviciul de optimizare. trimite-mi te rog un email la info@fera.ro
Websiteul meu este in limba engleza, l-am inscris in dmoz.org acuma 3 saptamani si tot nu am raspuns. Inca astept... cine stie!