detalii de la ultima intalnire PS pe subiectul Fashion
Cum a fost la Intalnirea Profitshare, editia Fashion
Versiune printabilă
detalii de la ultima intalnire PS pe subiectul Fashion
Cum a fost la Intalnirea Profitshare, editia Fashion
mai citeste cineva ofertele din emag? sau le introduce calculatorul automat?Ataşament 3655
E o problema veche, semnalata de vreo 6 luni, au spus ca rezolva, dar cand nu se stie :(
Dupa o lunga asteptare, Intalnirea Profitshare Fashion Mai 2015:
https://www.youtube.com/watch?v=Kz1E...tpRnUOfGbHWSn3
In manualul de marketing nu scrie niciunde ca la resigilate ai o limita fixa de scadere a pretului. Cand vezi un astfel exemplu de preturi, te intrebi cum o fi la celelalte produse? Te intrebi oare se merita sa te mai uiti la resigilate? Sunt oameni care nu au cunostinte economice, cum crezi ca gandesc cand vad pret second hand cu uzura 1% mai scump decit produsul nou?Parerea mea e ca au 2 departamente diferite care pun preturile, unul pt produse noi si unul pt produse resigilate, si aceste departamente/programe de contabilitate nu comunica deloc intre ele.E o bila neagra pt un colos precum emag si in timp se vor aduna mai multe bile...
Eu cred ca este mai mult o eroare tehnica.
Reducerile lor sunt setate pe list price, resigilatele de ex au 9%, iar cand exista o promotie de 15% (orice reducere >9%), pretul "normal" este mai mic fata de pretul pentru resigilate.
Daca ar aplica % la pretul normal, eroarea nu ar exista!
In cazul prezentat, daca reducerea de 9% (este un ex) era pentru pretul normal, atunci resiglatele erau (logic) mai ieftine fata de produsele din promotie si implicit aveau reducere si fata de produsele fara promotie.
-----
Varitanta de mai sus, functioneaza si in cazul promotiilor clasice (fara list price). Atunci cand se aplica o promotie pe categorie (categorie+brand, etc), cat timp resigilatele au reducere de x% din pret (sau -50 ron din pret), pretul lor este intotdeauna corect (redus cu x% sau cu -y ron, fata de pretul "normal").
Femina.ro - prospat intrati in PS trimit spam prin rol.ro. Tocmai am primit ultimele oferte de la Femina.ro <editor-promo@nletters2.rol.ro> pe o adresa de email care probabil a fost culeasa de pe vreun site. In niciun caz nu m-am abonat la newsletterul rol.ro sau femina.ro.
mesaj primit azi de la platforma PS
"
Dragi afiliati iubitori de vacanta!
Intre 9 si 19 mai va asteaptă o campanie hot, hot, cu super reduceri la tot ce v-ati putea lua in bagajul de vacanta! De la articole de inot, camere video sport si tablete si telefoane pentru super selfie-uri, la jucarii de exterior, piscine si mobilier de gradina, pentru un concediu ... acasa.
Asadar, fie ca alegeti marea cu ale sale valuri sau muntele cu ale sale culmi, ori orasele europene sau un roadtrip cu familia, gasiti tot ce aveti nevoie.
Pregatiti-va bagajul si lasati comisioanele sa curga!
PS: Bannerele sunt deja urcate in platforma :)
"
Chiar nu citeste nimeni meajele compuse?
Foarte interesant si folositor:
Analiza: Despre piata de media din prezent si consumatorii romani
Dintre cei care ati folosit scriptul de generare linkuri automate, pus la dispozitie in contul de PS, ati observat ceva nereguli?
Am citit pe un blog cum ca se mai pierde cate un client ca nu se plaseaza bine cookie (era un articol din 2011, probabil o versiune mai veche a scriptului). L-ati folosit, ati avut ceva probleme?
Pe durata folosirii ati observat vreun comportament mai ciudat din partea vizitatorilor, mai putine clickuri, etc.? Eu pana acum am avut linkurile puse cu bit.ly sau cu redirect de genul sitero/nume-produs/pret si ma gandesc ca daca inlocuiesc unii se pripesc sa dea click.
Mersi!
Revolutia Preturilor la eMAG: Pune-
Nu uitati sa promovati intens aplicatia mobila a eMAG pentru care nu se face tracking la comisioane.
Citat:
“Vârful de lance” care va face diferenţa: toţi cei care au aplicaţia eMAG instalată vor avea acces prioritar la oferte, cu o oră mai devreme!
