@Octav, cumparatorul trebuie sa vina doar de pe site-uri aprobate de Profitshare. Cu alte cuvinte cel care a generat link-ul nu primeste comision daca click-ul se da in Google. :)
Versiune printabilă
@Octav, cumparatorul trebuie sa vina doar de pe site-uri aprobate de Profitshare. Cu alte cuvinte cel care a generat link-ul nu primeste comision daca click-ul se da in Google. :)
Stim si noi asta si profitshare, dar lor le convine, de ce sa modifice ceva cand se castiga mai bine asa
Eu daca vreau sa pun link-uri pe un site neautorizat pot sa o fac si sa apara refer de la un site autorizat (atunci cand se transmite), poti pune un script de short url si redirect pe site-ul autorizat si acesta sa transmita refer.
Asa ca masura lor de a se inregistra comisioanele doar cu refer clar de la site-uri autorizate este nula
Ar putea foarte bine sa verifice manual doar la acele comisioane la care sa inregistrat refer dar de la un site ciudat si neaprobat si sa le anuleze, dar nu sa ignore tot ce sistemul lor nu poate detecta
Sunt multe de zis de Profitshare. De la faptul că unii au întrebări fără răspuns la suport de luni de zile (la alte sisteme de afiliere ți se răspunde la întrebări și în 24 de ore chiar dacă ai 0 comsioane; să nu mai zic că la alții ai și număr de telefon să-i suni dacă ai ceva nelămuriri... dacă ești afiliat VIP) până la faptul că angajaților Profitshare le e permis să facă afiliere la alte sisteme sau chiar la Profitshare. Eu când am văzut că l-au luat pe domnul ... am știut că până la sfârșitul anului o să renunț la Profitshare. Și acum din 15 august, chiar nu am chef să mă adaptez noilor reguli și să mi copieze diferite idei un angajat/prieten Profitshare și să le utilizeze la alte sisteme.
Se ține cont de referrer, iar despre pierderi pot spune cu certitudine că se pierd clicuri și comisioane care nu pot fi recuperate. Așa e la orice program de afiliere. Că la Profitshare se pierde mai mult sau mai puțin asta e altceva. Rău e că cei care fac spam la greu sunt lăsați în sistem pentru a suprascrie cookie.
Link-urile Profitshare nu o să aibă noindex deoarece problema e cunoscută demult și deloc remediată. E așa cum zice Lens, link-urile Profitshare stau foarte bine în Google.
Orice program de afiliere cunoscut a făcut lucruri similare eMAG Profitshare (Amazon a băgat cookie de 24 ore, Ebay e pus plata pe click etc), în sensul că și-a modificat radical politica deorece și-au dat seama că nu mai pot plătii afiliații. Chestia la programele străine e că au conversie foarte mare, iar în opinia mea eMAG nu se poate lăuda cu așa ceva.
Se știa demult timp că eMAG nu vrea afiliați care să facă performanță, ci doar expunere ieftină. Dacă vroia afiliați performanți atunci le furniza niște instrumente performante cum au făcut pe partea de advertiser.
Ziceau că în iulie eMAG o să fie marketplace adevărat - mai multe oferte per produs. Nimic.
De viitorul Profitshare ce să mai zic. Incert... că nu au reușit să atragă advertiseri... și poate că și asta i-a forțat să facă anunțul cu cookie de 10 zile și altele.
Cert e că eMAG nu o să piardă pe termen scurt deoarece are foarte mulți afiliați - pleacă unul, vin zece în locul lui. Și vor rămâne în sistem cei care sunt mulțumiți cu puțin.
Da' nici cei nemulțumiți nu pierd pentru că întotdeauna există alternative.
Pai da, ei nu sunt autonomi , nu sunt afectati ca se pot pierde comisioane de zeci de mii de ron din care trebuie sa plateasca angajatii si taxele ...Sunt angajati la stapan .
