Postat în original de
George Ginghina
Inainte de a ne lua peste picior te invit sa faci o deductie logica. Toata lumea stie ca romanul (si nu neaparat romanul, ci orice om normal) cumpara un produs din magazinul care ii ofera cel mai avantajos pret. Presupunem ca tu doresti sa achizitionezi produsul X. Daca il gasesti la emag cu 200$ si la amazon cu 150-160$, de unde il vei cumpara? Ah, normal, vei da 40$ in plus ca sa pastrezi "cota de piata" a emagului nu? Sigur ca nu iti pastrezii respectivii bani pentru tine si sigur ca nu faci altceva cu ei. Nu, sigur ca nu, ii dai la emag, ca sa aiba ei cota de piata sus.
Daca amazon ar veni cu o oferta mai buna, evident toti clientii emag ar trage la preturile mai mici de la amazon. Din asta ar rezulta o scadere brusca a vanzarilor, iar cand investitia devine mai mica decat venitul cred ca stii ce se intampla...
Si ca sa intelegi, cred ca fiecare user din acest thread si-a dat seama ca nu discutam despre emag care vinde si haine. Discutia este axata pe largirea gamei de produse a celor de la emag, dincolo de sectorul electronice, sectorul initial. Acum, avand in vedere ca si-au ales si alte nise, precum birotica, etc. este putin ciudat si "uncommon" daca-mi permiti. Emag si-a creeat renumele ca fiind "magazin online de electronice". Acum, ca se adauga si altele, parca isi pierde din traditie. Desigur, largirea gamei poate aduce un potential profit, insa discutia este bazata pe pierderea originalitatii si a serviciului oferit initial.