Stiam ca se ocupa cu vanzarea electronicelor, mai nou a jucariilor, dar vinde si haine?Ataşament 1908
Versiune printabilă
Stiam ca se ocupa cu vanzarea electronicelor, mai nou a jucariilor, dar vinde si haine?Ataşament 1908
mai nou, vinde si carti...
Mi se pare normal sa caute sa adune cat mai multe nise... si probabil ca este si profitabil.
era asociat doar cu electronice .. probabil de toti , era de asteptat sa se ajunga aici
Vinde tot ce poate , o sa ajunga un fel de mall virtual
În cazul ăsta și cei care se afiliază sunt în avantaj. Publicul unui site spune și despre interesul potențialului cumpărător. Produsele electrocasnice de mult timp sunt prea generale, unii chiar trăiesc fără ele, fără telefoane, fără imprimante, fără super calculatoare, și chiar nici nu au de gând să cumpere ceva de genul. Pe când produse gen, cărți, jucării, haine ... astea sunt către un public mai larg și mai deschis la nou!
@cbogdan daca traiesc fara cele mentionate de tine fi siguri ca nici de cumparaturi online nu au habar, rationamentele din postul tau imi par cam subrede.
Probabil emagul vrea sa devina un fel de amazon al Romaniei...
Probabil sunt mai deschiși la viitor decât ești tu. Normal că îți sună șubrede ideile mele, căci nu sunt un reprezentant emag. Ce am punctat mai sus e faptul că majoritatea românilor sunt modești, natural, că noi nu avem cu ce cumpăra chiar tot ce e de ultimă generație. De asta se reprofilează emag, ca să acopere modestia cumva. O carte, o haină, o jucărie, sunt printre ultimele elemente cu care un modest e la granița dintre fală și nevoie. Nimeni nu are nevoie de nimic, decât dacă dorește el să aibe acea nevoie! Asta nu e filozofia mea, și marketingul nu e doar matematică și statistică, e și o groază de filozofie!
o sa le fac o surpiza
Daca as fi rautacios si m-as lasa purtat de instinctul primar ar trebui sa declar clar si raspicat ca Emag face SPAM. Oamenii fac o gramada de smecherii si scot pe altii ca fiind mari spammeri.
Dar totusi sa nu facem astfel de declaratii belicoase si sa studiem cazul de fata ca vad ca nimeni nu l-a luat la puricat pana acum.
Emag iese in fata pe continut inexistent. Vezi cautarea ASTA
De ce se intampla treaba asta? Numai Google in imbecilitatea lui poate considera emagul relevant .
Si aici am cateva teorii .
1. Cand emag a schimbat layoutul au aparut o gramada de articole de genul Emag in Haine Noi , Emag a schimbat haina etc etc . A se vedea cautarea ASTA
Din cauza articolelor astora Google asociaza Emagul cu cuvantul haine si il scoate in fata. O astfel de faza am reusit fara sa imi dau seama ce va iesi cu ceva timp in urma. Din aceasta cauza chiar o consider o teorie extrem de plauzibila.
2. Sa facem referire la cazul ASTA
Emag are si categoria Masini de spalat rufe unde ca oriunde pe site indexeaza in Google filtrele din stanga .
Ce se intampla cand se aplicau filtrele de pret? Iesea asa CEVA
Titlul paginii era Masini de spalat rufe ieftine Bosch Electrolux Gorenje Pret intre 1000 si 1500
Dar....
Daca se da click sa vezi pagian actualizata vedem ca a fost schimbata intre timp . Titlul paginii nu se mai pastreaza . Titlul a devenit simplu Masini De spalat Rufe
Cred ca au scapat un pic lucrurile de sub control si au remediat intre timp.
Exemplele pot continua si sant multe. Emag a incercat ceva si a iesit altceva pentru ca Google in imbecilitatea lui ramane un robot si niciodata nu va fi destul de inteligent sa raspunda unor astfel de provocari venite din partea unor siteuri cu foarte mare autoritate. Fie ca e vorba de rea vointa sau intamplare.
In concluzie atat optimizarea offpage contextuala venita o data cu schimbarea layoutului cat si continutul siteului care contextual pt. Google este relevant ( dar in nici un caz si la cautari in SERP nu este relevant ) face ca aceasta situatie sa existe.
Acum in cazul de fata fiecare va eticheta ca SPAM sau nefiind SPAM ceea ce se intampla cu Emag si cum jongleaza ei cu ... niste lucruri.
Din cate am vazut, amazon face angajari masive in Romania. In Iasi cel putin, in ultima vreme, amazon a deschis 3 birouri noi (asta pe langa faptul ca aveau deja unul). Personal, cred ca amazon isi face incet incet intrarea pe piata romaneasca, lucru care ar fi extrem de benefic pentru noi ca si cumparatori, insa groaznic pentru emag, ca si distribuitor.
Ofertele de la amazon sunt imbatabile. Daca intradevar rugamintile imi sunt ascultate, si amazon va deschide magazin in .ro emag va trebui sa se adreseze unui target mult mai mare decat cel actual, numai pentru a spera la o vaga concurenta cu gigantul american si o eventuala salvare de la faliment (pentru ca sa fim seriosi, amazon in Romania = condamnare la moarte pentru emag). Probabil ca aceasta extindere este tocmai in acest scop, chiar daca, personal, consider ca e inutila. Indiferent ce ar face, daca amazon intra pe piata din Romania cu preturile lor caracteristice, acea zi va fi consemnata ca fiind inceputul sfarsitului lui emag...
ar fi ceva sa intre pe piata .ro amazon , dar nu vad un sfarsit al emag si restul magazinelor , doar ca va fi o concurenta mult mai mare , oferte mai multe si ce este cel important preturile vor fi mai bune zic eu .. concurenta va fi mult mai mare decat acum .. atat
dar inca odata ar fi un mare lucru sa avem amazon pe piata romaneasca
Nu cred ca intra prea curand Amazon in Romania. Sunt deabia in cateva tari din toata lumea si ma indoiesc ca Romania va fi una din urmatoarele in care intra. Presupun ca la noi deschid birouri doar pentru ca sunt salariile mici, dar lucreaza tot pentru tarile celelalte.