Au facut si ei concurs , nu intreseaza pe nimeni :) tot despre emag vorbim ...fara identitate raman
In curand o sa renunt si eu la Profitshare pentru ca nu imi convin urmatoarele:
- se vrea cu orice pret rescrierea cookie-ului afiliatului - au renuntat la newsletter pentru ca nu era asa de eficient dar link-urile afiliate sunt indexate in Google si rupe conversia pe long tail;
- nu au lamurit clar care e treaba cu spam site-urile, nu ai voie sa faci dar vad din ce in ce mai multe... aici banuiesc ca le lasa sa faca ceva comisioane si pe urma le da afara din sistem fara sa le dea bani;
- orice mesaj / anunt public este cel putin ambiguu;
- suportul e praf, nu raspund destul de clar la intrebari simple (asta in cazul in care raspund);
- faptul ca au redus comisionul la 1% pe o categorie ce vindea bine (Telefoane Mobile) ne arata clar directia, in curand toate nisele ce nu au nevoie de promovare speciala vor avea comision infim pentru a forta afiliatul sa le promoveze doar nisele ce vand prost;
- cookie-ul de doar 10 zile ne lasa fara 15 - 20% din comisioane;
- conversia nu e chiar atat de buna pe cat se lasa impresia pentru ca au preturi mari si anuleaza prin orice metode posibile cookie-ul;
Probabil mai sunt multe de scris aici dar nu imi vin in minte momentan...
Cu ultimele schimbari, ma bucur ca m-au ajutat sa ma hotarasc sa ma axez exclusiv pe 2parale si eventual pe Altex :clap:
Lol cat de ingeniosi sunt oamenii. La prima vedere cand te uiti peste articolul lor chiar par schimbari in bine, dar cand te uiti mai atent iti dai seama ca de fapt e o mare porcarie. Practic au marit comisioanele la categoriile care nu se vand. Vad ca au pus 4% pe televizoare. Bullshit, oricum ai da-o, iesi mai bine sa vinzi un tv la altex cu 3% decat unul la emag cu 4%. Telefoanele care converteau bine le-au bagat 1%, laptopurile si tabletele le-au lasat tot cu 3%. In concluzie "marirea" comisioanelor nu e nimic in avantajul afiliatilor, in conditiile in care nu promova nimeni emag pentru detergenti, scutece sau becuri.
Am vazut ca si aici si pe diverse bloguri unde se discuta despre recurenta scazuta la 10 zile oamenii o comparau cu cea de la amazon de 1 zi. Mi se pare aberant tinand cont de ratele de conversie le celor 2 platforme.
PS. Aia cu rezervarea drepturilor de a reseta cookies-urile de black friday e maxima. Mkey, emag. Promovam altex, evomag si clickshop de black friday.
Multi afiliati vor pierde cu ocazia Black Friday, au netezit terenul cu anuntul de ieri si cu cateva zile inainte o sa le-o dea maxima la cei care spera sa faca bani frumosi. :) Eu am scris de ceva timp in topic ca nu se vor face bani de BF, deja ma gandeam ca vor veni cu ceva gen.
E bine totusi ca au anuntat.
Tot raul spre bine, ne indreptam catre alti advertiseri.
Acum inteleg de ce si sorin vlaicu s-a angajat la ei.
Pe 2013 la mine situatia sta in felul urmator :
comenzi dupa ziua 10: ~ 16% din total
valoare comenzi dupa ziua 10 = ~10% din total
Rata de conversie :1.06%
Procentele pentru comenzi dupa ziua 10 si valoarea lor sunt aproximativ similare cu 2012 (diferente < 0.5%)
Rata de conversie in schimb e mult mai mica in 2013 fata de 2012 cand era de 1.8%
Astept sa vad ce se intampla in urmatoarea perioada. Este posibil ca lucrurile sa se indrepte pe un fagas mai ok. Sunt curios daca prin aceasta schimbare de a nu mai concura cu afiliatii ( ppc + email marketing) imi va aduce un plus mai mare de 10%. Sper ca, Claudiu sa nu fi avut dreptate cand zicea ca nu pierdem multe comisioane prin newsletterele zilnice trimise de emag. Altfel tot noi vom avea de suferit
Legat de majorarea / micsorarea comisioanelor : in functie de ce nisa promovezi poti in continuare sa faci mai multi bani de la Emag sau poti la fel de bine sa promovezi pe altcineva (in cazul telefoanelor mobile) .
Stiu ca cei pe nisa telefoane mobile nu or sa o duca prea bine si ca mutarea la alt advertiser presupune o munca de volum cand ai un site maricel, dar daca nu va lasati batuti si testati in continuare cred ca se poate .
Si aici este o mare minciuna, inainte la scutece si produse pentru copii era comision 6% acum ei anuntat ca l-au marit de la 3% la 5% cand in realitate au scazut comisionul. Parca sunt elevii lui Ponta falsifca si cosmetizeaza adevarul si cand te impoziteaza mai mult iti scot ochii cu o scadere iluzorie la pretul painii, doar ca emag iti ia mai multi bani si spun ca ei te ajuta sa castigi mai bine
@floryn, rata de conversie a scazut la toti cu 40 - 60%, tocmai d-asta spuneam in posturile anterioare ca mutarea in alta retea nu te mai afecteaza, eventual poti castiga mai multi bani. :)
Un articol pe subiect si aici eMAG schimba regulile jocului in ceea ce priveste afilierea | New-IT
Parerea mea e ca va lamentati un pic degeaba.
