Din cate stiu google nu ar trebuii sa iti faca probleme. Si din punctul de vedere al vizitatorilor... personal nu ma deranjeaza daca scriu www. sau direct domeniul.
Versiune printabilă
Din cate stiu google nu ar trebuii sa iti faca probleme. Si din punctul de vedere al vizitatorilor... personal nu ma deranjeaza daca scriu www. sau direct domeniul.
Nu este nici o diferenta din punct de vedere SEO..nu conteaza foarte mult pt. motoare de cautare tip google(daca ai content in lb. romana trebuie sa te axezi in principal pe google,nu pe yahoo...foarte putini romani stiu ca yahoo inseamna mai mult decat e-mail si messenger,dar toti stiu si folosesc google ca search engine-ul preferat).Asa ca nu este nici o diferenta majora(exista si cateva exceptii...) intre cu sau fara www.
Apropo subiectul acesta a mai fost discutat...foloseste search inainte sa intrebi.
Dupa cate stiu, nu e nici o diferenta intre varianta cu www sau fara www. Dar va trebui sa iei o decizie si sa te tii de ea: daca e cu www atunci trebuie facut redirect de la [fara www] la [cu www], iar daca te decizi sa fie fara, atunci invers :)
IMHO dpdv SEO nu e nici o diferenta.
Daca scri www.site.ro sau site.ro tot acolo ajungi ;) www si public_html sunt directoarele unde stau fisierele tale pe care le vede un vizitator cand intra pe site deci www nu tine de domeniu. Poti insa sa il faci sa nu mearga fara www.
Nu te penalizeaza nimeni, ba chiar o sa ai de castigat daca folosesti numai una din variante.
Apropo subiectul acesta a mai fost discutat...foloseste search inainte sa intrebi.
Nu te penalizeaza nimeni, ba chiar o sa ai de castigat daca folosesti numai una din variante.
Priveste lucrurile asa:
- motorul de cautare indexeaza toate paginile site-ului, atat cele cu www cat si cele fara;
- automat creezi fara sa vrei duplicate content (ai acelasi continut la www .site.com/pagina.html cat si la site.com/pagina.html)
- motorul de cautare iti va imparti juice-ul si va considera ca una din cele doua e cea relevanta, sau va acorda importanta ambelor in mod diferit, insa nici una nu va avea forta pe care ar putea-o avea daca nu ar fi duplicata
- daca renunti la una din variante, tot juice-ul se va concentra pe singura pagina, asa cum ar fi normal, nu vei mai chinui motorul de cautare cu alegerea intre una din cele 2 variante....win-win, zic eu!
Cat despre yahoo, nu stiu unde ai citit tu ca penalizeaza, ma indoiesc sincer ca ti-ar face probleme, si oricum sunt convins ca nu yahoo-ul este cel care iti va aduce majoritatea traficului organic...
Trimiterea site-ului catre una din variante de la cealalta (cu sau fara www) o vei face cu un RedirectPermanent 301,deci vei pasa PR si relevanta domeniului ales.
Nu este nici o diferenta din punct de vedere SEO..nu conteaza foarte mult pt. motoare de cautare tip google(daca ai content in lb. romana trebuie sa te axezi in principal pe google,nu pe yahoo...foarte putini romani stiu ca yahoo inseamna mai mult decat e-mail si messenger,dar toti stiu si folosesc google ca search engine-ul preferat).Asa ca nu este nici o diferenta majora(exista si cateva exceptii...) intre cu sau fara www.