Nici n-ai vise mari...
Versiune printabilă
Nici n-ai vise mari...
Afiliatii sunt pentru majoritate magazinelor trecuti la "si altele" pentru ca:
1. comenzile din afiliere reprezinta in medie undeva sub 5% din numarul comenzilor totale
2. costul pe comanda venita din afiliere este mult mai mare decat costul pe comanda din alte surse
3. la comenzile din afiliere exista in medie de 5 ori mai multe probleme decat la alte surse (si se reflecta si in costul pe comanda) - retururi, clienti dificili, clienti care inteleg altceva din cauza minciunilor de pe unele site-uri de afiliere etc
4. afiliatii au pretentii, adwords si fbAds nu au. Raportat la cat aduce fiecare, munca pentru afiliere este mai mare, profitul mult mai mic, discutiile si energia consumata incomparabil mai mari.
Ar mai fi si alte aspecte, dar cred ca astea sunt cele principale.
Nu zic ca afiliatii sunt rai, ci ca ar trebui sa inteleaga lucrurile astea, sa le schimbe, apoi isi pot permite sa emita cate pretentii vor.
Cand mi-o aduce mie un afiliat 20% din comenzi, il iau partener si ii cumpar tot ce are nevoie, de la scaun din piele fina pana la cel mai jmecer imac, numai sa faca treaba :) Plus bonusuri zi de zi, cadane sa-i danseze etc.
PS: ii gasesc si nevasta, sa se inmulteasca sa faca si pui de afiliati care sa faca fiecare cate 20%, mai deschidem magazine, ce naiba.
PPS: daca e domnisoara afiliata, ii gasesc flacau, ca nu cumva sa se inteleaga ca favorizez in vreun fel sau discriminez.
Dan, cele 4 afirmatii pe care le faci se bazeaza exclusiv pe experienta ta cu magazinul tau propriu sau pe o analiza a N magazine la care ai acces? Daca varianta a 2-a este cea adevarata, care este valoarea acelui N?
Mai sunt si altii cu magazine, pot sa-si exprime si ei parerile. Sau poti suna la magazine random, le spui ca esti afiliat si cum te cheama si cum vrei sa ii promovezi si ceri niste date procentuale. (unii nici nu si-au facut calculele pana acum)
Eu n-o sa raspund la intrebare. Daca nu ma crezi ce sa zic... as putea sa spun ca n-ai legatura cu domeniul.
Dane, discutia asta a mai avut loc odata, cel putin.
Dar cand am intrebat ce pretentii are un advertiser la modul concret de la un afiliat toata lumea a inceput sa fluiere si nimeni n-a mai fost interesat de subiect.
1. Comenzile din afiliere reprezinta undeva la 5%. Poate fi ok, depinde ce reprezinta acele 5 procente si in ce masura sunt clienti noi. Treaba cu clientii vechi (n-ai zis tu dar zic altii) este si asta discutabila pentru ca aceia nu sunt numai clientii lor. Poate afiliatul a promovat un produs si clientul a revenit la ei tocmai petru ca au acel produs. Cred ca intelegi aspectul.
2. Costul pe comanda venita din afiliere e mai mare. De acord, doar ca e o comanda pe care altfel nu o aveai. Daca acea comanda iti aduce profit, se merita. Daca nu, n-ai ce cauta in afiliere. Tu, ca advertiser, socotesti totul la profit, publicitatea o primesti gratuit! Nu-ti cere nimeni bani pe link-uri, bannere sau pentru cuvintele frumoase pe care le spune despre tine.
3. 4. Nu am ce comenta, sunt chestiuni de alegere.
Privit din partea celalata pot spune ca nici din punctul de vedere al afiliatului nu se mai prea merita.
1. Valoarea procentuala a comisioanelor este din ce in ce mai mica.
2. Magazinele au inceput sa exagereze cu reducerea valabilitatii cookie-urilor.
3. Nesiguranta data de inexistenta unor reglementari legale si nerespectarea contractelor de catre unii advertiseri impune precautie atunci cand vrei sa investesti in afiliere. N-o spun eu, a demonstrat-o practica. In plus, un advertiser poate refuza oricand plata unui afiliat, cu justificari mai mult sau mai putin incriminatorii.