Chiar daca relatiile mele cu Emag nu au fost prea cordiale pe vremea cand ii promovam consider ca acum se tinde usor usor catre normalitate.
Perioada de recurenta de 10 zile este ok deocamdata. Din punctul meu de vedere e inca foarte mare dar relativ ok. Cel mai corect ar fi undeva la 3 zile ceea ce se poate traduce cu o promovare buna ca aproximativ 38% din vizitatorii trimisi vor intreprinde o actiune in acest interval de 72 de ore.
Comisionul diferentiat este de asemenea super ok.
@irealx - mersi de promovare.
Remarc cu stupoare ca unii afiliati care si-au spus parerea prin mediul online sustin ca ceea ce a facut acum eMAG e de bine. Acum, ori nu au citit articolul celor de la Profitshare si grila de comisioane cu atentie, ori e altceva la mijloc.
Scriu din nou aici:
Comisionul la telefoanele mobile scade la 1%! - aceasta categorie era una dintre cele mai profitabile de pana acum. Personal am mizat pe asa ceva si acum am fost lovit din plin.
De Black Friday si in perioada altor campanii de reduceri se vor utiliza cookie-uri speciale (sa zicem ca e oarecum ok, desi se bate cap in cap cu reducerea perioadei de recurenta la 10 zile), dar se vor acorda comisioane dupa o alta grila (deci mai mult ca sigur ca vor fi mult mai mici sau poate la unele produse nu vor fi deloc, adica la telefoane mobile nu cred ca o sa recurga sa ofere 0,5% ci vor spune ca nu se acorda comision si aia e).
Am o nelamurire totusi: daca eu promovez intens produse si deoadata i se nazare lui eMAG sa faca o campanie de reduceri, eu mai primesc comisioanele normale pentru produsele care nu sunt la reduceri?
O alta nelamurire ar fi legata si de faptul daca se acorda 100% sigur comisioane pentru toate produsele de Black Friday (chiar daca in anumite conditii)? Nu au spus nimic sigur ci au lasat-o in coada de peste. Eu vreau sa stiu sigur ca nu pot sa ma apuc de un proiect cand are de gand eMAG sa anunte conditiile pentru Black Friday. E simplu: DA sau NU!
@RoManiac - ma scuzi, dar e usor sa vorbesti de pe margine. Sunt sigur ca nu aveai aceeasi pozitie daca mai erai afiliatul eMAG. Stii prea bine ca e asa.
La scutece comisionul era de 3%, nu se schimba nici de la 15 august.
Poti sa spui ce vrei. La Pampers comisionul e de 6%. Nu ma mai obosesc sa pun print screen.
Vaisamar.
Confirm. Scutecele Pampers au avut comision de 6%, poate era o greseala a eMAG-ului dar sunt sigur pentru ca am luat comision pe asa ceva.
Mersi de feedback. In principiu nu ar trebui sa sufere nimeni, cu mici exceptii cresc semnificativ comisioanele.
Pentru telefoane o solutie ar fi Flanco, au o gama destul de variata si oferte tot mai bune. Se comisioneaza inclusiv rezervarile din magazin, asadar e foarte valabil pentru afiliere.
Esti optimist.. preconizez ca nici concurenta nu o sa stea degeaba, o sa ia "ce e mai bun" de la noile modificari ale "El Lider Maximo" si anume recurenta la 10 zile si resetarea cookies-urilor in zilele cu reduceri mari, mai ales de BF. Pai tu crezi ca ei "este mai prosti"? Daca eMag a zis ca 80% din vanzari se realizeaza in maxim 10 zile de la click, pai atunci asa e! De la 10 zile la 1 zi.. nu mai e mult.
Deci, eMAG nu vinde tv-uri si electrocasnice mari atat cat ar trebui, iar Flanco nu vinde telefoane, got it.
@Claudiu - spune-mi daca eMAG va oferi 100% sigur comisioane de Black Friday la toate produsele ca si pana acum? (am inteles ca e cu conditii si probabil cu procente mai mici). Daca nu stii/nu esti sigur spune-ne macar asta. Mersi!
