Ca sa fiu putin rau, pe ce te bazezi cand spui ca ePravalie nu conteaza ?
Care este mai jos de ce ai spus tu ... adica se include in "nu conteaza" ..
Ma deranjeaza prezumtiile astea ...
Versiune printabilă
sunt atatea variabile incat....
de exemplu, daca e sa facem topul magazinelor aparute de la inceputul lui 2006, aia e interesant de vazut, ar trebui o coloana cu SPAM: Yes/No
Ghelir n-are treaba cu restul, e total alt tip de afacere.
Sunt pentru spam YES/NO. Excelenta idee.
Da, Ghelir e un soi de "invitat special". Mie mi-e simpatic si m-a piscat la deshte de cateva ori pana acum sa cumpar ceva de la ei. Inca ma abtin.
Legat de partea cu spamul, asta ar trebui sa intre la o sectiune intitulata "etica afacerii". Dar cum definim etica afacerii? Ce mai putem adauga? Eu de pilda as adauga si o coloana de copiere: cine pe cine copiaza. Nu ca m-ar durea neaparat, dar ii putem distinge pe trendsetteri de copiatori.
atata seamana intre ele incat nu poti sa zici ca x a copiat y, poti sa zici de ghelir ca a copiat w00t, si de pcgarage ca a copiat ghelir, dar in rest...
Nu e neaparat vorba de copierea layoutului. Ci de metode de vanzari, de promotii etc.
nici nu ma refeream la layout :P
In afara de cele 5 magazine din top, nu s-a remarcat absolut nimeni in RO... Doar cele 5 magazine si-au facut simtita prezenta - pe forumuri, bloguri, stiri, etc. etc. Restul sunt zero. Don't take it personally, asta e adevarul... daca tu crezi altceva... treaba ta :)
Iar ca un "side note", nu cred ca acuma mai se poate face ceea ce s-a facut cu insoft... adica un magazin ridicat de la zero folosind doar SEO. Desi ai optimizat bine site-ul, SEO a inceput sa conteze mult mai putin fata de cat conta inainte, si au intervenit mult mai multi factori, care nu vreau sa-i descriu. Ideea e ca nu poti sa mergi doar pe o anumita directie de marketing (iar aici e vorba de SE marketing), chestiunea trebuie atacata din mult mai multe directii/unghiuri.
De asta si cred ca nu de ceva timp incoace (de la PC Fun mai bine spus) nu prea a mai aparut nici un magazin virtual de succes. Au fost oameni prea ingusti la minte care s-au axat doar pe o anumita directie si au ignorat sau pur si simplu nu au avut habar de restul lucrurilor.
Si de asta topul 5 reprezinta 95% din piata, pentru ca oamenii de acolo stiu ce fac. Restul vor disparea incet incet sau vor fi "ca sa fie", foarte slabe sanse sa se mai ridice careva... dar orice e posibil ;)
Daca privim asa lucrurile ar trebui sa ne inchidem calculatoarele si sa plecam acasa. Un magazin virtual poate avea succes daca apare in primele pozitii in motoarele de cautare,daca ofera informatii complete (poze,caracteristici) despre produse,daca are preturi bune si daca le livreaza repede. Internetul in .ro este la inceput gentlemens,poti ajunge repede in Top 10 SERPS.
Asa cum tu zici ca ai ras stii tu de ce, asa am ras si eu de aerul de "toxina" pe care il dai acestor magazine.
Dar sa stii ca unele, desi dubioase, cred ca au ceva vanzari. Te-ai uitat la backlinkurile lui Kumparaturi? O sa cazi pe spate. Si au preturi ok pe orice fel de produs Panasonic, si nu numai. Iar aia cu 3e sunt smecheri, de fapt 3e e o extensie a lui CamereDigitale.ro ceea ce le face ca impreuna sa nu fie chiar de lepadat.