4. Concurenta a crescut si in randul afiliatilor iar investitiile sunt din ce in ce mai mari pentru a converti.
Vrei trafic de caliate? Pai asta nu se poate nene cu 1% comision si cu 3 zile recurenta. Pentru ca afiliatul nu mai poate investi pentru a sustine traficul de calitate. Daca dai 1% inseamna ca vrei spam! Si asta e valabil si pentru cel mai mare si pentru cel mai mic advertiser din afiliere. Vrei trafic de calitate, ajuta afiliatul sa ti-l ofere!
Din cele 4 puncte enumerate de tine imi dau seama ca, ca advertiser e nasol de tot afilierea, asa ca daca faci afiliere ar fi bine sa renunti. Inteleg ca nu merita, pierzi timp si bani.
In 2Performant sunt peste 200 magazine online care fac afiliere de cativa ani buni.. ei platesc si comisionul retelei si comisioane catre afiliati. Probabil ca merita daca fac asta de atata timp.
Multi fac greseala sa puna egalitate intre afiliere si Adwords/FBads, ceea ce nu e tocmai ok. Afilierea inseamna un parteneriat in care tu ca advertiser trebuie sa te implici. Vrei mai multe vanzari dar nu esti dispus sa ridici un deget. In prezent in 2P sunt cred ca maxim 5 advertiseri care au inteles cu adevarat ce inseamna afilierea si actioneaza in consecinta. Probabil ca si rezultatele pentru ei sunt pe masura.
Daca vrei sa ai rezultate, daca vrei sa ai calitate, trebuie sa ti afiliatii in priza. Ei muncesc pentru tine.
Exista foarte multi advertiseri care gandesc la fel ca tine si de asta si afilierea in Romania bate padul pe loc. In loc sa mergem inainte, sa evoluam, stam si ne uitam unu la altu si dam vina unu pe altu cine ce are de facut si a cui responsabilitate este. Si aici un rol foarte foarte important il are si reteaua de afiliere pentru a educa ambele parti implicate. Din pacate nici ei nu prea stiu ce sa faca. Partea proasta e ca exista modele de copiat care functioneaza, dar nu se doreste implemenatrea lor si aici, pe acelasi motiv bine cunoscut "lasa ca merge si asa".
p.s. Exista un afiliat care poate sa iti aduca probabil peste 20% din comenzi, dar nu stiu daca poti sa il platesti. Cu siguranta PS-ul tau nu ii este de folos :) Nu ii mentionez numele aici, ca sa nu zica ca a fost bagat in discutie fara stirea lui...
@Misu - eu am raspuns la "de ce afiliatii sunt cantitate neglijabila si nu sunt tinuti in puf de catre magazine". Daca merita pentru un magazin sau nu, e alegerea magazinului. Eu am zis strict pe subiect.
Si da, ai dreptate, si eu ma enervez cand imi vine un client vechi prin afiliere. In cazul meu ar fi cumparat oricum, pentru ca a cumparat la 3 saptamani de la vizita prin afiliat. Si a cumparat pentru ca am trimis newsletter ca am stoc nou, nu ca a facut afiliatul ceva special si s-a decis la 3 saptamani dupa sa cumpere :)
@mike - am raspuns la o afirmatie de-a ta. Afilierea performeaza mai prost prin comparatie cu alte metode de a face vanzari, atata tot. Nu am zis ca nu e rentabil, nu am zis ca nu sunt si alte avantaje.
Mentiuni:
- Povestea cu "afiliatii muncesc pentru tine" e o aberatie. Afiliatii muncesc pentru ei insisi. Nu face nimeni nimic de dragul vreunui magazin, sa fim seriosi. Si eu, ca sa dau bine dimineata cand ma uit in oglinda imi repet ca sunt cel mai baiat bun si ii ajut din suflet pe toti. Dar n-are legatura neaprat cu realitatea. Si na, intelegi, repet pentru mine, in oglinda, nu pe forumuri si pe facebook sa rada lumea de mine.