@LensFlare: exact.. si te intorci iar la eMag sau te duci pe extern unde sti sigur cum joaca fiecare. De BF eMag nu are concurent si atunci e normal sa faca regulile pe care le doresc. Afiliatii pot urma regulile sau daca nu, se pot multumi cu frimituri... va mai aduceti aminte de Flanco de BF, nu?
blog.profitshare.ro/index.php/2013/schimbari-afiliere-emag/comment-page-1/#comment-28574Citat:
NICK spune:
Pe 1 august 2013 la ora 19:40
“Am eliminat regula prin care nu se primeau comisioane in cazul in care clientul dadea ultimul click in campaniile publicitare platite de eMAG. ”
Putin ajutor cu interpretarea aici va rog. Scapam de link-urile din newslettere sau acestea nu intra in categoria “publicitate platita”.
Multumesc.
Raluca spune:
Pe 2 august 2013 la ora 13:12
@Nick De exemplu click-ul realizat in instrumentele de promovare ale unui afiliat urmat de click-ul in newsletter eMAG va putea genera comision in contul afiliatului cu instrumentele in cauza. Asta in cazul in care clientul care a realizat click-ul respectiv va realiza o vanzare in eMAG bineinteles.
Confirmarea oficiala a chestiei cu link-urile din newsletter.
Trist.
articolul e scris la betie? Schimbari in politica de afiliere eMAG - Marketing afiliat - Profitshare Blog
nu va mai obositi sa-mi inchideti contul, asa cum ati procedat si cu ceilalti dinaintea mea. oricum nu m-am portat si nu ma mai intereseaza profitshare. sa aveti bafta!
Ce-i trist in asta? Din ce inteleg eu, daca redirectam pe cineva pe emag si pe urma aceeasi persoana da click in newsletter (EMAG) noi primim comision. Deci nu se anuleaza cookie-ul nostru. Ce-i asa trist in asta? Ce confirmare negativa este aici?
Interpretez eu gresit sau voi deja jucati rolul "batutului in cap". Nu ati amenintat asa categoric cu "plecarea" si cu portarea in alte retele nici cand era cu reset in toata regula newsletterul.
Parca toti asteptati ca ceilalti sa renunte ca voi sa bagati ca negrii pe plantatie linkuri si articole care cum a putut si pana acuma.
Eu nu fac afiliere in opinia unora, deci pot ramane lejer pe platforma, astept 15 august si mai dau o luna/doua de proba...
Parca vad ca asteptati cu sufletul la gura o luna buna ca si conversie cu emag si veniti toti precum lacustele :))
Păi link-uri nu sunt doar în newsletter, ci și în slideshow și bannerele de pe paginile produselor.
Poate scot link-urile din newsletter, dar cine garantează că nu fac alte șmecherii (reintroduc link-uri în newsletter) după vreo 3 luni când văd că acele cheltuilei cu afiliații nu s-au redus.
Fiecare trage ce concluzii vrea și face ce vrea.
Iti dai seama ca nimeni nu-ti poate raspunde la intrebarea asta. Cine poate sti ce politica adopta eMag pentru BF? Au averizat ce planuri au, or sa taie, or sa mai si lase.... Cine stie ce va mai fi pana atunci?
Sunt de acord ca la eMag nu vor mai performantele din anii trecuti, dar sunt si ceilati advertiseri si depinde si de noi daca-i promovam bine pana atunci sa putem avea conversii si de la ei.
@Mishu, cred ca se discuta degeaba pe aici, dupa "schimbarile" anuntate recent de eMAG aka Profitshare fiecare afiliat face ce crede ca e mai bine pentru buzunarul sau. Eu cel putin o sa intervin foarte rar in acest topic pentru ca imi pierd timpul aiurea...
Emag este si afiliat in Profitshare si foloseste linkuri pt generare comisioane sau e doar advertiser?
A primit cineva un raspuns oficial la intrebarea asta?
A primit cineva banii?
Ma gandeam ca trimit si ei mai devreme nu chiar in ultima zi ... cel putin la google asa era :)
@irealx, ar fi culmea sa intarzie platile din prima luna. :)
Ma tot uit prin centrul de plati profitshare si se modifica suma, momentan sunt in avantaj, vad ca au disparut cam 10% din banii opriti pentru stat... mai e cineva in aceasta situatie?
Adica? Mie parca mi-au mai luat ceva, oricum banii nu o sa ii avem azi sigur ;)
De dimineata aveam cu 10% din suma totala mai putin decat am acum... lipseste un camp cu o taxa.