Acum a devenit doar informational? Ciudat, ultima data cand nu am dat acceptul unui advertiser sa anuleze comisioane, asa a ramas. E bine de stiut si de bagat la cap. O sa fiu si mai prudent acum.
Versiune printabilă
Acum a devenit doar informational? Ciudat, ultima data cand nu am dat acceptul unui advertiser sa anuleze comisioane, asa a ramas. E bine de stiut si de bagat la cap. O sa fiu si mai prudent acum.
da, informational. Desi, advertiserul spune clar in mesaj ca ma roaga sa imi dau acordul pentru modificarea statusului, pentru ca asa au fost indrumati de cei de la 2parale.
Si acum, advertiserul isi rade in barba si arata cu degetu: "ce prost esti ba, nu ne ai dat acordul si tot ti am anulat 14 comisioane, fraiere!"
Da stiu, nu erau comisioanele mele, erau ale lor. Si nu trebuie pedepsit cel care agata cookie aiurea si nu trebuie ars nici cel care proceseaza comisioanele, pentru ca, oricum, castanele se scot din foc cu mana afiliatului. Iar eu, daca am vazut ca are conversie buna, am bagat carbuni si i am promovat si mai intens, ca doar converteste. De fapt, trebuia sa verific eu comisioanele lor, ce prost sunt, nu mi a dat prin cap...
Au preturi mari www . pantofisuper.ro/cumpara/cizme-oly-brown-7660340 miniprix.ro/produs/1068058/Ghete-cu-toc-comod-pentru-femei, duble fata de miniprix.
Acum se fac procedurile si o sa fie foarte bine pe viitor
Am facut eu comanda test la matar.ro am platit am factura si coletul si coletul a fost anulat pe motiv "Clientul a returnat coletul"
Ii doare in basca, dupa ce le spun ca eu am facut comanda, au raspuns ca poate au incurcat ei ceva, dar comisionul tot nu il aproba
Ataşament 2976
Serban.. si acum ce faci, ii mai promovezi?
@lovelife: Matar a iesit din 2P asa ca slabe sanse sa mai poti face ceva...
Este incredibil cum oricat de mic sau mare e magazinul, tot la mica ciupeala se ajunge (cu unele mici exceptii de magazine care sunt ok dar sunt atat de putine incat nici nu mai conteaza la parerea generala).
Nici nu ma intereseaza
nu, am spus mai devreme ca nu mai promovez magazine ce afiseaza ostentativ invitatia la comenzi telefonice in pagina de produs si am dat mesaj la advertiseri prin care i am anuntat asupra acestui aspect, cu invitatia de a ma anunta ca renunta la practica.
astazi sunt invitatul lui Dorin la un business lunch, mai de seara asa, si voi aborda aceasta chestiune pentru ca este si in interesul lor sa fie inregistrate mai multe comenzi web.
Voi nu ati inteles inca faptul ca majoritatea advertiserilor aproba/platesc comisioanele random? :) Mai aveti nevoie de demonstratii? Va pot atasa si eu destule printscreen-uri cu comenzi facute de mine (pentru altii mai mult decat pentru mine) sau de cunoscuti, prin link de afiliere, comenzi care au fost fie "anulate la cererea clientului", fie "lipsa stoc", fie "modificare comanda" ... si lista poate continua.
Sa fim seriosi, voi chiar credeti ca exista vreun advertiser care sa aprobe in mod serios si consecvent 100% dintre comisioanele facute prin link de afiliat? Si mai ales in nisele cele mai tari, precum fashion si it&c? Fiti macar o data seriosi si sinceri cu voi insiva, cu testele pe care le-ati facut cu manuta voastra si imi veti da dreptate! ... din pacate. :)
P.S.: Nu includ in aceasta categorie pe cei care fac si confirma platile online, direct (un exemplu bun si pozitiv, insa dificil de promovat in acest sens sunt cei de la oalacubunatati.ro). Aici, in mod evident nu se pierde nimic, totul e la 100% (putinul timp pe care l-au petrecut ca advertiseri si probabil putinele comenzi venite prin afiliere pana acum).
Mai sunt si exceptii:3suisses, b-mall, mycloset, quick24, readytowear, starshiners, elefant, tinar...adevertiseri seriosi, adica normali.
Din ce-am experimentat eu pana acum, din traficul organic rata de respingere a comisioanelor se apropie de zero...cel putin in cazul meu.
Din traficul pe retelele de socializare, rata de respingere a comisioanelor este mai mare, si exista o explicatie. Una este sa ajunga un client in site pentru ca, cauta ''botosei de casa'' si-l intereseaza sa cumpere asa ceva, unde are mai multe explicatii in detaliu...
Si alta este sa ii apara din feeduri pe facebook aceiasi botosei...ii plac...ii comanda cu plata ramburs...dar daca apare ceva mai interesant anuleaza comanda cu botoseii.
Asa ca m-am invatat minte si pe social media promovez mai mult linkuri din site, decat direct linkuri de afiliere.
Iar pe fashion lucrez doar cu magazine care nu-mi dau dureri de cap.
Citisem de pantofisuper de la Serban si i-am ras din lista mea :)
Sa luam un exemplu de magazin, care are toate motivele sa aprobe comisioane: mycloset
- adaos > 100%, ( produse scumpe = profit mare)
- nu taxe
- nu seo
- nu sem
- nu fidelizare
-etc.
cand un magazin de fashion intra in categoria asta, atunci nu are motive sa anuleze comisioane. Magazinul depinde foarte mult de afiliati.
Cand incepe sa inteleaga ca are nevoie de promovare online, nu doar de afiliere, atunci apar problemele pentru afiliati.
Daca are seo (trafic), sau/si ados mic, sau/si taxe, etc, atunci ori are comision mic < 5%, ori aproba random. De ex:
- adaos < 30% (10-50% maxim)
- taxe
- seo
- sem
- fidelizare
- etc.
Toate astea sunt costuri, la care se adauga % oferit afiliatilor. Vorbim doar de online, fara content marketing si alte tipuri de promovare.