- 5 magazine din 500+ sunt exceptie, nu regula. La fel si 10 afiliati din 10000. Ne raportam la exceptii sau la majoritate?
Zici ca "stii cum gandesc" cand de fapt eu iti expun doar date verificabile. Astea sunt datele, ce sa le fac eu? Sa le tin ascunse ca sa nu ii afecteze emotional pe afiliati? Daca ai ce face cu datele, daca iti folosesc, ma bucur. Daca le folosesti doar ca sa ai motiv de contre, sincer le poti ignora.
A, si bonus asa. Pe personajul care mi-ar putea face 20% din vanzari de ce sa-l platesc? Nu face afiliere? Eu i-as da bonus ce am zis mai sus. Ca asa pot si eu sa zic ca da, cresc vanzarile cu 100% in 3 zile, da-mi 1 milion de euro sa bag in ads. Ce aberatie mai e si asta? :)))
@Dan, cand vei avea sute de vanzari pe zi nu te vei mai enerva ca iti vine o comanda din afiliere ca ai trimis tu newsletter sau ai facut remarketing.
Pana atunci, bucura-te ca afiliatii iti fac vanzari.
Stiu un magazin care crescuse binisor tocmai datorita afiliatilor (vindea ceva haine de club...). Oare alesese deliberat afilierea in conditiile in care "performeaza mai prost prin comparatie cu alte metode de a face vanzari"?
Pai are rost sa discutam despre respectivul magazin? Asa de valoroasa e afilierea pentru el incat acum care e situatia? Cum vinde? Si ce inseamna "a crescut"? Ca era in top 2parale, ala e indicator de business mai nou?
Dar iarasi, nu trebuie sa ma credeti. Poate m-a platit Soros sa va mint. Cautati si aflati si singuri. Sau sa confirme/infirme cei care au acces la astfel de date de la diverse magazine.
@dan ma bucur ca m-ai citit si ai ales sa si comentezi una din afirmatiile mele si imi permit sa vin cu cateva intrebari:
1. daca numarul comenzilor venite din afiliere este sub 5%, atunci de ce se inghesuie magazine in retelele de afiliere? ai masurat si comenzile telefonice care vin in urma linkurilor din afiliere??? ca daca le pui si pe alea s-ar putea sa iti de-a cu virgula. si daca tot s-au bagat magazinele in business-ul asta ce le impiedica sa trateze cu respectul cuvenit pe afiliati?
pe principiul asta, daca tie iti vine un client si iti cumpara o singura data in viata un produs cu un pret fooooarte mic, tu ce faci? il tratezi cu scarba si dezinteres? ii spui: "ce vrei ma parlitule, sa iti rapsund la intrebari privind produsul asta ieftin? eu ditamai magazinul? hai da-mi banii si fugi!". daca e asa nerentabil sa stea in banca lui.
2. cum adica costul din afiliere e mai mare decat cel din alte surse? pai in cazul afilierii, platesti e adevarat procentual (in ultimul timp "infim procentual" :) ), dar doar in cazul unei vanzari. pe cand in celelalte cazuri platesti doar pentru vizite si daca nu ai angajat un "meserias" s-ar putea sa te alegi doar cu atat: vizite. deci oricum ar fi ai si aici costuri destul de ridicate.
3. cum adica la comenzile din afiliere intampini cele mai multe probleme? cum ai ajuns la concluzia asta? adica pe link-urile de afiliere dau click in general ciufutii??? am si eu magazin online si iti pot spune ca si cei care vin "organic" sunt dificili. (ieri nu am putut livra o comanda pentru ca d-na era beata cui si nu a putut sa imi confirme comanda :) ).
4. ce pretentii ai afiliatii? te rog sa imi spui o cerinta a afiliatilor care poate fi interpretata ca si pretentie. oricum adviserul face ce vrea si cum vrea si il doare undeva de pretentiile afiliatilor.
poate nu inteleg multe lucruri, dar am invatat ca daca am intrat intr-un business nu e obligatoriu sa fiu cinstit, insa neaparat trebuie sa fiu corect.
