Eu am incercat cu mai multe site-uri de afiliere pe aceasta directie, mai este un coleg ce are site-uri pe aceeasi nisa, comisionul este foarte mic nu poti recupera investitiile.
Iar ca sa vinzi direct e mai greu
Versiune printabilă
Am un site de afiliere pentru roviniete, comisioanele sunt mici in general 1-2 lei la mine. Inainte conversia era mai buna, dar de cand au aparut si serviciile de achitare electronica prin SMS a rovinietei a scazut mult.
Deci e clar ca nu merita, momentan..
Din experienta proprie avand peste 50 site-uri de afiliere in 2parale am observat ca cel mai bine se monetizeaza electronicele in special televizoare si tot ce tine de IT.
Pana la urma, orice nisa e buna atata vreme cat ai un buget de investit si iti faci un plan foarte bine pus la punct.Afilierea cred ca momentan e o pierdere de vreme. Cea mai buna metoda de a monetiza este un magazin online propriu cat mai bine targetat.
Stiti ce e monetizabil? Ceva ce toata lumea vrea. Spre exemplu, au dorit sa iti faci un singur cont si cu el sa te conectezi peste tot, google si facebook au facut asta. Acum, din cate stiu, se cauta filme online hd. Dar sa fie HD si online in acelasi timp...
Prin reclame peste reclame peste reclame... daca site-urile de filme online n-ar fi profitabile, cine si-ar mai face astfel de site-uri? Acu' pe bune! intrii pe un site de filme online si, cu sau fara calitate d.p.p.v. al filmelor, abia ajungi la film, de cate reclame sunt...
matei intreba, probabil, cum monetizezi din punct de vedere legal asa ceva. Subiectul cred ca se refera la niste solutii de monetizare in complet acord cu legislatia. Da, site-urile de filme fac o gramada de bani, dar se mai trezeste cate un voyo soparat si nu stii niciodata cand vine politia pe capul tau.
De-asta trebuie sa stii cu cine sa faci parteneriat... adica, precum mega.co.nz (urmasul megaupload.com), sa stii sa te folosesti de legi sa faci astfel incat vina sa nu cada pe tine... adica sa nu cazi tu de vinovat... un "Filmele nu sunt uploadate de noi si nici nu sunt proprietatea noastra, fiind doar un demo al variantei originale, disponibile la calitate mult mai inalta. Daca v-a placut filmul, cumparati-l. Daca intampinati alte probleme, contactati-ne." Chiar trebuie sa explic fiecare amanunt? Ca vad ca persoanelor le cam place sa dea minusuri...
Si daca mai ai norocul sa-ti deschida niste popunder-uri cu reclame +18, atunci sigur site-ul ala castiga bani din asta... (daca intrebati de monetizare)