Nu vad legatura intre un bot de gasit bitcoins si "destabilizare". Nici tu nu cred ca o vezi :)
Versiune printabilă
Nu sunt in domeniu e adevarat, ma gandeam la influentarea pretului, si nesiguranta investitiilor in bitcoins.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Pentru cresterea asta de pret inclin sa il cred pe omul asta, nu sunt impotriva bitcoinului:
BBC News - Bitcoin miners hit back at cyber-thievesCitat:
Vitalik Buterin, technical editor at Bitcoin Magazine, said the the rise of Asic mining meant cyber-thieves would soon be pushed out.
Currently, he said, only about one-third of all professional miners were using Asics, but as that proportion grew, the number of bitcoins that could be generated with a botnet would shrink.
"The fact that botnets are (somewhat) viable now is basically an aberration resulting from the massive price increase that has not yet been matched by increased mining activity," he said. " Once Bitcoin stabilises again the botnets will rapidly crawl back into the shadows."
Pai n-are legatura. Ceea ce spune el e ca momentan, din cauza ca a crescut pretul bitcoinului si din cei care "mineaza" doar o treime folosesc hardware dedicat (ASIC), inca e profitabil sa folosesti retele de boti pentru a mina. Insa asta se va schimba in curand din cauza ca retelele de boti nu vor putea tine pasul cu hardwareul dedicat.
In nici un caz asta nu influienteaza pretul sau siguranta/nesiguranta bitcoins.
LE: Prin hardware dedicat ma refer la asa ceva: https://products.butterflylabs.com/h...oin-miner.html
il cumperi cu 138$ pe mtgox si tot creste Bitcoin Pret de piata (USD)
De cateva zile e o adevarata nebunie cu bitcoinul, preturi care cresc, fluctuatii masive, un articol despre asta Four Reasons You Shouldn't Buy Bitcoins - Forbes
Adevarul e ca as vrea ca bitcoinul sa reuseasca desi n-am bitcoins.
Eu urmaresc chestia asta de ceva timp, si nu vad niciun motiv ca sa nu reuseasca. Ar trebui sa scoata intreg internetul din priza.
LE: Cred ca multi fac confuzie intre siguranta unei monede, si volatilitate.
Bitcoin eu o vad ca o moneda sigura, insa castigul sau valoarea portofoliului, este un element variabil. Prin urmare:
1. Va deveni nula? Cel mai probabil NU. E o moneda libera, lipsita de problemele si dominatia pe care controlul monedei il impune.
2. Este volatila? DA. Din acelasi motiv de mai sus: Nu este controlata si prin urmare este puternic volatila. Orice eveniment major din piata poate cauza miscari masive in sus sau in jos ale monedei.
Insa, cei care studiaza si inteleg fenomenul, stiu ca pe termen lung este un castig. Articolul din Forbes dealtfel arata un lucru, si anume ca oamenii care studiaza in adancime bitcoin-ul, devin suporteri ai monedei. Asta nu s-ar intampla daca ideea ar fi un hoax.
Recent am gasit asta
https://www.youtube.com/watch?v=mD4L7xDNCmA
Apoi pe de alte parte altii vorbesc de o posibila implicare a bancilor, guvernului care pot considera bitcoinul o amenintare.
http://www.zerohedge.com/sites/defau...%20Banking.pdfCitat:
...virtual currencies could have a substitution effect on central
bank money if they become widely accepted.” ECB Report, 10.29.2012
Intradevar Bitcoins va redefini tot ce stiam despe bani. Parerea mea personala e ca acesta este un nou inceput in cate toata lumea va reusi sa tranzactioneze liber fara a fi nevoie de o institutie care sa intervina.
Din ce am citit pe alte forumuri se fac vehiculari ca s-ar ajunge la peste 1000$ / 1 bitcoin.
Voi ce parere aveti? se merita sa investesti in bitcoin ?
Eu nu inteleg ceva, cum poti sa investesti in ceva ce scade / creste peste noapte cu 30-50 sau chiar 100%? Asta nu e investitie, e gambling.