1. Nu se inghesuie. Ti se pare tie ca se inghesuie doar. Daca cititi doar ce va spun "marii afiliati" si reteaua, aveti impresia ca afiliatii sunt zeii comertului online in Romania. Realitatea e putin alta.
Da, am masurat tot (eu nu iau comenzi telefonice, dar altii iau, insa procentul de astfel de comenzi este infim). Nu stiu de unde obsesia asta cu comenzile telefonice, eu cred ca sunt cazuri rare de magazine in care se introduce agresiv numarul de telefon.
N-am inteles "principiul" la care te referi. Am zis de ce afiliatii sunt tratati ca "si altii" intr-o afacere, si nu ca pioni principali. De la asta la ce povestesti tu cu batjocura e cale foarte lunga. N-are nicio treaba cu ce am zis eu. In plus, nu ma intereseaza prea tare cum se poarta 3 magazine cu afiliatii, pentru ca 3 magazine nu sunt o regula ci o exceptie.
Si din nou tin sa precizez - sunt cifre, nu sunt emotii si rautate. CIFRE. e un procent, vrei sa-l schimb eu? De ce?
2. costul pe comanda venita din afiliere este de 2 ori mai mare decat costul pe comanda venita din google si de 5 ori mai mare decat costul comenzii venita din FB ads. Cifrele nu sunt exact asa in fiecare luna, astea sunt exemple, difera de la caz la caz. De obicei insa, in marea majoritate a cazurilor, e cum zic eu. Costurile pe comanda din afiliere sunt mai mari decat restul.
Si nu sunt dupa ureche calculele, asa cum faci tu sa para. Calculam toate costurile retelei de afiliere vs numar si valoare comenzi fata de TOTI banii investiti in Facebook vs numar si valoare comenzi. Cost per comanda din afiliere 5 lei, cost comanda facebook 1 leu. Iarasi, calculele reale sunt precise, nu "s-ar putea sa am un angajat care nu stie", nu "s'ar putea sa x si s-ar putea sa y". Aaa, si ceva important: daca as calcula si afilierea doar la conversii directe, ar iesi si mai nasol :)
Inca o data - nu ma cert, nu vreau sa pun afiliatii intr-o lumina proasta. Sunt niste cifre pe care nu vi le spune nimeni si pe care ar trebui sa le stiti, poate schimbati ceva. Va incurajez pe toti sa cereti aceste date de la magazinele cu care lucrati, poate vi le dau. Abia astept sa imi demonstrati ca ma insel!
3. cum am remarcat? petru ca din afiliere jumate sunt retururi, fata de aproape zero retururi in rest. Cum as putea sa nu remarc? Nu trebuie sa aprob comisioanele? Le identific in shop sa vad daca sunt valide si vad ca jumate sunt anulate, colet refuzat, retur dupa ce a purtat pantofii etc. Am crezut ca am eu o problema, asa ca am cerut si de la altii date statistice, respectiv rata de retur generala pe shop si rata de respingere din 2performant. Raportat la numarul de comenzi totale din afiliere pe perioada de timp respectiva, afli cum sta treaba. Si da, si la altii e la fel. In proportii diferite, dar nu este in marja de eroare, e evidenta discrepanta.
4. afiliatii ce pretentii au si ce discutii sunt? Pai uite, ascunderea numarului de telefon de pe site e un exemplu. Si este o pretentie, pentru ca 2performant insista si insista cu aceeasi poveste, ca afiliatii refuza sa lucreze cu cei care au numar de telefon pe site si blabla si sa-l scoateti, uitati v-am oferit si un script care face asta etc.
Sa mai zic o data,ca poate n-am zis de prea multe ori:
Eu v-am dat CIFRE. Daca nu va convin, nu ma luati pe mine la rost. Ca nu le-am inventat.