Aşa că puteţi da sfoară-n ţară: cine nu are aplicaţia, să o instaleze, şi asta cât mai repede! Vă invităm să puneţi la bătaie toate ideile pentru o strategie de “luptă” cât mai bine optimizată pentru conversii! Fiecare achiziţie de pe eMAG va aduce pas cu pas comisioane revoluţionare, dar şi satisfacţia unei tactici eficiente :)! Bannerele pentru aceasta campanie vor fi disponibile în Catalogul de campanii Profitshare în seara aceasta şi le veţi putea folosi din timp pentru promovare!
adica nu se inregistreaza comisioane prin link de afiliat folosind aplicatia?
Eu nu pricep ceva: Echipa emag ce face efectiv? Promoveaza afilierea la ora 19 seara, pentru a doua zi dimineata? Sau isi bate joc de afiliati?
http://i.imgur.com/GwZpe0X.png
De blackfriday iti faci strategia cu 6 luni avans, are sens. Dar acum?
Vezi ca peste 5 minute da-mi drumul la campanie, spor la conversii!!!! Asa ceva?
Citez (astazi este luni seara 22 iunie)
Observa cineva smile de la "tactici eficiente"? E la caterinca? Avem sezon nou din las-fierbinti pe blog-ul lui profitshare?Citat:
Evenimentul începe în dimineaţa de marţi, 23 iunie 2015, şi durează până pe 25 iunie, adică joi seara ora 23.59.
Aşa că puteţi da sfoară-n ţară: cine nu are aplicaţia, să o instaleze, şi asta cât mai repede! Vă invităm să puneţi la bătaie toate ideile pentru o strategie de “luptă” cât mai bine optimizată pentru conversii! Fiecare achiziţie de pe eMAG va aduce pas cu pas comisioane revoluţionare, dar şi satisfacţia unei tactici eficiente :)! Bannerele pentru aceasta campanie vor fi disponibile în Catalogul de campanii Profitshare în seara aceasta şi le veţi putea folosi din timp pentru promovare!
--------------
Claudia, in traducere suna asa:
Atentie:) Maine lansam o campanie noua, de vara, nu stie nimeni de ea, dar va spunem voua ca sa puteti da sfoara-n tara:) ca sa-si instaleze "lumea" aplicatia noastra, care e foarte tare si foarte mare si "nu cred ca" aveti comisioane revolutionare:) Campania e tare, cu reduceri misto de la 0-50%:) Incepe dimineata, adica maine dimineata, stati treji ca punem niste bennare la noapte, sa aveti si voi pentru tactici revolutionare :) , batalia neuronilor, strategii de lupta, ... aveti timp berechet de promovare:) Cred ca daca nu dormiti, aveti cam 1 h cu totul!:)
Spor la conversii si comisioane revolutionare:)
P.S. Smile folosit nu inseamna "ca radem de voi", doar ca "radem cu voi"!
cei fara basca nu vor inregistra comisioane.
Au uitat sa steargaNu se mai leaga in text faraCitat:
Aşa că puteţi da sfoară-n ţară: cine nu are aplicaţia, să o instaleze, şi asta cât mai repede!
Acum pe bune, eu inteleg micile scapari, dar sa nu fii atent cand dai copy/paste la comunicate tocmai cu frazele care pun sare pe rana afiliatilor e putin deranjant.Citat:
“Vârful de lance” care va face diferenţa: toţi cei care au aplicaţia eMAG instalată vor avea acces prioritar la oferte, cu o oră mai devreme!
La voi cum se comporta "cei" de la eMag in ultima vreme? Eu de cand fac afiliere cu ei mai mult de 3% comisioane respinse intr-o luna nu am avut. De cateva saptamani (2-3 la numar) au inceput sa respinga pe banda rulanta aproape orice comision mare si sa imi lase doar pe cele de pana in 10 lei, rar unul cu suma de aproximativ 70-80 ron. Le-am dat un email, au raspuns dupa 2 saptamani, acum astept din nou raspunsul lor.
Am sters o parte din text pentru ca s-a remediat problema. (alta, nu cea de sus)
Eu am multe comisioane la eMAG si nu am observat acest trend de crestere a ratei de respingere. Verifica cu ei pentru ca sigur este justificata problema.
Cum fac unii afiliere si o duc bine cu eMag-u : facebook.com/ILoveSopping?fref=photo
p.s: pagina e promovata pe grupuri
Lated edit: stiam ca eMag nu mai permite promovarea linkurilor directe de afiliere pe paginile de FB, vad ca acum se permite din nou, dar pe grupuri e interzis.
Apai nu e grup de promovare pe care să intru și să nu văd măcar câteva d-astea de afiliere. Cred că scot ceva. Am văzut că multe pagini cu 500-1000 likes aveau câte 100k views la clipurile de afiliere (pun câteva poze cu rochii și pantofi într-un clip, o descriere de genul: Super reduceri la pantofi, rochii și roți de cărucioare de copii mici și aia-i afilierea. A, să nu uităm de link de afiliat).
