-
Problemele respective pot aparea fara ca macar sa stie cineva de ele. Se poate intampla ca in magazin sa se faca ceva modificari si codul de tracking sa fie sters accidental, poate fi pus prost fara sa mai se anunte reteaua de modificari, etc. Tu ca afiliat ar trebui sa iti dai seama daca ceva e in neregula mai ales daca observi ca magazinul nu mai converteste. Advertiserul de cele mai multe ori habar nu are ca e o problema, reteaua nu sta in fiecare zi sa testeze zeci/sute de magazine, etc.
Util si de bagat la cap: Despre erori frecvente si linkuri affiliate | Despre online, cu Šerban Cristian via http://forum.seopedia.ro/discutii-ge...-anything.html
-
-
Asta inseamna ca ne putem astepta ca in cateva luni PCGarege sa intre in afiliere prin PS. Ar fi fantastic.
-
Pentru cei care folositi conversia link-urilor cu script si promovati si magazinele intrate recent, mare atentie ca se face conversia doar pentru magazinele care erau in retea cand a fost generat scriptul.
Se rezolva prin editarea scriptului pentru site-ul in cauza, se aleg din nou advertiserii pe care doriti sa ii excludeti si se apasa obtine script. N-am mai stat sa compar daca e acelasi cod, doar l-am inlocuit in site.
-
Cei ce promovati emag in profitshare ati observat cumva vreo practica nefireasca in anularea comisioanelor de valori mari? Mai ales in ultima periaoda?
Am cateva nise pe care dorim sa le abordam printr-un magazin online si am facut cateva landing page-uri pe care le promovam prin adwords pentru a culege ceva informatii.
Ideea e ca bugetul e marisor si se inregistreaza zilnic comisioane din care 90% ajung sa fie aprobate insa comisioanele mai mari de 100 ron sunt toate anulate (luna asta am inregistrat sume de genul: 120, 240, 260, 320, 370, 440 si toate anulate, dar toate). Nu exista nici un comision mai mare de 100 ron care sa fie aprobat, in schimb cele de 30-50-70 lei se aproba fara probleme si dupa cum am spus rata de anulare e f.mica de regula pentru ca trimitem doar trafic f.targetat.
Poate a fost doar conincidenta dar ma pune putin pe ganduri pentru ca sunt f.multe comisioane si se anuleaza doar cele mari si am zis sa impartesc situatia cu colegii de pe forum.
Precizez ca campania nu este una deloc una profitabila, ba chiar din contra, dar nici nu este acesta scopul, ne intereseaza sa interpretam informatii pe care sa le folosim la optimizarea magazinului pe care il vom lansa.
-
NU stiu de ce.....dar am vrut sa ma apuc si eu de afiliere...insa din ce s-a intamplat in ultima perioada....cred ca ma las.....
-
Nu stiu exact daca ceea ce spui tu se poate generaliza, legat de respingerea comisioanelor mai mari de 100 lei. Nu sunt un afiliat vechi la ps, dar am comisioane si peste 100 lei si peste 200 lei aprobate, si pot sa spun ca din 42 comisioane inregistrate luna aceasta, doar doua sunt respins, ceea ce este extraordinar de bine
Deci nu cred ca este o regula de respingere a comisioanelor de la o anumita suma in sus.
-
Pe vremea cand lucram masiv cu profitshare am observat si eu faptul ca pentru comisioanele cu o valoare mai mare rata de aprobare este mai mica, fata de cea a comisioanelor pentru sume mici. Probabil aici sunt mai multi factori de luat in calcul, poate e o pura coincidenta, nu putem sa stim.
Mai trebuie avut in vedere si faptul ca pentru clientii corporate ei spun ca nu se inregistreaza comisioanele. Mai exact: daca cineva comanda pe firma un produs, tu nu vei primi comision. Defapt, sunt sigur ca se inregistreaza si acestea, insa sunt anulate tocmai din acest motiv. Daca stam putin sa ne gandim, un mare procent al comisioanelor mari provine de la clientii corporate, deci poate acesta este si motivul real pentru atatea anulari.
-
M-am gandit si eu ca este posibil ca si comisioanele mari sa se inregistreze din clienti corporate si poate de aici sa vina anularile. Nu vreau sa acuz ps sau emag de astfel de practici ci doar am relatat ce am observat in contul nostru.
Asa cum spune nrb220, overall si noi avem o rata de respingere f.mica.
-
M-am uitat chiar acum peste comisioanele anulate si nici nu poate fi vorba! Am anulate cu precadere comisioane mici si foarte mici.
Am verificat din aprilie pana acum, tot trafic targetat.
In legatura cu clientii corporate am mai spus, poate ar trebui lamurit ce inseamna exact un client corporate, n-ar mai exista discutii de genul asta. Scuza-ma edy12006, nu cred ca orice firma e client corporate!