Contraziceti-ma tot cu cifre! Sunt convins ca si altii va pot da, cel putin procentual, aceste date. Doar ca aveti grija cum le cereti, s-ar putea sa nu fi calculat pana acum cat ii costa unele treburi :)
PS: costul pe conversie este asa in cazul fashion, nu cunosc cazul IT sau alte nise.
Raportul numarului de comenz in schimb este general, in piata. 2performant are datele astea, daca aveti pile le puteti cere.
Referitor la cifre, vad pe facebook o discutie intre afiliati de top.
Unul din ei estimeaza ca la emag, 8-9% din comenzi au venit, de Black Friday, prin afiliere.
In restul timpului putem spune ca raportul e mai mic sau mai mare?
De luat in considerare ca de BF publicitatea a fost foarte agresiva, pe toate blogurile importante, pe facebook, toti au avut link de afiliat.
Si imediat, a doua zi de la click, majoritatea oamenilor au intrat pe emag sa-si cumpere lucruri.
Intr-o zi obisnuita nu se intampla asa. Dar chiar in conditiile date, euestimez in restul anului 5% din afiliere. Dar conditiile date nu sunt neaparat reale, e doar o parere, un calcul din exterior.
Daca va pasioneaza, putem pune cap la cap mai multe date si aflam ceva mai aproape de adevar.
Avem:
totalul comenzilor din afilieire, in profitshare: 10 mil de euro
totalul comenzilor de BF pe emag: 65 mil de euro
totalul comenzilor de BF pe fashiondays: 3.7 mil euro
ramane sa estimam cat a vandut flanco (eu cred ca undeva la 5-10 mil de euro)
si restul de 200 de magazine :) printre care: quickmobile, starshiners, yellow store, depurtat (partial), fashionup etc
:) eu tot nu am inteles despre ce e vorba aici. Inteleg ca unii cred ca munca afliatilor nu e cine stie ce si deci nu merita o atentie deosebita, iar afiliatii cred ca nu sunt ajutati si apreciati la adevarata valoare. Daca am inteles bine nu stiu de ce nu se renunta la afiliere, de ce magazinele se agita prin retele, daca tot nu e avantajos si costa prea mult, iar afiliatii de ce promoveaza magazinele care nu-i trateaza cu respect. Nu ar fi mai ok?
Exact asta e solutia. Numai ca ai o problema. Incepi sa promovezi un magazin mic si dupa ce incepe sa se ridice nitelus pe picioare, ia din obiceiurile celor mari. Ce faci atunci? O iei de la capat?
Si revim cu intrebarea: ce cauta magazinele astea mari in retelele de afiliere daca afiliatii sunt insignifianti si le aduc doar probleme.
Vreau doar sa inteleg, eu oricum am luat hotararea sa inchis taraba in curand.
Trimis de pe al meu HUAWEI GRA-L09 folosind Tapatalk
@johny2k
poate niste articole, poate niste link-uri, de ce nu?Citat:
daca numarul comenzilor venite din afiliere este sub 5%, atunci de ce se inghesuie magazine in retelele de afiliere?
Brand awareness
Ai idee cat ar costa un magazin, sa plateasca advertoriale sa apara zilnic pe cele mai importante bloguri?
Sunt manageri de afiliere care exact asta urmaresc, brand awareness.
link-uri
google vede link-urile din afiliere. Crezi ca ajuta?
Afilierea pentru magazinele mici / medii poate constitui o alternativa la traficul platit, care in viitor va fi mai scump, pentru ca tot mai multe magazine se vor inghesui pe el.
Trebuie doar sa stii cum sa iti atragi afiliatii si sa ii privesti ca parteneri, sa castigati impreuna.
Daca insa ai o parere proasta despre afiliati / afiliere in general, nu intra in 2P, PS etc! Astfel eviti problemele, o sa ai o rata de conversie mai buna si nici nu incurci afiliatii.
@Mihai_Is iti multumesc .pentru raspuns. Incepusem sa cred ca duc piciorul stramb 😁. Normal ca linkurile sunt importante, normal ca articole sunt importante.
