Atat timp cat la dispozitia ta este pus Backorder-ul, nu vad de ce nu l-ai folosi. Cam asa suna a moral pentru mine. Nu vad nimic imoral in asta. Nu furi, nu inseli.
Versiune printabilă
Atat timp cat la dispozitia ta este pus Backorder-ul, nu vad de ce nu l-ai folosi. Cam asa suna a moral pentru mine. Nu vad nimic imoral in asta. Nu furi, nu inseli.
Nu stiu ce clauze au fost in contractul pe care l-ai incheiat cu fostul proprietar ( pot doar sa-mi dau seama ca esti mai destept decat el ) , dar cred ca nimic rau nu ti se poate intampla . Parerea mea este sa nu-i da domeniul decat in conditiile care o doresti tu . Nu e ilegal , nu e imoral . Daca ar sti ca cel ce i-a luat domeniul e si cunoscator al legilor si al domeniilor probabil ar sta calm si si-ar acepta mai usor situatia ...
Ce inseamna:
Varianta 1:Citat:
Practic am facut un transfer (valabil pe viata)
El nu intelege despre ce e vorba, cu domeniile, explica-i frumos.
Varianta 2:
El a vrut sa renunte sau n-a mai vrut domeniul
Tu ai regretat domeniul si ai stat la panda, smecher
El a vazut cine l-a luat.
Si el regreta ca a lasat domeniul sa expire
Smecher si el, si-a amintit ca are o intelegere cu tine "pe viata" pentru domeniul asta.
Legal tu castigi in conditiile de mai sus.
Oricum trebuie sa remarc ca l-ai vrut "cu orice pret", ai platit 59 USD, n-ai vrut sa risti.
Morala: who is privat intotdeauna
E legal si moral, dar nu si profesional. De ce?
E foarte probabil sa nu stie ca domeniul expira. Trebuie sa-i oferim prezumtia de ne-pricepere. A cumparat un domeniu, iar daca toate domeniile lui erau .ro (pe viata), nu se astepta sa-i expire. De ce consideram ca toti cei care investesc in online, se pricep? Eu cred ca maxim 15% se pricep, pe baza cererilor pe care le primesc zilnic, fie de webdesign sau de optimizare!
E foarte probabil sa aiba un proiect in lucru sau nimic, si tinea domeniul pentru ceva (orice) in viitor.
Faptul ca l-ai cumparat tot tu, e problema.(59 usd :) ) Daca il cumpara altcineva, disparea orice discutie!!!
Pe viitor, private sau alt nume. Scapi de discutii!
hahaha :)
genial tipu, ca s-a trezit sa iti ceara domeniul dupa 4 ani, el de ce nu l-a platit? - din cate stiu durata de la expirare pana se pune pe liber este de 60 de zile + ca se notifica proprietarul cu alte 60 de zile inainte pentru reinoire, daca nu a fost in stare sa il achite in 120 de zile este parleala lui.
in legatura cu castigul in instanta, este de 50%, ca habar nu au cei care se ocupa de caz de lucrurile astea, parerea mea...
succes!
Lol. Chiar daca nu cunosti legea nu insemna ca scapi de efectele ei. Daca nu a stiut sa reinnoiasca e problema lui.
Mi se pare absolut legal,moral,profesional si toate cele. E o piata libera. Nu vroia sa il cumpere altcineva, il reinnoia asa cum a facut si in anii trecuti.
Stai relax, chiar daca te da in judecata nu ai cum sa pierzi si din punctul meu de vedere nu ai gresit cu absolut nimic.
Si-a platit domeniul 3 ani la rand, deci stie ca trebuie sa-l plateasca in fiecare an.
L-o lasat neplatit, l-o cumparat altu'... sa fie amandoi sanatosi :)