Daca o firma mare isi face o afacere intr-o tara nu inseamna ca firmele locale vor da flaimente sau vor pierde toate din cota de piata. Mai studiati un pic de economie marketing pana sa va dati o parere de mari profesionisti
Si apoi vad ca se comenteaza aiurea in acest topic fara legatura cu realitate, cineva a postat o informatie ca emag.ro iese in fata si la o alta cautare si apresupus repede ca vinde si haine, dar nimeni nu a intrat pe emag.ro sa vada daca este adevarata informatia , in schimb toti construiesc scenarii. Emag nu vinde haine, isi dezvolta portofoliu pe baza unei strategii foarte bine gandite, si mereu se bazeaza cand abordeaza nise noi pe conexiunea pe vechile nise pe care le controleaza.
Inainte de a ne lua peste picior te invit sa faci o deductie logica. Toata lumea stie ca romanul (si nu neaparat romanul, ci orice om normal) cumpara un produs din magazinul care ii ofera cel mai avantajos pret. Presupunem ca tu doresti sa achizitionezi produsul X. Daca il gasesti la emag cu 200$ si la amazon cu 150-160$, de unde il vei cumpara? Ah, normal, vei da 40$ in plus ca sa pastrezi "cota de piata" a emagului nu? Sigur ca nu iti pastrezii respectivii bani pentru tine si sigur ca nu faci altceva cu ei. Nu, sigur ca nu, ii dai la emag, ca sa aiba ei cota de piata sus.
Daca amazon ar veni cu o oferta mai buna, evident toti clientii emag ar trage la preturile mai mici de la amazon. Din asta ar rezulta o scadere brusca a vanzarilor, iar cand investitia devine mai mica decat venitul cred ca stii ce se intampla...
Si ca sa intelegi, cred ca fiecare user din acest thread si-a dat seama ca nu discutam despre emag care vinde si haine. Discutia este axata pe largirea gamei de produse a celor de la emag, dincolo de sectorul electronice, sectorul initial. Acum, avand in vedere ca si-au ales si alte nise, precum birotica, etc. este putin ciudat si "uncommon" daca-mi permiti. Emag si-a creeat renumele ca fiind "magazin online de electronice". Acum, ca se adauga si altele, parca isi pierde din traditie. Desigur, largirea gamei poate aduce un potential profit, insa discutia este bazata pe pierderea originalitatii si a serviciului oferit initial.
s-au extins foarte mult cu RETEAUA... si le'a prins foarte bine... acum mai pe toate siteurile gasesti reclame de'ale lor
Tu faci greseala sa consideri ca daca un magazin ofera conditii mai bune decat emag - pret, livrare, etc- atunci toata lumea se va duce la el. E gresit, lumea se va duce la el doar daca a auzit de magazinul respectiv (si are incredere in el, etc). Cota de piata se refera la faptul ca emag e deja cunoscut de majoritatea populatiei care face cumparaturi online, iar amazon va avea nevoie de cativa ani sa ajunga la acelasi nivel. Dupa care se incepe batalia pe cine ofera cel mai mic pret, pe cine face livrarea mai rapid si eficient - amazon te pune sa platesti shipping deocamdata, emag e gratis-, cine ofera cea mai buna garantie si etc.
Si Alex are dreptate, amazon e doar in 5-6 tari,- si nu in toate tarile e lider de piata ca in sua - in europa e doar in uk, germania, franta si italia, mai sunt o multime de tari pana sa ajunga in romania.
Cei care se incadreaza in conditiile impuse de amazon:Citat:
Opened in Iasi, since 2005, Amazon Development Center in Romania works on developing new and innovative web site features to help Amazon's customers find and discover anything they want to buy online, along with building tools and technologies that enable Amazon Retail and other Amazon web sites to merchandise effectively across multiple channels.
Job opportunities - Amazon Development Center Romania
As putea sa iti dau exemplu foarte bun de firma mare considerata in afara ca fiind foarte ieftina , ikeea , dar surpriza la noi preturile sunt mai mari ca in elvetia .. si ca in state .. nu toate ... dar sa ajung unde vroiam sa ajung .. nici o firma nu va fi atat de .. nebuna sa strice piata in halul asta .
In fine ideea este ca emag era de asteptat sa faca acest lucru ..
Stii ca majoritatea produselor de pe Emag se gasesc la alte magazine mult mai ieftin ? Si totusi emag cred ca are o cota de piata mai mare decat toate celelalte la un loc. Deci nu pretul conteaza atat de mult, ci marketingul, increderea utilizatorilor in magazin etc. Lucrul asta e valabil si pentru magazinele offline. Domo, Altex, Flanco au preturi foarte mari si produsele lor se gasesc mult mai ieftin la magazine mai mici. Dar majoritatea de la astea mari cumpara, bazandu-se pe renume.
Amazon e un brand foarte mare, dar sunt convins ca putini stiu de el in Romania, asta insemnand ca nu ar detrona emag-ul asa usor.
Ce are sula cu prefectura totusi in acest topic?
De fapt tine de taxele vamale,taxe de transport, tva, alte taxe etc. Asta e motivul pentru care brandurile internationale care au aceeasi politica de preturi peste tot au preturi mai mari in romania ca in alta parte. Nu ca le dau ei mai scump, ca sunt romanii mai fraieri sau mai snobi.