Exact asta zic. Ei pun in grup un video (video incarcat pe facebook, nu pe youtube) si link de afiliat.
Ma gandesc ca totusi treaba e relativa si avem 2 exemple concrete.
1. Ai voie sa pui link direct pe pagina, dar nu pe grup. Daca cineva da share la postarea din pagina ce se intampla cu comisionul?
2. Ai voie pe youtube, dar daca dai share la clip in grup?
Nu stă nimeni să te verifice.
Despre ce vorbiti aici? Nu confundati Profitshare cu eMAG!
Din cate stiu doar eMAG au interzis postarea directa de link-uri afiliate pe grupuri. Daca postezi un articol, un lp, o pagina de fb sau orice altecva unde exista si link afiliat catre eMAG iar informatiile sunt corecte, nu are nimeni nimic impotriva.
In ceea ce priveste celelalte magazine, momentan nu am auzit sa fi interzis nici unul metoda asta de promovare.
Faza cu video-urile e relativ noua, dar nu am vazut link-uri catre eMAG, defapt am vazut doar link-uri trecute prin 2p, deci, despre ce vorbim? :)
Fiecare vorbeste despre ce vrea. =]]]]]]]]
Pai postarile alea au link de profitshare nu de emag, la aia ma refer cand zic link direct de afiliat.
Care e probabilitatea de a da cineva (user real) share de la o postare a unei pagini cu link de afiliere pe un grup?
Majoritatea restrictiilor apar cand cineva sau mai multi incearca sa profite de portite din T&C, fara sa va dati seama ca va furati singuri presul de sub picioare si ii afectati si pe altii care fac o promovare OK (insa de cele mai multe ori promovarea OK nu e atat de performanta ca "portitele").
Plus de asta, restrictiile din RO sunt muuult mai convenabile decat cele din afara, depinde doar de voi sa le pastrati asa.
Nu stiu ce rezultate da o astfel de metoda, probabil tins spre zero dar unii continua sa o faca, probabil necunoscand alte metode de promovare.
Probabilitatea sa dea altcineva share consider ca e infima, insa poate exista si aici vad o problema in "depistarea" celor care se promoveaza astfel si incalca regulamentul unora dintre advertiseri.
P.s: cand spui "voi", te referi inclusiv la mine. Nu folosesc astfel de practici, o singura data am testat promovarea in grupuri, dand share la un articol cu oferte de pe blog (nu cu link direct de afiliat) si a fost o singura conversie din peste 1000 de clickuri pe unelte, generate de cateva mii de persoane ce au citit articolul.
Deci, pentru mine afilierea in grupuri nu a functionat, in primul rand pentru ca nu au fost targetate, iar in al doilea rand pentru ca am trimis vizitatorii mai intai intr-un articol din blog. Probabil sub alte forme ar merge dar nu consider ca se merita timpul investit.
Da, probabil nu a fost cea mai fericita exprimarea prin voi, intelegi insa unde bat.
Am si eu o intrebare de incepator. La profitshare este interzis sa-ti cumperi produse prin linkul tau de afiliat ? Si daca da cum isi dau seama. Eram curios dintr-o discutie cu un prieten care imi zicea ca el la emag are mereu o reducere de 5-10 % peste reducerea activa. Cand l-am intrebat cum mi-a zis ca reducerea e defapt comisionul de afiliat.
Cum sa nu (re)castigi increderea afiliatilor cu un astfel de mesaj?
Citat:
Stimate partener,
din păcate au apărut anterior diverse probleme tehnice la contabilitatea noastră care ne au inpiedicat la procesarea facturilor și în acest sens facturiile sau plătit cu întârziere. Desigur ca o companie de mărimea noastră este mai greu cu procedura facturilor datoritelor mulțimea facturilor. Din această cauza programul nostru mediashoptv.ro a fost suspendată din platforma profitshare pentru o scurtă perioadă de timp.
Ne cerem scuze pentru această situație neconvinabila și dorim să vă spunem pe această cale că problemă sa rezolvat iar facturile se vor plătii cu siguranță în timp și în plus au cea mai mare prioritate de-acum încolo.
Ne bucurăm de fiecare afiliat care în continuare o să contribuie cu conversiile la programul nostru și sîntem convinși de succesul acestora!
Spor la conversii!
MediaShop TV
asa ceva?!Citat:
Desigur ca o companie de mărimea noastră este mai greu cu procedura facturilor datoritelor mulțimea facturilor