actualizari e-commerce 2007
Clement
1.Vizavi de un magazin de e-commerce “afara”
Postul acesta a fost inceput cred inaintea integrarii in UE. Si spun asta din cauza ca este o piata foarte mare deja deschisa care nu mai este “afara”
La nivelul comertului electronic este relevanta Polonia, care in ultimii ani ( vreo 3 ) a sprijinit cu politica de guvern e-commerce-ul , care a crescut, a crescut, ajungand in momentul de fata sa depaseasca Germania sau Olanda si sa devina prima tara in comertul electronic european . Asta pentru ca deja magazinele poloneze livreaza mai peste tot in Europa. Si sa nu va mirati daca in curand o sa le vedeti si pe piata romaneasca. Cat credeti ca face un cmputer livrat de la Varsovia pana la Cluj fata de Bucuresti ? La fel !
Aveti piata, aveti solutii de magazine virtuale diverse, pentru diverse buzunare insa preturile sunt rezolnabile ( solutia software variaza in jur de 1000-1500 Euro )
In ce priveste analiza concurentei, businessplan, costuri, calcule, promovare … tin de natura voastra de intreprinzatori. Unul din 100 reuseste pe web, ca si in viata reala. Depinde cat crezi in tine sau cat de sincer esti cu tine.
Deci firma in Romania, cont la orice banca din europa, orice procesator de carduri din lume , produse bune si piata sa le ceara si nu va sta nimic impotriva
2. Vizavi de un magazind e e-commerce in general. Daca vrei sa o faci… gandeste-te nu de 2 ori la asta ci de 100 de ori la asta. Lasa timpul sa treaca si sa lucreze pentru tine. Chiar daca barierele la intrare nu sunt mari ( investitii destul de mici ) , barierele la iesire ( in special cele emotionale ) exista. Si atunci incepi sa pierzi bani sau sa strici si ce a mai ramas. Incredere in tine, capacitate de munca si atentie si finete. Pe net exista locul 1 , din cand in cand si 2, si apoi restul …. Daca nu vizezi o pozitie sus, degeaba intri in comert electronic. ( si asta cat de curand si in Romania )
3. Ce spune Duncan: "...asa ca daca mai dau si un comision gras altora muncesc degeaba..." Nimeni nu munceste degeaba.
4. "... Dupa parerea mea, nu poti dezvolta un script de magazin online in house intr-un timp rezonabil si de calitate daca nu ai o armata de programatori foarte buni..."
Se poate.
O oferta de Solutii comert electronic romanesti:
Politica de preturi (preturile nu includ TVA)
Solutie Software Magazin Online:
Licenta - 1000 Euro / timp folosirea licentei
Inchiriere - 350 Euro / an
*ambele preturi includ hosting-ul
Design
Design magazin +100 Euro
Design Newsletter +150 Euro
Pachete promotionale
+50 Euro
Modul import stocuri / furnizori + comanda
+50 Euro
Modul facturare automata
+50 Euro
Modul rewrite linkuri (SEO)
+100 Euro
Implementarea solutiei de plata cu cardul (DotCommerce)
(in interiorul magazinului)
+50 Euro
Inscriere in directoarele de linkuri din Romania
+50 Euro
Mai multe detalii gasesti la preturi magazine virtuale.
Asta a fost oferta Hermes, ce ofera solutii romanesti si nu e singura.
Pe blogul meu de pe yahoo 360 am postat si o oferta a unui tip care a trimis aiurea oferta ca spam, in paralel cu asta: oferte solutii comert electronic . Uneori e bine sa lasi oamenii sa se dezvolte si sa fie concurenta.