Postat în original de
Benko Zoltan
Tom, am invatat foarte mult de la tine si de aceea nu doresc sa intram in contradictie. Prefer sa am o relatie buna cu toata lumea. Stiu ca din contradictii se poate invata multe dar ele trebuie sa fie sustinute cu argumente viabile.
Doar Emag este brand? Nu poate exista un brand local care nu are ca nume de firma reparatii frigidere srl. ci de exemplu Expresfrig sau Frigoland (nume fictive), nume care in localitatea respectiva sa insemne ceva? In primul rand doar o singura firma poate cumpara un EMD (exemplu reparatii frigidere), dar firme cu aceeasi specialitate intr-un oras sunt cu zecile.
Cat despre linkurile de la EMD despre care am scris, conform SeoSpy Glas daca in profilul de linkuri numarul ancorelor pe un cuvant cheie este mai mare de 10% apare riscul de penalizare. Desi am mai pus intrebari referitoare la aceste probleme, nimeni mai experimentat decat mine nu mi-a dat date exacte despre raportul riscurilor de penalizare, care este raportul acceptat in general (10%-30%?) cu care se poate merge fara probleme (probabil fortat). Eu inteleg ca cei care au o idee despre aceste lucruri au facut probabil zeci sau sute de teste, asa ca au platit pretul pentru a dobandi aceste informatii si nu doresc sa impartaseasca cu ceilalti, care probabil nu au nici experienta si nici posibilitatea sa faca aceeasi teste.
Din ceea ce spui tu la EMD uri trebuie sa ti mai putin cont de acest raport sau nu asa de riguros, cel putin asa iasa din comentariul tau in legatura cu profilul de linkuri la EMD ul prezentat unde nu prea s-a tinut cont, si tu prezinti acesta ca un exemplu pozitiv ceea ce pe mine ma cam sperie pentru ca este importiva a tot ceea ce am invatat despre SEO. Sper ca nu am inteles gresit ceea ce ai zis mai sus si sa nu inteleaga nici alti incepatori care citesc aceste postari si sa le ia ca o certitudine, isi pot face mai mult rau decat bine.
Inteleg ca la EMD din start ai un avantaj pentru ca exista deja cuvantul cheie in domeniu si acest lucru ajuta foarte mult la cuvinte cheie long tail, poate lua pozitii chiar si fara promovare mai ales in cazul in care nici ceilalti competitori nu au linkuri pe expresia respectiva, totusi eu as fi un pic rezervat in legatura cu o promovare pe aceeasi cuvant cheie dusa in exces fara sa luam in calcul raporturile cuvintelor cheie din ancore.