-
Daca ai scazut doar 3 pozitii in 2 luni, nu cred sa fie vb de black hat sau alte pb de genul. Pur si simplu s-au schimbat algoritmii intre timp, poate unele link-uri ale tale au fost de-evaluate la noile update-uri si ale competitorilor au fost evaluate ca link-uri mai puternice si astfel te-au "depasit". Sau poate ei au continuat campania de link building. Analizeaza-le link-urile cu majesticseo sau ahrefs si vezi daca au mai pus ceva link-uri in ultima perioada si la fel, analizeaza si site-ul tau, poate a pierdut link-uri. Sunt mai multe motive pt care ai cazut cateva pozitii, insa clar nu este vb de vreo penalizarea sau ceva de genu. Pur si simplu evolutia normala a ranking-urilor (google dance-ul clasic din ultimele luni, f multi se confrunta cu asta, insa daca e vb doar de cateva pozitii in plus sau minus, e pb vorba de mici ajustari de algoritm ce duc la evaluarea diferita a backlink-urilor).
-
Am facut analiza link-urilor si nu sunt mari diferente. Nici la ei, nici la mine. Singura diferenta intre competitori si site-ul meu este ca al meu a inceput sa scada inexplicabil. De aceea m-am gandit ca o problema ar putea fi link-urile de afiliat, ascunse.
Am sa continui sa fac research sa vad ce e de facut.
Multumesc pentru info!