Sunt de acord ca poate afiliatii reprezinta 5%, insa daca asta reprezinta salariile pe cateva luni, atunci saru'mana pt masa.
Hai sa inchidem subiectul ca nu o sa inventam acum roata.
Ne descurcam noi cumva. 😂
Tu inca ai impresia ca se cearta cineva cu tine?
Voi realizati ca va certati cu niste cifre, da?
Hai sa va mai zic ceva: in 2performant, sunt 136 de magazine fashion.
Jumatate din ele au avut, fiecare. in ultima luna, sub 3 comenzi venite din afiliere.
Pentru alea 3 comenzi (sau mai putine) au platit, fiecare, 100 de lei + comisioanele respective. Costul pe comanda venita din afiliere este de 33 de lei + comisionul pentru afiliat + comision retea.
Ce faceti cu informatia asta? Va ajuta, va mai zic si altele? Sau "asa gandesc io" si de fapt cifrele nu sunt reale?
@Dan eu doar vroiam sa destind atmosfera. Crede-ma nu sunt genul care sa ma cert. Si nu, inca nu am avut impresia ca cineva se cearta cu mine.
Cu informatia ta, nu am ce face. E vina lor. Eu am spus si intaresc faptul ca nu exista respect din partea magazinelor mari. Si atat.
Uite, tu stai cu noi aici la palavre si chiar apreciez ca te implici, ce crezi ca ii costa pe ei sa ne comunice la timp cateva informatii, astfel incat noi da aducem mai mult de 5% din vanzari.
Spui ca jumatate au doar 3 vanzari. Pai hai sa vedem cum arata site-urile, cate mesaje au lasat in 2P, ne-au anuntat macar cu o zi inainte de a incepe vreo campanie, ne-au anuntat care sunt cele mai vandute produse, care sunt produsele vedeta, care este publicul care cumpara in mod frecvent si cate mai cate astfel de informatii.
Ei au impresia ca e de ajuns sa se inscrie in 2P si afiliatii o sa se bata sa ii promoveze???
Daca vrei sa vb despre performante o putem face, eu sustineam doar ca nu suntem macar respectati.
Uite si un exemplu de "profesionalism": la ora 8 magazinul trimite email ca timp de 2 ore intre 9 si 11 ofera transport gratuit. Cum sa reactioneze afiliatul?
Sau primesti un email la ora 22:00 prin care esti anuntat ca a doua zi e nu stiu ce campanie. Fara alte informatii suplimentare. Nu tu public tinta, nu tu produse vedeta, nu imagini pregatite pt campanii FB. Nik.
Pai te cred ca afiliatii reprezinta 5% din vanzari.
Cum vrei sa reactioneze afiliatul in astfel de situatii???
Asa ca zic, ajuta-ma sa te ajut. Ajuta-ma sa iti aduc 20%.
Zic eu.
Uite, eu am un magazin mic. Pot sa zic ca afiliatii nu respecta magazinele mici? Am voie?
Am trimis mesaje. Cu promotii, cu informatii, cu disponibilitatea de a le face bannere dupa cum isi doresc. Raspunsuri zero absolut. Sa fac nitel spam in 2performant poate ma baga cineva in seama?
Cand ma fac mare cum o sa tratez afiliatii? Cu cel mai mare respect? Le raspund fix la fel cum mi-au raspuns si ei mie?
PS: daca ar pregati magazinul imaginile pentru facebook, eu cred ca nu il doare mana si buzunarul sa le puna el insusi pe facebook. Aici nu inteleg logica, ce sens are sa faci ceva pe facebook cu materialele magazinului? Iarasi, publicul tinta il "alege" magazinul? Nu ai vrea sa iti dea si un printscreen la cum a facut el ad-ul pe facebook, sa va bateti fix pe acelasi target? Treaba ta care mai e? Ca eu credeam ca afiliatii vand mai bine ca magazinul, au idei, cunosc metode etc.
Salut @Dan. Inteleg si punctul tau de vedere, insa tu ai trimis niste mesaje in reteua 2P. Corect? Nu e ca si cum te-ai adresa afiliatului X si el a ignorat mesajele tale.
In plus trebuie sa intelegi ca afiliatul e partenerul tau si nu concurentul.
In rest, eu sper sa reusesti cu magazinul, pentru ca si eu sunt "apropitar" si stiu cat e de frustrant cand la sfarsitul zile tragi linie si iti vine sa il inchizi.
Dar nu o faci ✌
Pai afiliatul e partener numai cu jmecherii, nu cu magazinele mici, ca vezi tu, la aia mici "e vina lor" ca nu comunica (tocmai am spus ca de fapt comunica dar nu-i baga nimeni in seama). La magazinele mari se inghesuie, chiar daca aia cica ii batjocoresc.
Sau sugerezi sa iau afiliatii la rand si sa le scriu cuvinte de dragoste? :)))
Dar am remarcat o problema la magazinele mici. Atunci cand o sa fie suficient de mari ca sa ii bage afiliatii in seama, n-o sa mai aiba nevoie de afiliati. Stii de ce? Pentru ca treaba aia de promovare, la care se presupune ca sunt buni afiliatii, se va face in-house, o vor nvata ei. Ca e nevoie, altfel mori de foame. Si daca ai invatat sa o faci si o faci, de ce te mai complici cu afiliatii?
Pentru linkuri? Da, linkurile de afiliere sunt vazute in webmaster tools. E corect, dar nu neaparat bine. Sunt bune uneori sa diluezi expresiile, dar pe de alta parte te pot si afecta serios. Ca nu stii cum isi promoveaza unii site-urile de afiliere. Deci nu e chiar asa roz treaba.
Atlfel, magazinul de care ma ocup e ok, creste incetisor, multumesc de gandul bun. Daca as avea mai mult timp ar creste mai repede probabil. Dar chiar nu m-am gandit niciodata sa il inchid :)
@Dan tocmai ai scapat porumbelul. De ce nu ai alege tu 10 afiliati si sa incerci sa comunici direct cu ei. Cine stie? Poate asa se prinde ceva.
PS. Nici eu nu am de gand sa inchid magazinul, insa nu fiecare zi e roz. 😛
In cazul meu nu am pe cine sa aleg. Adica nu sunt convins de nimic din ce vad in clicks, conversii, site-urile cu care se prezinta afiliatii in retea.
Dar nu era vorba despre mine, ca eu ma descurc. Zic in general, pe ce baza sa aleaga un magazin niste afiliati? Am spus deja, aia de top nu lucreaza decat cu magazinele mari, stiu ei de ce, iar metodele lor nu sunt neaparat bune pentru un magazin mic. Deci cum sa-i aleaga pe aia 10?
Important e sa te pregatesti din timp...
Citat:
Whois Server Version 2.0
Domain Name: BLACKFRIDAY2080.COM
Registrar: TIERRANET INC. D/B/A DOMAINDISCOVER
Updated Date: 04-aug-2015
Creation Date: 29-oct-2013
Expiration Date: 29-oct-2018
>>> Last update of whois database: Thu, 24 Nov 2016 07:36:54 GMT <<<
Oferte pe envato (cybermonday cica):
Envato Cyber Monday
Dar ce-ati patit?
Ataşament 4213
Cu Opera, reported by Yandex.
Se pare ca a aparut o noua limba, pe langa romana, engleza si altele. Limba lui Trump.
Ataşament 4216
De o vreme cand accesez un link de seopedia trimis prin facebook messenger se intampla asta. Verificati sa nu fie vreun virus, ceva. A mai patit si alta persoana care are cont aici.
Ataşament 4218
Si eu azi.
Am transmis zilele trecute toate informatiile celor in masura sa rezolve problema.
O sa se rezolve curand.
Intrebarea zilei: https://productforums.google.com/for...rum/webmasters
In caz ca va ajuta cu ceva la depistarea problemei mai repede, de fiecare data cand sterg cookieurile si accesez forumul din google search apare o pagina cu niste reclame. A doua oara merge bine.